Hoe ik geld verdien met Pinterest

Wist je dat je met Pinterest geld kunt verdienen? In dit artikel leg ik tot in detail uit hoe ik geld verdien op Pinterest en hoe jij hetzelfde voor elkaar kunt krijgen.

Wist je dat je met Pinterest geld kunt verdienen? In dit artikel leg ik tot in detail uit hoe ik geld verdien op Pinterest en hoe jij hetzelfde voor elkaar kunt krijgen.
Wist je dat je met Pinterest geld kunt verdienen? In dit artikel leg ik tot in detail uit hoe ik geld verdien op Pinterest en hoe jij hetzelfde voor elkaar kunt krijgen.

We weten allemaal dat je geld kunt verdienen met bloggen en Instagram, maar wist je dat je ook Pinterest kunt gebruiken om je bankrekening te laten groeien? Sinds een aantal maanden haal ik een groot deel van mijn inkomsten uit Pinterest en in dit artikel leg ik uit hoe ik dat voor elkaar heb gekregen.

Wanneer je nog niet echt bekend bent met Pinterest, raad ik je aan om eerst de volgende artikelen te lezen:
Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest
30 tips om je blog of bedrijf explosief te laten groeien met Pinterest

Ben je al helemaal thuis in Pinterest? Lees dan snel verder om te ontdekken hoe ik geld verdien met Pinterest en hoe jij hetzelfde voor elkaar kunt krijgen.

AFFILIATE MARKETING
Affiliate marketing is één van de beste en makkelijkste manieren om online geld te verdienen. Kort gezegd houdt affiliate marketing in dat je producten op je website promoot en wanneer mensen via jouw link het product aanschaffen, krijg jij een percentage van de opbrengst.

Affiliate marketing kun je niet alleen op je blog gebruiken; je kunt het ook toepassen op Pinterest. Wanneer je bijvoorbeeld fitness instructeur bent en een bord met sportkleding hebt, kun je via een affiliate link de nieuwste Nike sportschoenen of H&M sportleggings naar je bord pinnen. Als mensen vervolgens via jouw pin in de webshop terechtkomen en het product kopen, krijg jij daar commissie voor.

Zelf doe ik dit voornamelijk met Creative Market, Etsy en Themeforest. Ik heb bijvoorbeeld borden met WordPress Themes, Fonts, Patterns & Prints en Printable Planners, waar ik via affiliate links producten naartoe heb gepind. Wanneer mensen op één van mijn pins klikken en iets kopen, krijg ik daar een klein bedrag voor.

Ander bekende affiliate netwerken waar je programma’s kunt vinden voor Pinterest zijn:
TradeTracker
Awin
Daisycon
Partnerprogramma Bol.com

Hoe ik geld verdien met Pinterest

PROMOOT JE PRODUCTEN/DIENSTEN
Pinterest is het ideale platform om je eigen producten en/of diensten onder de aandacht te brengen. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop met kalenders hebt, kun je afbeeldingen van de producten naar Pinterest pinnen. Als mensen vervolgens naar kalenders zoeken, verschijnen jouw pins in de zoekresultaten en als ze op je afbeelding klikken, komen ze in je webshop terecht. Je pins zijn dus eigenlijk gewoon gratis advertenties!

Om je account interessant te houden voor je volgers, raad ik aan om je borden niet alleen met je eigen pins te vullen, maar het af te wisselen met pins van anderen. Wanneer je bijvoorbeeld kleding verkoopt, kun je een bord maken met de zomertrends voor 2017 en kun je daar je eigen collectie naartoe pinnen, afgewisseld met afbeeldingen van andere websites. En als je personal trainer bent, kun je een bord maken met voedingstips waarin je blogposts van andere websites afwisselt met artikelen en/of producten van je eigen website.

Ik heb bijvoorbeeld een Etsy shop en ik promoot alle producten uit m’n shop op Pinterest. Ik verkoop voornamelijk planners en heb daarom een bord met printable planners gemaakt. Hierop pin ik planners die ik tegenkom op Pinterest en tussendoor pin ik mijn eigen producten.

Hoe ik geld verdien met Pinterest

Hoe ik geld verdien met Pinterest

Tip: Alleen je producten naar Pinterest pinnen is niet genoeg; om ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk tot verkopen leidt, heb je aantrekkelijke pins, een duidelijk profiel en vooral een goede pinstrategie nodig. Wanneer je hier meer over wilt lezen en je producten succesvol wilt promoten, raad ik je mijn ebook Groeien met Pinterest aan.

EXTRA TIP: PROMOOT PRODUCTEN VAN ANDEREN
Deze tip is niet voor iedereen relevant en zelf heb ik hier ook nog geen ervaring mee. Om producten van bedrijven te kunnen promoten, heb je namelijk minimaal een paar duizend volgers nodig. Maar wanneer je een aantal populaire borden met veel volgers hebt, is dit een heel makkelijke manier om wat extra geld te verdienen.

Wanneer je bijvoorbeeld een goedlopend bord hebt over mode, kun je door bedrijven benaderd worden (of hen natuurlijk gewoon zelf benaderen!) om tegen betaling kleding van hun nieuwste collectie naar dat bord te pinnen. Of heb je een bord met prachtige plaatjes van interieurs en volgen duizenden mensen dat? Dan kun je dat bord inzetten om tegen betaling producten van interieurwinkels te promoten.

Veel bedrijven zijn nog niet bekend met Pinterest marketing, dus als je hiermee aan de slag wilt gaan, kun je het beste zelf bedrijven benaderen. Zoek uit welke merken passen bij jouw populairste bord(en) en stuur gewoon een berichtje met dat je een fantastisch idee hebt voor een samenwerking. Kost je maar een paar minuutjes en kan je een hoop extra inkomsten opleveren!

Opt In Image
GRATIS Pinterest cursus
Ontdek hoe je met Pinterest meer bezoekers naar je website kunt trekken en je blog of bedrijf explosief kunt laten groeien!

10 thoughts on “Hoe ik geld verdien met Pinterest

 1. Hier had ik nog niet bij nagedacht, ga er eens aan denken! :) Maar, niet elk bedrijf staat toe dat je affiliate links op social media mag gebruiken :)

 2. Hi Tarinda,
  Ben sindskort actief bezig met Pinterest, en
  Ik heb gemiddeld 12.000 bezoekers op Pinterest, maar weinig volgers? Mijn bereik begint wel te groeien. Kan ik hier al iets mee? of moet ik daarvoor ook veel volgers hebben?

  1. Hi Luc, wat betreft affiliate marketing kan je hier zeker wat mee! Dat kan eigenlijk met elke hoeveelheid volgers, al heb je met meer volgers wel meer kans op succes. Qua samenwerkingen zou je het kunnen proberen, maar dan moet je wel goed duidelijk hebben wat je precies te bieden hebt met je account.

 3. Wow! Handig artikel. Klein vraagje: ik ben ingeschreven bij Daisycon, het partnerprogramma van Bol.com en Coolblue. Ben nog bezig met Envato Market en Themeforest. Maar hoe zit het als je Pinterest wil koppelen aan bijvoorbeeld Envato Market of Themeforest? Moet je dan de URL van je Pinterest doorgeven?

  1. Ik heb me gewoon aangemeld met mijn website, omdat ik Pinterest voornamelijk voor mijn website gebruik. Bij veel programma’s mag je de links ook op social media gebruiken en Pinterest valt daar onder. Ik denk eigenlijk ook niet dat het anders kan, je hebt wel echt een eigen site nodig om je aan te melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.