8 ideeën voor je volgende Instagram post

Soms zie ik de mooiste plekken, drink ik koffie in schattige koffietentjes of kom ik in ruimtes die zo van Pinterest geplukt lijken te zijn. Maar vaak ook niet. Vaak werk ik gewoon achter m’n eigen bureautje, met een simpele kop koffie en een grote warme trui, en gebeurt er totaal niks wat ik de moeite waard vind om online te delen.

Op zulke dagen vind ik het dus echt lastig om iets op Instagram te plaatsen. Want wat moet ik posten als ik niks mee maak? Als ik niets tegenkom waar ik een mooie foto van kan maken? Natuurlijk kan ik wel elke dag gewoon érgens een foto van maken, maar ik upload het liefst alleen foto’s waar ik echt blij mee ben en die passen bij mij en bij wat ik wil uitstralen (gelukkig maak ik het mezelf niet zo moeilijk haha).

En daarom ben ik deze week gaan brainstormen. Ik heb lekker ouderwets een pen en een vel papier gepakt en heb alle ideeën opgeschreven die ik zou kunnen gebruiken voor mijn volgende Instagram posts. Vervolgens ben ik gaan kijken welke ideeën me aanspraken en die heb ik uitgewerkt. Omdat ik merk dat dit mij veel rust geef, deel ik graag een aantal van mijn inzichten met jullie! Hier zijn 8 ideeën voor je volgende Instagram post:

1. ZET JE DIENST OF PRODUCT IN HET ZONNETJE

Wanneer je een dienst of product verkoopt, wil je daar natuurlijk reclame voor maken. En hoe kun je dat beter doen dan prachtige foto’s maken en die delen met al je Instagramvolgers?! Maak je taarten? Schiet dan wat mooie foto’s en deel die online. Ben je fotograaf? Laat dan wat van je werk zien. Ontwerp je kleding? Deel dan foto’s waarop jij/iemand anders ze draagt.

2. MAAK EEN FLAT LAY

De flat lay (een gestylde foto die van bovenaf genomen is) is na de selfie de populairste foto op Instagram. Dus wanneer je wilt dat je account in de smaak valt en meer volgers aantrekt, kan het slim zijn om vaker flat lays te maken. Je hebt er wel wat creatief inzicht voor nodig, maar met een beetje oefenen moet het zeker lukken. En anders kun je natuurlijk ook altijd wat inspiratie op doen op bijvoorbeeld Pinterest.

3. DEEL BEHIND THE SCENES

Aangezien ik best een beetje nieuwsgierig ben, vind ik het altijd leuk om te zien wat er bij anderen achter de schermen gebeurt. Daarnaast vind ik dat behind the scenes bloggers en Instagrammers ook net wat ‘echter’ maakt. En je hoeft echt niet meteen je hele hebben en houden online te gooien, maar deel bijvoorbeeld eens een foto van je kantoor, een onaf project waar je mee bezig bent of hoe een fotoshoot er achter de schermen aan toe gaat. Je volgers zullen het zeker weten leuk vinden!

4. AANRADER

Ken je een boek die iedereen móet lezen? Heb je geen acne meer sinds je een bepaald verzorgingsproduct gebruikt? Heb je een nieuw restaurant ontdekt met de lekkerste sushi op de hele wijde wereld? Maak daar dan een goede foto van en vertel je volgers dat ze dit ook zeker moeten lezen/kopen/eten. En het leuke is dat je volgers ook meteen een beetje meer te weten komen over wie jij bent en waar jij van houdt.

5. ZET MENSEN AAN TOT EEN ACTIE

Wanneer je een vraag hebt voor je volgers of je wilt ze op iets wijzen (een nieuwsbrief, een gratis download, een exclusief artikel etc.) kun je een (bijpassende) foto posten en daar je vraag of call to action onder zetten. Dit is ideaal als je meer met je volgers in contact wilt komen of als je betrokkenheid wilt stimuleren. En aangezien het in dit geval meer om de tekst dan om de foto gaat, is een bijpassende foto natuurlijk heel goed, maar ik zou aanraden om vooral een mooie en aansprekende foto te kiezen, die past bij de rest van je feed.

6. START EEN SERIE

Je kunt ook een serie starten, waarbij je elke week op dezelfde dag een specifiek soort foto plaatst. Op Instagram zijn al een aantal series te vinden, zoals #throwbackthursday en #motivationmonday, maar je kunt natuurlijk ook je eigen serie verzinnen. Ontbijt je op zondag altijd heel uitgebreid? Deel dan elke zondag een mooie foto van je heerlijke ontbijtje en verzin daar een leuke hashtag bij. Of post bijvoorbeeld elke vrijdag een outfit of the day. Je kunt van vrijwel alles een serie maken, dus kies vooral iets wat je leuk vindt en waar je mooie foto’s van kunt maken.

7. QUOTES

Citaten kunnen heel cheesy zijn, maar ook heel effectief en inspirerend. Denk daarom eens na over wat je wilt uitdragen met je bedrijf of je social media account. Zijn er grappige of inspirerende citaten die daarbij passen? Kun je een quote vinden die jouw boodschap in een paar prikkelende woorden vangt? Wanneer je een aantal goede quotes gevonden hebt, kun je bijvoorbeeld zelf mooie afbeeldingen creëren via Canva, ze met de hand naschrijven of woorden uit verschillende magazines knippen en die bij elkaar zetten. Maak het persoonlijk en denk vooral out of the box!

8. SHOUT OUT

Wat ik zo leuk vind aan Instagram en social media in het algemeen, is dat het écht sociaal is. Dat ik mensen heb leren kennen die ik zonder social media nooit zou hebben leren kennen. Of dat zoveel mensen lieve en leuke reacties onder mijn foto’s plaatsen. Ik word daar zo blij van! En als jij ook van al die gezelligheid houdt, kan het leuk zijn om af en toe een shout out te doen. Zijn er mensen die je inspireren of motiveren? Heb je pas een les bij iemand gevolgd? Heeft iemand je een cadeautje gestuurd? Maak dan een mooie foto en neem de tijd om iemand te bedanken of in het zonnetje te zetten. Er is altijd ruimte voor een beetje meer liefde online!

Hoe kom jij aan ideeën voor je Instagram posts? Welke van de 8 spreekt jou het meest aan?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Heb je vaak geen idee wat je nu weer op Instagram moet zetten? Ontdek hier dan 8 handige ideeën voor je volgende Instagrampost.

10 Comments

  1. Handig! Ik heb hem uitgeprint en ik ga hem op mijn prikbord hangen. Ik ben altijd zo’n kneus als het op Instagram aankomt haha, bedankt hiervoor :)

  2. Wat een handige tips! Ik heb nog nooit een flat lay gemaakt en vandaag ga ik dat maar eens doen met nieuwe producten van essence en Catrice die ik binnenkort ga reviewen. Ik haal zoveel inspiratie uit je blog :-) Ik ben ontzettend blij dat ik je ontdekt heb!

  3. Wat een superleuke tips! Hier kan ik zeker wat mee op een inspiratieloos momentje :) Die tip van series, flatlays en behind the scenes vind ik wel wat :)

  4. Ik heb heel veel aan deze tips. Regelmatig heb ik geen inspiratie en om nu zomaar een foto op social media te zetten… nee… dat ga ik ook niet doen.

Leave A Reply

Navigate