Hoe installeer je een WordPress thema?

Wanneer je een website met WordPress maakt, heb je voor de vormgeving van je website een WordPress thema nodig. Heb je geen idee wat dat is, waar je thema’s kunt vinden of hoe je ze moet installeren? No worries, in dit artikel leg ik het allemaal uit en vertel ik stap voor stap hoe je een WordPress thema op je website installeert.

WAT IS EEN WORDPRESS THEMA?

Simpel gezegd, is een WordPress thema het uiterlijk van je website. Het zijn een aantal bestanden die bepalen hoe jouw website eruit ziet. Een thema bepaalt dus welke stijl en opmaak jouw website heeft. Het is daarom belangrijk dat je een thema kiest dat past bij wat je wilt uitstralen met je blog.

Er zijn verschillende soorten WordPress thema’s, zowel gratis als premium. Een premium thema is niet perse beter dan een gratis thema, maar met premium thema’s heb je wel (veel) meer mogelijkheden om de lay-out naar eigen wens aan te passen. Gratis thema’s kun je via het dashboard van je WordPress website vinden. Wanneer je een premium thema wilt, kun je die voor een paar tientjes kopen op websites als Themeforest* en Creative Market*.

HOE INSTALLEER JE EEN GRATIS THEMA?

Om een gratis thema te installeren, ga je naar je WordPress Dashboard. Ga vervolgens naar Weergave > Thema’s en klik linksboven op ‘Nieuwe toevoegen’.

Hoe installeer je een WordPress thema?

Vervolgens kun je een thema uitkiezen die je mooi vindt en die bij je blog past. Wanneer je een goed thema hebt gevonden, klik je op ‘Installeren’.

Hoe installeer je een WordPress thema?

Nadat de installatie gereed is, klik je op ‘Activeren’ en voilà, je website heeft een prachtige (nieuw) lay-out.

HOE INSTALLEER JE EEN PREMIUM THEMA?

Wanneer je een professionele website wilt die je naar eigen zin kunt vormgeven, kun je het beste voor een premium thema gaan. Om een premium thema te installeren, moet je die eerst aanschaffen. Zelf heb ik mijn thema’s gekocht bij Themeforest* en Creative Market*. Bij beide websites hebben ze trouwens thema’s speciaal voor bloggers.

Wanneer je via een van die websites een thema koopt, kun je na de betaling een aantal bestanden downloaden, waaronder een zip bestand. Dat is het bestand waar we mee aan de slag gaan.

Om het thema te installeren, ga je weer naar Weergave > Thema’s > Nieuwe toevoegen. Vervolgens klik je op ‘Thema uploaden’ en selecteer je het zip bestand.

Hoe installeer je een WordPress thema?

Klik op ‘Nu installeren’ en je thema wordt uitgepakt en geïnstalleerd. Vervolgens kun je het thema activeren en het naar eigen zin customizen. Als je website al live is met een ander thema kun je beter eerst de preview bekijken en de vormgeving aanpassen, en het thema pas activeren als het helemaal naar je zin is. Op die manier hebben je bezoekers er het minste last van.

Waar heb jij je thema gekocht? Wissel je vaak van thema?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

*Dit is een affiliate link, thanks voor het steunen!

Wil je een (nieuw) WordPress thema installeren op je website? Ontdek hier stap voor stap hoe je een thema installeert op je WordPress website

2 Comments

Leave A Reply

Navigate