Inspiratieloos? Zo kom je aan honderden nieuwe blog ideeën

Staar jij regelmatig naar een leeg Word document zonder ook maar enig idee waar je nu weer over moet bloggen? Of voelt het soms alsof je alle onderwerpen in je niche al hebt behandeld? Wanneer je geen inspiratie hebt voor nieuwe blogposts, kan dat nogal frustrerend zijn en er zelfs voor zorgen dat je het plezier in bloggen verliest.

Om je weer een flinke inspiratieboost te geven en ervoor te zorgen dat je voorlopig genoeg ideeën voor goede artikelen hebt, heb ik een aantal inspirerende vragen op een rijtje gezet. Ik hoop dat ze je net zo goed helpen als mij en dat je straks barst van de motivatie en fantastische nieuwe ideeën!

VOORDAT WE BEGINNEN

Het heeft geen zin om deze vragen even snel door te lezen, om vervolgens gauw weer door te gaan met waar je mee bezig was. Wanneer je echt geïnspireerd wilt worden en nieuwe ideeën wilt opdoen, is het belangrijk dat je de tijd neemt om te brainstormen en goed over de vragen na te denken. Probeer daarom om minimaal een uur opzij te zetten en per vraag minimaal 10 antwoorden op te schrijven. En natuurlijk, we hebben het allemaal druk, maar door nu een uur (of twee) te investeren, kun je straks maanden vooruit qua artikel ideeën! Lijkt mij de moeite waard ;)

INSPIRATIE VOOR NIEUWE BLOG IDEEËN

Heb je pen en papier bij de hand? Dan gaan we beginnen met de vragen!

1. Zijn er artikelen waar je een vervolg op kunt schrijven?
Bijvoorbeeld: je hebt ooit een artikel geschreven met 10 winterse recepten voor soep. Als vervolg daarop zou je een blogpost kunnen schrijven met recepten voor lente-, zomer- of herfstsoepen (of allemaal natuurlijk!).

2. Wat zijn je populairste artikelen?
Zoek uit wat welke blogposts het meest gelezen worden. Waarom worden deze artikelen het best gelezen denk je en hoe kun je die informatie gebruiken voor nieuwe blogposts? Kan je soortgelijke blogposts schrijven (qua onderwerp/format/insteek/etc.)?

3. Zijn er vragen die lezers vaak aan je stellen?
Ben je beautyblogger en vragen mensen vaak aan je hoe je aan zo’n mooie huid komt? Deel je veganistische recepten en willen veel lezers weten waar je je boodschappen doet? Of geef je fotografietips en vragen je bezoekers regelmatig welke lenzen je gebruikt? Schrijf dan voor elke vraag een blogpost waarin je de vraag beantwoordt. Op die manier help je je lezers en heb je zelf ook meteen een aantal nieuwe artikel ideeën!

4. Welke mensen inspireren jou?
Zou je die mensen misschien kunnen interviewen? Of kun je die persoon/personen bespreken en vertellen waarom je hem of haar zo inspirerend vindt? Bijvoorbeeld: je vindt opruimgoeroe Marie Kondo heel inspirerend. Je kunt dan een artikel schrijven waarin je uitlegt wie ze is en waar haar boek overgaat etc., om vervolgens te vertellen waarom ze jou zo heeft geïnspireerd en hoe het boek je leven heeft veranderd.

5. Waar ben jij goed in of weet je veel over?
Stel dat je een cursus yoga hebt gevolgd. Dan zou je je lezers tips kunnen geven over hoe ook met yoga kunnen beginnen – misschien zelfs met wat filmpjes erbij. Of je schrijft over mode, maar hebt ook een baan als boekhouder. Dan zou je bijvoorbeeld een artikel kunnen schrijven over hoe je een maandbudget kunt maken voor je kledinguitgaven.

6. Hoe kun je je lezers meer over jezelf vertellen?
Heb je een persoonlijke blog, waarin je veel uit je eigen leven deelt? Denk dan ook eens aan de volgende onderwerpen:
– Deel een dag uit je leven
– Hoe en waarom ben je begonnen met bloggen?
– Heb je nog een baan naast je blog? Zo ja, wat doe je precies?
– Wat had je tien jaar terug graag willen weten?
– Wat weten veel mensen niet over jou?
– Wat zijn je toekomstdromen?
– Waar kun jij echt niet zonder, zakelijk of privé?
– Etc.

7. Welke mijlpalen heb je de afgelopen tijd bereikt?
Dat kan met je blog zijn (bijvoorbeeld voor het eerst 10.000 bezoekers per maand of je eerste persreis), maar ook zakelijk of privé (zoals je dertigste verjaardag of het halen van je rijbewijs).

8. Zijn er dingen waar je echt niet zonder kan?
Welke producten en tools gebruik je echt élke dag? Is dat je auto, je foundation, een bepaalde app of je agenda? Zou je er een tutorial, review of persoonlijke ervaring over kunnen schrijven? Of ga je misschien toch een dag zonder door het leven en deel je vervolgens hoe dat ging?

9. Waar haal jij inspiratie uit?
Dat kun je op je blog betrekken, zoals Pinterest, andere bloggers, boeken of ervaringen. Maar het kan ook op persoonlijk vlak. Bijvoorbeeld een boek dat je heeft geïnspireerd om je baan op te zeggen en te gaan freelancen. Of een bepaalde reis die je inspireerde om minimalistisch te leven.

10. Zijn er interessante ervaringen of verhalen uit je leven die je kunt delen?
Zoals een bepaald ritueel dat je hebt meegemaakt toen je een Afrikaanse stam bezocht, je eerste Fashion Week show of een magische ontmoeting met een celebrity.

11. Wat heb je de afgelopen 1/5/10 jaar geleerd?
Dat kan iets heel simpels zijn, zoals autorijden, fotograferen of beter schrijven, maar ook diepgaande zaken, zoals voor jezelf opkomen of nee durven zeggen. Over welke dingen zou je wel een blogpost willen schrijven? En zijn er dan tips die je je lezers mee wil geven?

12. Aan welke blogs heb jij veel?
Je zou ook een aantal artikelen kunnen schrijven waarin je een paar blogs/bloggers uitlicht en vertelt waarom je hen zo goed en inspirerend vindt. Of je zou een roundup kunnen maken met artikelen van die diverse blogs. Bijvoorbeeld: je volgt veel blogs met suikervrije recepten en verzamelt de 10 beste recepten voor een suikervrije taart.

Heb je inmiddels al wat nieuwe ideeën? Wat doe jij altijd als je geen inspiratie hebt voor nieuwe blogposts?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Heb je geen inspiratie voor nieuwe blog artikelen? Gebruik dan deze vragenlijst om snel aan honderden nieuwe blog ideeën te komen!

14 Comments

  1. Top artikel weer, ik ben steeds weer onder de indruk van je kennis op blog gebied. Ik heb er zeker wat aan (al houd ik het liefst wel mijn foodblog food gerelateerd en dus niet te persoonlijk).

  2. Hoi Tarinda, sinds een week heb ik (via Pinterest :) je site ontdekt. Ik leer er veel van. Supergoeie tips! Dankjewel daarvoor!

  3. Jouw site is zo fijn! Dit artikel ook weer! Ik lees bijna al je artikelen met heel veel plezier (en inspiratie naderhand!).

  4. Wauw, wat een megafijn artikel! Ik heb hem opgeslagen om hier de komende tijd eens echt goed voor te gaan zitten. Genoeg inspiratie weer! :)

  5. Bedankt! Ik heb hem opgeslagen. Uiteraard nu geen tijd, dus ik kan er nog niet goed voor gaan zitten. Zodra ik de tijd heb doe ik dat, brengt vast een hoop inspiratie :)

  6. Deze sla ik even op! Goeie tips inderdaad, vooral van die vervolgartikelen is iets waar ik echt even over ga nadenken!

Leave A Reply

Navigate