Zo verberg je afbeeldingen in je blogpost

Vorige week schreef ik een artikel over dat Pinterest onmisbaar is voor bloggers en dat het slim is om voor elk artikel een aantrekkelijke en pin-able afbeelding te maken. Die afbeelding kun je vervolgens naar Pinterest pinnen en voilà, mensen kunnen via Pinterest bij jouw artikel terecht komen! En het mooiste is: je lezers hoeven die afbeelding helemaal niet te zien!

Voordat ik alle trucjes op tafel gooi, wil ik eerst wat vertellen over afbeeldingen op Pinterest. Pinterest werkt met een smart feed, wat betekent dat pins die vaak gedeeld en geliked worden, vaker in de feed verschijnen en dus door meer mensen gezien worden. Het is daarom belangrijk dat je pins creëert die aantrekkelijk zijn en die veel likes en re-pins uitlokken.

HOE MAAK JE AANTREKKELIJKE AFBEELDINGEN VOOR PINTEREST?

– Ga voor verticaal. Verticale pins worden groter getoond dan horizontale pins en vallen dus meer op. De perfecte verhoudingen zijn 2:3 en 4:5.
– Gebruik een pakkende tekst. Zet een aantrekkelijke titel op de afbeelding, zodat mensen verder klikken naar je artikel en je pin opslaan.
– Gebruik de juiste kleuren. Pins met een dominante kleur (rood, groen, roze) krijgen 3x zoveel likes en repins. Plaatjes met 50% verzadiging (dus iets lichtere kleuren) worden 4x zo vaak gepind dan die met 100% verzadiging en 10x meer dan zwart-wit afbeeldingen.

VERBERGEN

Maar allemaal leuk en aardig, zo’n plaatje voor Pinterest, maar wat als je helemaal geen zin hebt in zo’n grote, verticale afbeelding tussen je tekst? Of als je meerdere plaatjes naar Pinterest wilt pinnen? Dan heb ik de ideale oplossing voor je: je kunt je pins gewoon verbergen! En dat doe je zo:

1. Upload je afbeelding voor Pinterest in WordPress, gewoon zoals je gewend bent.
2. Zet deze code in je post: <div style=”display: none;”>
3. Zet daar vervolgens de code van de afbeelding achter en sluit af met </div>
4. Je krijgt nu: <div style=”display: none;”>code afbeelding</div>

Zo verberg je afbeeldingen in je blogpost

5. Publiceer je post; je ziet geen afbeelding tussen de tekst staan
6. Download de Pinterest extensie en klik daarop
7. Je afbeelding verschijnt en je kunt het pinnen naar Pinterest

Zo verberg je afbeeldingen in je blogpost

Ga jij dit trucje gebruiken?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Wil je je artikel naar Pinterest pinnen maar wil je geen opvallende afbeelding in je blog zetten? Verberg je afbeelding dan met dit trucje.

10 Comments

  1. Ik gebruikte dit trucje ook bij mijn vorige thema, heel fijn en clean inderdaad. Mijn huidige thema ondersteunt het helaas niet. Je kunt de afbeelding wel verbergen, maar hij is niet pinbaar. Binnenkort switch ik van thema en dan kan het hopelijk wel weer, want het is idd heel fijn!

  2. Hey! Het is inderdaad een handige truck alleen helaas niet de beste CSS manier (het is eigenlijk een hele slechte CSS manier om dingen te laten verwijden) want de afbeeldingen worden alsnog geladen. Voor Pinterest natuurlijk super handig, maar voor je laadtijd een heel stuk minder. Display: none is Google niet zo’n fan van en ook niet van lange laadtijden. Je kan het wel gebruiken maar doe het niet met teveel afbeeldingen zodat het geen invloed heeft op je positie in zoekmachines.

    • Ja dat is zo, maar ik verklein mijn afbeeldingen altijd tot een paar kb, dus dan heeft het niet zo heel veel effect qua laadtijd. Maar het is zeker wel iets om bij stil te staan, dus thanks voor de toevoeging!

  3. Bedankt voor de fijne tips! Het werkt niet bij me jammergenoeg. Mijn code ziet er wat anders uit. Anders lijkt het me wel erg handig.

Leave A Reply

Navigate