8 websites die elke digital nomad moet kennen

Een online onderneming opzetten in Kaapstad, een boek schrijven in Bali of freelancen vanuit een hostel in Argentinië. Steeds meer mensen leven als digital nomad en doen locatie-onafhankelijk werk terwijl ze ondertussen de mooiste plekken van de wereld ontdekken. Ben jij digital nomad of wil je dat graag worden? Gebruik dan deze 8 onmisbare websites om de beste bestemmingen te ontdekken, gelijkgestemden te ontmoeten en je werk te versimpelen.

NOMAD LIST

Op Nomad List worden populaire digital nomad bestemmingen met elkaar vergeleken en gerankt aan de hand van verschillende factoren, zoals maandelijkse kosten, klimaat en internetsnelheid. Hierdoor kun je precies zien wat de beste of goedkoopste bestemming is als je bijvoorbeeld in februari naar een warme stad in Azië wilt of in welke stad je terecht kunt als je in november maar 1000 euro te besteden hebt. Daarnaast heeft Nomad List een levendige community en kun je zien welke digital nomads er momenteel nog meer in het land zijn waar jij je wilt vestigen.

8 websites die elke digital nomad moet kennen

 

EVERY TIME ZONE

Heb jij klanten in Nieuw Zeeland en New York of zitten jouw opdrachtgevers verspreid tussen Kopenhagen en Kuala Lumpur? Dan is Every Time Zone jouw redder in nood. In plaats van halve dagen puzzelen met tijdzones of steeds je rekenmachine moeten pakken om deadlines naar jouw tijd om te rekenen, kun je via deze website meteen zien hoe laat het is op een bepaalde bestemming.

8 websites die elke digital nomad moet kennen

 

WORKFROM

Ben je op zoek naar het leukste koffietentje van San Francisco of heb je in Sydney een café nodig met razendsnel internet? Via Workfrom vind je van ruim 1900 steden – verspreid over de hele wereld – de beste digital nomad proof hotspots. En in de reviews lees je niet alleen hoe goed de koffie is en of het internet snel werkt; er wordt bijvoorbeeld ook vertelt wat de prijzen zijn, hoe de sfeer is en of je veel last hebt van omgevingsgeluid. Ideaal als je graag buiten de deur werkt.

8 websites die elke digital nomad moet kennen

 

TRANSFERWISE

Geld overmaken naar een ander land kost vanwege de hoge transactiekosten vaak een hoop geld. Gelukkig is dat met TransferWise verleden tijd. Via deze website kun je in een paar simpele stappen geld overmaken naar het buitenland, zonder dat je je blauw betaalt aan transactiekosten. TransferWise is niet helemaal gratis, maar vergeleken met je bank ben je op deze manier een stuk voordeliger uit.

8 websites die elke digital nomad moet kennen

 

NOMAD NETWORK

Nomad.Network is een gratis social network waarmee je snel en makkelijk in contact kunt komen met andere digital nomads. Via deze website kun je onder meer vragen stellen aan anderen, events creëren om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe nomad-vriendelijke plekken ontdekken.

8 websites die elke digital nomad moet kennen

 

CONOMADS

Ook CoNomads is bedoeld om contact te leggen met andere digital nomads. Via de website kun je in contact komen met mensen met soortgelijke plannen en bijvoorbeeld afspreken om samen te werken of een AirBnB te delen, maar je kunt je via de website ook aanmelden om in digital nomad huizen te verblijven. Zeker als je flexibel bent, is dit een leuke manier om anderen te ontmoeten en eventueel kosten te besparen.

8 websites die elke digital nomad moet kennen

 

DESKSNEAR.ME

Ben je het zat om moederziel alleen vanuit je slaapkamer te werken? Zoek dan via Desks Near Me naar werkruimtes in de buurt en huur voor een dag of meer je eigen werkplek. Zo zie je meteen wat meer van de stad én kun je in contact komen met andere ondernemers in de buurt.

8 websites die elke digital nomad moet kennen

 

OUTSITE

Via Outsite kun je prachtige gedeelde accommodaties in bijvoorbeeld New York, Hawaii en Costa Rica boeken. De accommodaties zijn echt gericht op digital nomads, waardoor je samenleeft met gelijkgestemden en daardoor makkelijk kunt samenwerken of samen de omgeving kunt verkennen. Elk huis staat in een rustige omgeving en beschikt over mooie en grote werkruimtes.

8 websites die elke digital nomad moet kennen

 

Ben jij digital nomad? Welke sites raad jij aan?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Werk je als digital nomad en reis je ondertussen de wereld rond? Dan zijn deze 8 websites onmisbaar voor jou.

1 Comment

Leave A Reply

Navigate