5 redenen waarom jij geen geld verdient met Google Adsense

Een van de simpelste en populairste manieren om geld te verdienen met bloggen, is advertenties op je website plaatsen. De meeste bloggers gebruiken hier Google Adsense voor. Met Google Adsense kun je zelf bepalen welke en hoeveel advertenties je op je blog plaatst en vervolgens verdien je elke keer dat iemand op een advertentie klikt een klein bedrag.

Een groot voordeel van Google Adsense is dat je geld kunt verdienen zonder dat je er echt wat voor hoeft te doen. Natuurlijk moet je je aanmelden en een aantal advertenties op je site zetten, maar met dat halve middagje werk kun je vervolgens jarenlang passief geld verdienen. En je hoeft niet zelf te bepalen welke advertenties er verschijnen; Adsense toont automatisch advertenties die aansluiten bij de informatie waar je bezoekers naar op zoek zijn. Daarnaast is Google Adsense ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Je kunt via de website makkelijk zelf advertentieblokken maken, je inkomsten en prestaties bijhouden en eventueel advertenties blokkeren. De advertenties kun je vervolgens met een code of via een plug-in op je website zetten.

Nu zou het natuurlijk mooi zijn als ik jullie vertel hoe ik stinkend rijk ben geworden met Google Adsense, maar helaas: niets is minder waar. Want hoe makkelijk Google Adsense ook werkt, er (veel) geld mee verdienen is verre van makkelijk. Dat komt voornamelijk doordat steeds meer mensen Adblockers gebruiken, maar grote kans dat je zelf ook een of meerdere foutjes maakt in het toepassen van Google Adsense. Ontdek hier 5 redenen waarom je geen of weinig geld verdient met Adsense + handige tips om meer geld te verdienen met je advertenties.

1. JE HEBT NIET GENOEG BEZOEKERS

Het is heel simpel: hoe meer mensen je blog bezoeken, hoe meer mensen op je advertenties klikken. Stel dat gemiddeld 2 procent van alle blogbezoekers op een advertentie klikt, dan maakt het dus echt wel verschil of je 500 of 50.000 bezoekers per maand hebt. In het eerste geval zullen het maar 10 mensen zijn, terwijl er met 50.000 bezoekers 1000 keer per maand op een advertentie wordt geklikt. Adsense wordt dus eigenlijk pas echt winstgevend als je tienduizenden bezoekers of meer per maand hebt. Natuurlijk kun je met minder bezoekers wel wat geld verdienen, maar verwacht er dan niet te veel van. Je kunt beter meer tijd steken in het krijgen van meer volgers, dan in je advertenties.

2. JE HEBT TE VEEL ADVERTENTIES

Soms kom ik van die blogs tegen die grote, opvallende advertenties in de header, in de sidebar, in elke tekst en ook nog eens boven de footer hebben staan. Zelf haak ik snel af als ik op zo’n site terecht kom en ik denk dat ik niet de enige ben – Adblockers zijn niet voor niets uitgevonden. Tegenwoordig mogen er van Google maar maximaal 3 advertenties op een pagina staan, dus als je Adsense gebruikt, is het belangrijk dat je je hier ook aan houdt. En dan nog is het echt niet nodig om op elke pagina op je blog 3 advertenties te plaatsen; probeer het bij maximaal 8 advertenties op je hele website te houden.

3. JE ZET JE ADVERTENTIES OP DE VERKEERDE PLEKKEN

Waar je je advertenties plaatst, kan het verschil maken tussen een paar cent en een paar euro per dag verdienen. Op bepaalde plekken krijgen advertenties namelijk veel meer kliks dan op andere plekken. Het is in ieder geval belangrijk om te onthouden dat mensen je advertenties ook daadwerkelijk moeten zien, dus dat je ze op een goed zichtbare plek zet. Een paar goede opties:
– In je artikel (doe dit niet te veel, want veel mensen vinden dit erg storend)
– Aan de linkerkant van je website (mensen beginnen altijd links met lezen)
– In de header van je website (dit is het eerste wat mensen zien als ze je site bezoeken)

Tip: In je Google Adsense account kun je zien welke advertenties wel en niet goed presteren. Ga naar Prestatierapporten > Nieuw rapport > Rapporttype > Voorraad: advertentieblokken. Hier kun je zien hoeveel vertoningen, klikken en inkomsten je advertenties hebben opgeleverd en welke plek dus het beste werkt voor jouw website.

4. JE ADVERTENTIES PASSEN NIET BIJ JE BLOG

Als jij een blog over veganisme hebt en er staan advertenties van bijvoorbeeld Campina op je website, dan is de kans niet echt groot dat je lezers daarop zullen klikken. Net als wanneer je over dierproefvrije merken blogt en er verschijnen allemaal ads op je website van merken die wel op dieren testen. En naast dat je bezoekers daardoor nooit op je advertenties zullen klikken, heb je ook de kans dat mensen je niet meer gaan volgen of je blog onprofessioneel vinden omdat je (onbewust) zulke reclames promoot. Zorg er daarom voor dat je in Adsense alle websites blokkeert waarvan je sowieso geen reclame op je blog wilt.

5 redenen waarom jij geen geld verdient met Google Adsense

5. JE WEBSITE LAADT NIET SNEL GENOEG

Als je website niet snel laadt, zullen je banners en advertenties ook niet snel laden. En als je bezoekers geen advertenties zien omdat je website zo sloom is, kunnen ze er natuurlijk ook nooit op klikken. Gebruik PageSpeed Insights om te zien hoe snel je website laadt en hoe je je snelheid kunt verbeteren.

Gebruik jij Google Adsense?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Gebruik je Google Adsense maar verdien je er weinig geld mee? Ontdek hier eventuele oorzaken + tips om meer geld te verdienen met Adsense.

27 Comments

 1. Wat een goede tips weer! Ik heb er ook een hekel aan als een pagina helemaal wordt overgenomen door advertenties. Ik heb zelf ook Adsense, maar verdien er inderdaad niet echt wat aan. Ik denk dat het bij mij zeker nog met het aantal bezoekers te maken heeft.

  • Lief! En ik heb ook zelf ook nog te weinig bezoekers om er echt een leuk bedrag mee te kunnen verdienen. Dan moet je toch wel écht groot zijn. Hebben we wat extra motivatie om onze blog te laten groeien ;)

 2. Wat een goede en handige blog! Ik gebruik nog geen AdSense en denk dat voorlopig ook niet te gaan doen. Maar als ik het toch eens overweeg, ga ik je tips er zeker nog eens bij pakken :)

 3. Goede tips geef je. Ik had banners via een bureau lopen maar deze heb ik er laatst af laten halen. Mijn site werd trager en ik ging in kwaliteit achteruit.

  • Dankjewel! Ik hoor van meer mensen dat ze stoppen met banners om de redenen die jij noemt. Je kunt dan inderdaad beter een goede website hebben, dan dat je het voor een beetje geld zo achteruit laat gaan. Slimme keus!

 4. Wat fijn, de laatste tip! Dit had ik al veel eerder moeten doen :-) Denk dat ik het steeds bij de verkeerde gevraagd heb voor tips & tricks. Dank je, liefs Josine

 5. Fijne tips!
  Ik gebrui zelf geen adcense meer omdat ik dacht dat het storend zou zijn voor de lezers. Maar na dit artikel ga ik ze maar weer aan zetten. Ik zal hem alleen link plaatsen, dat vind ik persoonlijk voldoende

 6. Goede tips Tarinda! Mijn advertentie staat inderdaad aan de rechterkant, niet heel erg handig dus! :’D

 7. Erg handig inderdaad! Zelf heb ik er een in de header, in de sidebar en in het artikel zelf, tussen de reacties en het artikel. Die werkt ook vaak goed :)

 8. Ik probeer nu meer met Google Adsense te doen, maar blijf het ingewikkeld vinden. Je tips hebben in ieder geval wel goed geholpen. Ik loop nu alleen weer tegen iets aan. Als ik namelijk inlog op Google Adsense, dan zie ik altijd een standaard scherm en daar staan links alle geschatte inkomsten van vandaag, de afgelopen 7 dagen en de afgelopen maand. Echter gaat mijn saldo niet omhoog en ik weet niet goed waar het aan ligt. Hij staat nu ineens sinds een week of drie stil. Heb je tips of kan je misschien helpen?

  • Je saldo gaat 1x per maand omhoog als het goed is! Elke eerste van de maand kijkt Google wat van je geschatte kosten de daadwerkelijke kosten zijn en die worden dan bij je saldo opgeteld!

 9. Inmiddels al een hele reeks van je handige artikelen gelezen en gepind….meer dan goed voor me is :-)
  Ik heb een vraag over google adsense (wat mij dus maar wat schamele inkomsten oplevert). Handig om te weten dat ik websites kan uitsluiten, maar kan ik ook voorkeurswebsites invullen?
  Alvast bedankt voor je reactie en kom maar door met al die handige strategieën. :-)

  • Wat leuk om te horen, dankjewel! Nee helaas kan dat niet. Google Adsense kiest de advertenties uit op basis van de zoekopdrachten van je bezoekers. Dat betekent dus ook dat de advertenties op je website voor elke bezoeker anders zijn.

Leave A Reply

Navigate