10 podcasts die elke ondernemer moet luisteren

Een aantal maanden geleden werd ik van de een op de andere dag verliefd op postcasts en nog steeds ben ik een groot fan. Terwijl ik naar de supermarkt loop, tijdens het hardlopen, in de auto; tegenwoordig zet ik altijd een podcast aan. Ik leer er namelijk zóveel van en ik word zo vaak geïnspireerd en aan het denken gezet. Het leek me daarom leuk om mijn favorieten met jullie te delen. Hier zijn 10 inspirerende podcasts waarvan ik vind dat elke ondernemer ze zou moeten luisteren.

1. THE INFLUENCER PODCAST

In deze podcast helpt brand & marketing strategist Julie Solomon ondernemers om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen, deelt ze haar beste tips om je business te laten groeien en vertelt ze alle geheimen van succesvolle influencers. Ook komen er regelmatige bekende ondernemers voorbij die hun adviezen en strategieën met je delen.

Deze podcast vind je hier.

2. ONLINE MARKETING MADE EASY

Hoe begin ik een online bedrijf? Hoe verkoop ik meer producten? Hoe begin ik met webinars? In haar podcast Online Marketing Made Easy beantwoord Amy Porterfield alle denkbare vragen over online ondernemen. Daarnaast geeft ze mini marketing masterclasses en legt ze stap voor stap uit hoe jij een online business begint én het tot een succes maakt.

Deze podcast vind je hier.

3. BEING BOSS

Deze podcast van Emily Thompson en Kathleen Shannon richt zich op creatieve ondernemers die graag een ‘boss’ willen worden. Being Boss helpt je om als ondernemer je eigen koers te varen en inspireert je om altijd voor 200% in jezelf te geloven. Daarnaast worden in de podcast tips gegeven om de mindset, routine en strategie van een ‘boss’ te ontwikkelen en delen grote namen zoals Brene Brown en Marie Forleo hun beste adviezen.

Deze podcast vind je hier.

4. MAGIC LESSONS

Magic Lessons van Elizabeth Gilbert – schrijfster van de bestsellers Eat Pray Love en Big Magic – helpt creative ondernemers om hun angsten te overwinnen en met meer plezier hun werk te doen. In elke aflevering zoekt Gilbert samen met een expert naar een oplossing voor een vraag/probleem van een luisteraar, wat altijd een paar handige en praktische tips oplevert.

Deze podcast vind je hier. In Magic Lessons behandeld Elizebeth veel lessen en onderwerpen uit haar boek Big Magic. Die kun je hier* vinden.

5. MAKE IT HAPPEN

Make It Happen van Jen Carrington is een podcast voor creatieve ondernemers die graag een betekenisvol en duurzaam leven willen leiden. In de podcasts wordt onder meer behandeld hoe je ruimte creëert voor groei en creativiteit, hoe je jezelf als persoon kunt ontwikkelen en hoe je je eigen pad naar succes kunt vinden en volgen.

Deze podcast vind je hier.

6. UNEMPLOYABLE

In deze podcast van ondernemer Brian Clark vind je duidelijke tips en strategieën om een succesvol bedrijf neer te zetten. Clark behandelt onderwerpen als mindset en marketing, maar vertelt ook hoe je producten creëert die mensen daadwerkelijk willen kopen en hoe je je bedrijf operationeel gezien het beste kunt inrichten. Daarnaast interviewt hij regelmatig grote namen, zoals Seth Godin en Tim Ferriss.

Deze podcast vind je hier.

7. SHE PERCOLATES

Jen Hatzung en Danielle Spurge proberen je met hun podcast een nieuwe kijk op succes te geven. Zij geloven dat succes voor iedereen anders is en dat elke vorm van succes het vieren waard is – ook als het in jouw ogen nog niet goed genoeg is. Met She Percolates willen ze laten zien dat “having it all” niet je hoogste doel moet zijn en geven ze tips om je eigen vorm van succes te ontdekken én te bereiken.

Deze podcast vind je hier.

8. HEART + HUSTLE

Dream big. Work hard. Repeat. Dat is het mantra van Heart + Hustle, een wekelijkse podcast voor (gekleurde) vrouwelijke ondernemers. In de podcast worden alle mogelijke onderwerpen besproken waar ondernemers mee te maken kunnen hebben, zoals het neerzetten van een merk, maar bijvoorbeeld ook hoe je als introvert het beste kunt netwerken.

Deze podcast vind je hier.

9. SEANWES

Ondernemers Sean McCabe en Ben Toalson praten in hun podcast Seanwes over de verschillende facetten van online ondernemen. Van het bouwen en laten groeien van je eigen bedrijf, tot het creëren van producten en het omgaan met klanten; alle mogelijke onderwerpen worden behandeld en voorzien van praktische tips.

Deze podcast vind je hier.

10. THE COURAGEMAKERS

Het vergt moed om je leven op je eigen manier te leiden en jezelf en je dromen aan de wereld te laten zien. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen; in The Couragemakers delen ondernemers hun verhaal, advies en dromen en worden tips gegeven over hoe jij je angsten kunt overwinnen, kunt ontdekken wat je wilt met je leven en hoe je die dromen kunt najagen.

Deze podcast vind je hier.

Wat zijn jouw favoriete podcasts?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

*Dit is een affiliate link, thanks voor het steunen!

Ben je op zoek naar de beste podcasts voor ondernemers? Deze 10 podcasts zijn onmisbaar als je van je bedrijf een succes wilt maken.

2 Comments

  1. Wat een mooi lijstje! Ik luister ook graag naar de podcasts van Gretchen Rubin. Heel ander thema, maar wel altijd opwekkend. Zodra ik haar gehoord heb, heb ik altijd weer zin om iets nieuws te bedenken. En ik luister ook graag naar de audio-opnamen van Les Brown. Dan weet ik altijd weer dat ik op de goede weg ben. :-)

    • Ja ik heb haar boeken gelezen en die vond ik ook heel tof! Les Brown ken ik niet, die ga ik gauw opzoeken. Bedankt voor de tip!

Leave A Reply

Navigate