Hoe ik geld verdien met Pinterest

We weten allemaal dat je geld kunt verdienen met bloggen en Instagram, maar wist je dat je ook Pinterest kunt gebruiken om je bankrekening te laten groeien? Sinds een paar maanden verdien ik regelmatig een leuk zakcentje met Pinterest en in dit artikel leg ik uit hoe ik dat – met minimale inspanning – voor elkaar krijg.

Wanneer je nog niet zoveel weet over Pinterest raad ik je aan om de volgende artikelen eerst te lezen:
Hoe ik mijn blogverkeer verdubbelde met Pinterest
35 tips om je blog te laten groeien met Pinterest
Hierin leg ik uit wat Pinterest precies is, waarom jij echt aan de slag moet met Pinterest en hoe je het succesvol kunt inzetten voor je blog.

Ben je al bekend met Pinterest en heb je een (goedlopend) account? Dan kan ook jij met een paar kleine aanpassingen inkomsten halen uit Pinterest. Benieuwd hoe? Hieronder lees je hoe ik geld verdien met Pinterest en hoe jij hetzelfde voor elkaar kunt krijgen:

AFFILIATE MARKETING

In een eerder artikel schreef ik al hoe je als blogger geld kunt verdienen met affiliate marketing. Kort gezegd houdt affiliate marketing in dat je producten van bedrijven promoot en wanneer mensen via jouw link dat product aanschaffen, krijg jij een percentage van de opbrengst.

Affiliate marketing kun je niet alleen op je blog gebruiken; je kunt het ook toepassen op Pinterest. Wanneer je bijvoorbeeld een bord over fitness hebt, kun je via je eigen link de nieuwste Nike sportschoenen of H&M sportleggings naar je bord pinnen en wanneer mensen via jouw pin in de webshop terechtkomen en het product aanschaffen, krijg jij een deel van de opbrengst.

Zelf doe ik dit voornamelijk met Creative Market, Etsy en Themeforest. Ik heb bijvoorbeeld borden met WordPress Themes, Fonts, Patterns & Prints en Printable Planners, waar ik via affiliate links producten naartoe hebt gepind. Wanneer mensen op een van mijn pins klikken en vervolgens dat thema of een ander product aanschaffen, krijg ik een percentage van de opbrengst.

Ander bekende affiliate netwerken waar je programma’s kunt vinden voor Pinterest zijn:
TradeTracker
Awin (het voormalige Zanox)
Daisycon
Partnerprogramma Bol.comHoe ik geld verdien met Pinterest

PROMOOT JE PRODUCTEN/DIENSTEN

Pinterest is het ideale platform om je eigen producten en/of diensten onder de aandacht te brengen. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop met kalenders hebt, kun je afbeeldingen van de producten naar Pinterest pinnen en wanneer mensen naar kalenders zoeken, verschijnen jouw pins in hun feed. Wanneer ze vervolgens op de afbeelding klikken, komen ze op jouw website terecht. Op die manier kun je producten onder de aandacht brengen – en waarschijnlijk dus meer producten verkopen – zonder dat het je ook maar een beetje geld kost. En het mooiste is: pins hebben geen houdsbaarheidsdatum en zullen daardoor altijd in de feed blijven verschijnen.

Om je account interessant voor je volgers te houden, is het slim om niet alléén afbeeldingen te pinnen die naar je website leiden; je kunt je promotie pins het beste afwisselen met gewone pins. Maak bijvoorbeeld een bord met zomertrends voor 2017 en pin daar – naast andere afbeeldingen – foto’s van je nieuwste kledingcollectie op. Of maak als personal trainer borden met voedingstips en motiverende quotes en zet daar wat pins in die naar je website leiden.

Ik heb sinds kort een Etsy shop en ben begonnen om de producten die ik verkoop ook op Pinterest te promoten. Ik verkoop onder andere planners en heb daarom een bord met printable planners gemaakt. Hierop pin ik planners die ik tegenkom op Pinterest en tussendoor pin ik mijn eigen producten.

Hoe ik geld verdien met PinterestHoe ik geld verdien met Pinterest

Tip: Pinterest is een visueel medium, dus als je je producten of diensten onder de aandacht wilt brengen, is het belangrijk dat je duidelijke en aantrekkelijke Pinterestafbeeldingen maakt.

EXTRA TIP: PROMOOT PRODUCTEN VAN ANDEREN

Deze tip is niet voor iedereen van toepassing en zelf heb ik hier ook nog geen ervaring mee. Om producten van bedrijven te kunnen promoten, heb je namelijk minimaal een paar duizend volgers nodig. Maar wanneer je een aantal populaire borden met veel volgers hebt, is dit een hele makkelijke manier om wat extra geld te verdienen.

Wanneer je bijvoorbeeld een goedlopend bord hebt over mode, kun je door bedrijven benaderd worden (of hen zelf benaderen!) om tegen betaling kleding van hun nieuwste collectie naar dat bord te pinnen. Of heb je een bord met prachtige plaatjes van interieurs en volgen duizenden mensen dat? Dan kun je dat bord inzetten om tegen betaling producten van interieurwinkels te promoten.

Veel bedrijven zijn nog niet bekend met het inzetten van Pinterest voor hun bedrijf, dus als je hiermee aan de slag wilt gaan, kun je het beste zelf bedrijven benaderen. Zoek uit welke merken passen bij jouw populairste bord(en) en stuur ze een berichtje om te vragen of ze interesse hebben in een samenwerking. Kost je maar een paar minuten tijd, maar kan je een hoop extra inkomsten opleveren!

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Wist je dat je Pinterest kunt inzetten om geld te verdienen? In dit artikel leg ik tot in detail uit hoe ik mijn geld verdien op Pinterest.

9 Comments

 1. Hier had ik nog niet bij nagedacht, ga er eens aan denken! :) Maar, niet elk bedrijf staat toe dat je affiliate links op social media mag gebruiken :)

 2. Hi Tarinda,
  Ben sindskort actief bezig met Pinterest, en
  Ik heb gemiddeld 12.000 bezoekers op Pinterest, maar weinig volgers? Mijn bereik begint wel te groeien. Kan ik hier al iets mee? of moet ik daarvoor ook veel volgers hebben?

  • Hi Luc, wat betreft affiliate marketing kan je hier zeker wat mee! Dat kan eigenlijk met elke hoeveelheid volgers, al heb je met meer volgers wel meer kans op succes. Qua samenwerkingen zou je het kunnen proberen, maar dan moet je wel goed duidelijk hebben wat je precies te bieden hebt met je account.

 3. Wow! Handig artikel. Klein vraagje: ik ben ingeschreven bij Daisycon, het partnerprogramma van Bol.com en Coolblue. Ben nog bezig met Envato Market en Themeforest. Maar hoe zit het als je Pinterest wil koppelen aan bijvoorbeeld Envato Market of Themeforest? Moet je dan de URL van je Pinterest doorgeven?

  • Ik heb me gewoon aangemeld met mijn website, omdat ik Pinterest voornamelijk voor mijn website gebruik. Bij veel programma’s mag je de links ook op social media gebruiken en Pinterest valt daar onder. Ik denk eigenlijk ook niet dat het anders kan, je hebt wel echt een eigen site nodig om je aan te melden.

 4. Vergeet ook niet dat je op Pinterest wel moet aangeven dat het om een affiliate link gaat.. Anders ga je tegen de regels in.

Leave A Reply

Navigate