12 apps die elke blogger moet hebben

Artikelen schrijven, social media berichten klaarzetten, onderzoek doen; het bijhouden van een blog kost vaak een hoop tijd. Om ervoor te zorgen dat bepaalde taken net wat sneller en makkelijker gaan, gebruik ik daarom een aantal handige apps. Dit zijn de 12 (gratis!) apps die ik gebruik voor mijn blog en waarvan ik denk dat elke blogger ze zou moeten hebben.

1. WORDPRESS

Blog je op WordPress? Dan is deze app fan-tas-tisch. Ik gebruik de WordPress app echt elke dag; voornamelijk om op reacties te reageren en spamreacties te verwijderen, maar ik gebruik het ook af en toe om een concept te maken of ingeplande artikelen nog snel even aan te passen. Gebruik je geen WordPress, maar Blogger? Ook daar is een app van.

12 apps die elke blogger moet hebben

2. ANALYTICS

De Google Analytics app heeft alle mogelijkheden die de webversie heeft, waardoor je ook op je mobiel kunt zien hoeveel mensen die dag je blog hebben bezocht, via welk medium ze kwamen en welk artikel het best gelezen werd. Eens per maand kijk ik uitgebreid naar al mijn statistieken en daar gebruik ik het liefst de website voor, maar ik vind deze app toch wel heel fijn om globaal te zien hoe mijn blog het op dat moment doet.

Leestip: Google Analytics voor beginners

3. OUTLOOK

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn werkmail niet op mijn mobiel te zetten, maar voor vakanties maak ik tegenwoordig een uitzondering. Ik krijg steeds vaker blog gerelateerde e-mails en dan vind ik het toch wel fijn om eens in de paar dagen te kunnen kijken of ik berichten heb ontvangen waar ik snel op moet reageren. Zelf gebruik ik de Outlook app om mijn werkmail aan en uit te zetten, maar je kunt natuurlijk een ook een andere app gebruiken, zoals Gmail.

4. ADSENSE

Als je Google Adsense gebruikt, is het natuurlijk wel leuk om te zien hoeveel je ermee verdient. Met deze app is dat super makkelijk; zodra je het opent, zie je meteen wat je vandaag, gisteren, deze maand, vorige maand en in totaal hebt verdiend.

12 apps die elke blogger moet hebben

5. TRELLO

Trello is de ideale app om notities, ideeën en to-do-lists bij te houden. Je kunt per onderwerp nieuwe lijsten maken, wat de app heel overzichtelijk maakt. Zelf gebruik ik Trello voornamelijk om alle ideeën die in me opkomen meteen (op onderwerp) te noteren, maar ook om doelen bij te houden en takenlijsten te maken. Ik heb voor Trello gekozen omdat ik het heel makkelijk vind werken, maar je kunt voor dit soort dingen natuurlijk ook andere apps – zoals Evernote – gebruiken.

6. WUNDERLIST

Dit is zeker weten een van mijn favoriete apps. Op Wunderlist kun je per dag/week/onderwerp een digitale takenlijst maken, om vervolgens de taken af te vinken. Ik gebruik deze app vooral om per week in te plannen wanneer ik wat voor mijn blog doe, maar ik heb bijvoorbeeld ook een ‘DFB lijst’ waarin ik kleine notities en dingen als WordPress shortcuts heb staan. En wat extra fijn is: ik kan de app synchroniseren met mijn computer, waardoor ik altijd en overal toegang heb tot mijn planning voor die dag en week.

7. DROPBOX

Wat ik zo fijn vind aan de Dropbox app, is dat als ik een tekstje op mijn mobiel tik en het vervolgens upload naar Dropbox, het een minuut later ook op mijn computer staat en ik er meteen mee verder kan. Zó makkelijk! Wanneer je veel met Google werkt, kun je hier natuurlijk ook Google Drive voor gebruiken.

8. BLOGLOVIN

Ik moet zeggen dat ik geen hele fanatieke volger ben op Bloglovin’ – ik volg blogs voornamelijk via Twitter en Instagram – maar af en toe vind ik het toch wel lekker om even snel mijn favo blogs te lezen of om door de feed te scrollen voor wat extra inspiratie.

12 apps die elke blogger moet hebben

9. POCKET

Deze app heb ik pas een paar weken geleden ontdekt, maar ik heb het echt al zóveel gebruikt. Met Pocket kun je artikelen opslaan die je graag wilt lezen, maar waar je momenteel geen tijd voor hebt en vervolgens kun je die artikelen op een tijdstip dat het jou uitkomt (offline) lezen. Ik gebruik deze app vooral privé, maar ik sla ook vaak genoeg een artikel op die ik voor mijn blog wil lezen of waar ik wat informatie uit wil halen.

10. HOOTSUITE

Ik gebruik Hootsuite voornamelijk op mijn computer, maar ik vind het een fijn idee dat ik er ook bij kan als ik geen computer in de buurt heb. Ik gebruik het tegenwoordig alleen om mijn Tweets in te plannen, maar ik heb er ook een tijdje mijn Instagramposts mee ingepland en dan heb je de app wel echt nodig.

11. FACEBOOK PAGINABEHEER

De Facebook app heb ik heel lang geleden al van mijn telefoon gegooid (héérlijk!) maar Paginabeheer van Facebook heb ik er nog wel op staan én gebruik ik ook vaak. Ik reageer ermee op de reacties en berichten die ik krijg, ik kijk zo nu en dan naar de statistieken en ik gebruik het af en toe om berichten vanaf mijn telefoon in te plannen.

12 apps die elke blogger moet hebben

12. PINTEREST

Om mijn blog te laten groeien, pin ik al mijn artikelen naar Pinterest en zorg ik ervoor dat ik elke dag artikelen van anderen naar mijn borden pinnen. Ik doe dit meestal vanaf de computer, maar de laatste tijd pak ik steeds vaker de app om even tien minuutjes te pinnen – gewoon lekker vanuit bed of de tuin.

Welke apps gebruik jij voor je blog? Heb je nog aanraders voor me?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Deze 12 onmisbare (en gratis!) apps helpen je om efficiënter en sneller te bloggen en meer tijd over te houden om je blog te laten groeien.

14 Comments

  1. Oh yes, Pocket! Die vind ik toch zo fijn. Ik heb ook een Pocket knop op mn computer en moet zeggen dat ik die vaker gebruik dan de app. In WordPress werk ik met Cornerstone, en daardoor kan ik lastig vanuit de app werken, maar misschien moet ik toch eens een van deze apps gaan gebruiken om conceptteksten te gaan maken. Zal een hoop tijd schelen :)

    • Jaaa fijn he, ben er echt verslaafd aan! En die knop is inderdaad ook echt top. Cornerstone ken ik niet.. Maar de WordPress app vind ik echt heel fijn werken!

  2. Ik heb ze bijna allemaal, die app van facebook zelf word ik af en toe ook niet goed van, misschien moet ik die er ook maar af gooien en paginabeheer downloaden.

  3. Heeft Pinterest echt zoveel meerwaarde voor je blog? Ik heb het al vaker gezien als ‘blogtip’, maar vind dat ik het zo al druk genoeg heb met WordPress, Facebook en Instagram. Ik plak letterlijk aan mijn gsm voor die dingen 😳, heel slecht I know! Het is ook stressy vantijd.
    Pinterest spreekt me ook niet meteen aan, maar ik wil graag je mening horen ☺️

    • Voor mij wel in ieder geval. Ik krijg echt veel bezoekers via Pinterest en verdien er via affiliate marketing ook best wat geld mee. Het is inderdaad wel veel om alle social media bij te houden en daarom heb ik er bijvoorbeeld voor gekozen om Twitter en Instagram niet meer te gebruiken voor Digitale Dromers, maar me volledig te focussen op Pinterest en Facebook, omdat die kanalen mij het meeste opleveren.

Leave A Reply

Navigate