4 fouten die bloggers maken met affiliate marketing

Als je snel en makkelijk geld wilt verdienen met bloggen, is affiliate marketing all you need. Want als affiliate kun je veel geld verdienen, terwijl je geen extra kosten hoeft te maken, het weinig tijd kost én je geen eigen producten hoeft te creëren. Het enige wat je moet doen, is je aanmelden en de producten van anderen promoten via je eigen gepersonaliseerde link.

Klinkt makkelijk toch? Goed nieuws: dat ís het ook! En toch zijn er nog zoveel bloggers die de mist in gaan met affiliate marketing. Die bijvoorbeeld producten promoten die niet bij hun blog passen of die ermee stoppen als ze na een maand nog niets verdiend hebben. En dat is zó zonde, want als je het goed aanpakt en als je een beetje geduld hebt, kan je echt een hoop inkomsten uit affiliate marketing halen. Dus wil jij (meer) geld verdienen met affiliate marketing? Vermijd dan deze 4 veelgemaakte fouten.

(Ben je nog niet echt thuis in affiliate marketing? In het artikel Affiliate marketing: verdien duizenden euro’s met je blog leg ik precies uit wat het is, waarom het zo fantastisch is en hoe je het succesvol kunt inzetten.)

1. DE VERKEERDE PRODUCTEN KIEZEN

Veel bloggers beginnen met affiliate marketing met het idee om snel veel geld te verdienen. En in plaats van dat ze rustig nadenken over welke producten bij hun blog passen, melden ze zich aan voor producten die populair zijn of die veel kunnen opleveren. Dat lijkt misschien best een goed idee, maar hoe kun je een product goed promoten als je het product puur hebt gekozen voor het geld?

Als je wilt dat je bezoekers de producten ook daadwerkelijk gaan aanschaffen, moet je kunnen overbrengen waarom dit product onmisbaar is. Je moet je lezers net zo enthousiast kunnen maken als dat jij bent. En dat is nogal lastig als je het product helemaal niet kent, maar alleen aanprijst omdat het je veel kan opleveren. Promoot daarom alleen producten die je ook echt aanraadt en laat je niet verleiden door goed scorende of goed verdienende programma’s. Uiteindelijk zul je veel meer verdienen als je oprecht enthousiast bent over bepaalde producten en ze ook daadwerkelijk bij jou en je blog passen.

2. TEVEEL PRODUCTEN PROMOTEN

Je zou denken dat hoe meer producten je promoot, hoe vaker mensen via jouw links producten aanschaffen en hoe meer je dus kan verdienen. Maar helaas, zo werkt het niet. De meeste mensen kopen namelijk niet meteen een product als er toevallig een linkje naar een webshop in de tekst gedropt wordt. Ze zullen eerder producten aanschaffen waar een enthousiaste review of een lovend artikel over geschreven is.

Prop je teksten daarom niet vol met de meest uiteenlopende affiliate links, maar kies een paar programma’s waar je rete enthousiast over bent, verdiep je goed in wat het product/de winkel te bieden heeft en verwerk de links vervolgens in een aantal goede, uitgebreide en waardevolle artikelen.

3. HET PRODUCT NIET KENNEN

Het hele idee van affiliate marketing is dat je je lezers overtuigt dat een bepaald product helemaal top is, dat ze echt niet zonder kunnen en dat ze het dus maar heel snel moeten aanschaffen. Maar hoe kun je een product zodanig promoten dat mensen het gaan kopen als je het zelf niet kent? Hoe wil je mensen gaan overhalen als je zelf niet eens weet wat de voor- en nadelen zijn? En toch gebeurt het zo vaak dat bloggers van alles aanprijzen zonder dat ze er zelf ervaring mee hebben.

En misschien kan jij perfect doen alsóf je mega enthousiast bent en trappen je bezoekers er ook nog eens in; toch zou ik aanraden om alleen producten te promoten die je ook daadwerkelijk kent. Eerlijkheid duurt altijd het langst.

4. TE SNEL OPGEVEN

Affiliate marketing is geen kortetermijnstrategie. Je moet eerst een groep trouwe volgers krijgen en geloofwaardigheid opbouwen voordat mensen ook daadwerkelijk de producten gaan kopen die jij aanprijst. Daarnaast krijg je maar een klein percentage van het verkochte bedrag, waardoor een aankoop via jouw link je soms maar een paar euro oplevert. Hierdoor kan het maanden duren voordat je echt een leuk bedrag verdient. Maar als het eenmaal loopt, kan het ineens hard gaan met de opbrengsten, dus geef niet te snel op en heb vooral een beetje geduld.

Doe jij aan affiliate marketing? Wat zijn jouw ideeën hierover?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Met affiliate marketing kun je veel geld verdienen, máár dan moet je het wel goed doen! Deze fouten moet je in ieder geval níet maken!

10 Comments

  1. Handig artikel en mooie timing! Ik heb me net aangemeld bij Bol en Wehkamp. Gewoon om te kijken wat het is en hoe het werkt. Maar wat ik me afvraag… zijn er nog meer winkels waar je je makkelijk kunt aanmelden voor affiliate links?

  2. Ik gebruik ook affiliate links inderdaad, en geduld is zeker een dingetje :-) De automatische links als linkpizza and viglink vind ik echt vreselijk! Handwerk kost wat meer tijd maar dan weet je wel wat er gebeurd! Goede tips weer, liefs Josine

  3. ik wist helemaal niet dat dit kon, voelt zich dom en googled meteen even naar bol.com etc. :) ik loop geld mis haha

  4. Ik verdien met mijn professionele website best veel geld met affliate marketing, maar dat duurde inderdaad wel even. Op m’n blog zet ik er niet echt op in. Ik had toevallig wel een artikel dat heel veel opleverde. Dat wordt binnenkort uitbetaald en dat stoppen we in ons potje voor leuke uitstapjes ;-)

Leave A Reply

Navigate