Zo schrijf je de perfecte bio voor Instagram

Ik ben echt dol op Instagram bio’s. Ik vind het zo fascinerend om te zien hoe iedereen er zijn of haar eigen draai aan geeft en soms vind ik een bio zo tof dat ik niet eens de foto’s hoef te zien om te weten dat dit my kind of person is en ik diegene wil volgen.

Een goede bio kan ervoor zorgen dat mensen denken ‘Haar werk klinkt tof! Die persoon wil ik volgen!’ of ‘HAHAHA zij is grappig, daar wil ik meer van zien!’. En hoe meer mensen je volgen, hoe meer mensen je website bezoeken of je producten kopen. Gebruik daarom deze tips om een bio te maken die zó goed is dat iedereen vrienden met je wil worden op IG.

WEES DUIDELIJK EN AANTREKKELIJK

Je hebt maar 150 tekens om de aandacht te trekken en ervoor te zorgen dat mensen meer van je willen weten en je willen volgen. Het is daarom slim om 2 of 3 kernwoorden te bedenken die precies beschrijven wie je bent of wat je doet en daar vervolgens aantrekkelijke zinnen van te maken. Zo vind ik de bio van McKinzie van Moms Make Cents erg leuk. Ze laat in één zin zien wat ze doet (moeders helpen vanuit huis geld te verdienen) en het klinkt ook nog eens harstikke leuk.

Zo schrijf je de perfecte bio voor Instagram

GEBRUIK HUMOR

Degene die je bio leest, moet iets voelen of aan het lachen gemaakt worden. Je wilt dat ze je bio lezen en denken: Wat een topwijf, VOLGEN! En dat kan natuurlijk never nooit als je een saai en zakelijk stukje schrijft. McKinzie van hierboven had bijvoorbeeld ook kunnen schrijven ‘Ik help moeders om vanuit huis een eigen bedrijf op te zetten’, maar wie had daar warm van geworden?! En wat dacht je van Monique van Loon van Culy. Ze kan wel in haar bio zetten dat ze een website heeft over eten, maar het is toch veel leuker om te weten dat ze gewoon lekker koolhydraten naar binnen werkt (waarmee ze wel de indruk wekt dat ze iets met eten doet)?!

Zo schrijf je de perfecte bio voor Instagram

JAAA, EMOJIS!

Emojis trekken de aandacht, kunnen een lach op iemands gezicht toveren en geven je bio net dat extra beetje fun. Daarnaast zegt een plaatje vaak meer dan duizend woorden en soms is het gewoon makkelijker om een leuke emoji te gebruiken dan in woorden uit te moeten leggen hoe en wat. Vraag maar aan Cynthia van Cynthia.nl, die weet er alles van.

Zo schrijf je de perfecte bio voor Instagram

GEBRUIK EEN CALL TO ACTION

Een call to action vertelt mensen dat ze iets moeten doen: je website bezoeken, iets kopen of bijvoorbeeld je laatste freebie downloaden. Als je website puur persoonlijk is, kun je deze tip laten voor wat het is, maar wanneer je het ook zakelijk gebruikt, is het slim om een link toe te voegen en mensen aan te sporen op die link te klikken. Dat klinkt misschien een beetje suf, maar mensen doen nou eenmaal sneller iets als ze daartoe aangespoord worden.

Zo schrijf je de perfecte bio voor Instagram

Hoe ziet jouw Instagram bio eruit?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

15 Comments

 1. ‘Kan in nuchtere toestand mijn hele vuist in mijn mond stoppen en zou mezelf klonen als ik kon. blogger & freelancer: schrijven, redigeren, corrigeren.’ Tja. :’)

 2. Hmmm toch echt heel persoonlijk dit! Ik zou iemand absoluut niet volgen met een bio als misslipgloss; veel te druk en ik vind het zelfs een beetje kinderachtig? Maar als dat bij je doelgroep past dan is het wel slim om het zo te doen!
  Ik vind het wel fijn om iets meer over iemand te weten te komen met wat humor of een passende quote. Maar volgknop wordt pas groen als de foto’s me aanspreken!

  • Altijd leuk om een andere mening te horen! Ik vind die van Misslipgloss persoonlijk ook te druk, maar ik vind het ook slim, omdat je op deze manier veel kan vertellen met een beperkt aantal tekens. Maar het is inderdaad ook wel echt afhankelijk van je doelgroep en je doel met Instagram.

 3. Goede tips! Mijne kon inderdaad wel wat spice gebruiken. Alleen het humor onderdeel mist nog, moet nog even inspiratie vinden. In ieder geval bedankt voor dit handige artikel ?.

 4. Leuk dit! De mijne op instagram (@proudbookjunk) is: Dutchie who loves to share her happinness and bookish love! For enthousiasm: follow! ?
  • Challenge of 2017: 15/40 ?
  • Current: Graceling ?

 5. Goed artikel! Was toevallig vanochtend nog bezig met mijn bio. Weet jij toevallig hoe sommige mensen al hun info op nieuwe regels krijgen? Ik vind dat veel fijner en overzichtelijker, maar krijg het nooit voor elkaar!

  • Dankje! Eh, gewoon met enter? Zo lukte het bij mij in ieder geval. Al werkt dat alleen op mobiel, op de desktop blijft het altijd naast elkaar staan.

Leave A Reply

Navigate