5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

Instagram is al jaren mijn favoriete social media platform, maar eigenlijk heb ik pas sinds een paar maanden echt door hoe ik meer volgers en engagement krijg. Dit heb ik geleerd door er veel over te lezen en veel uit te proberen, maar vooral ook door af te kijken bij populaire accounts. Hier zijn de 5 belangrijkste lessen die ik leerde van grote Instagram accounts.

1. WEES CONSISTENT

Wanneer je meer engagement wilt, je volgersaantal wilt laten groeien en een band wilt opbouwen met je publiek, móet je consistent zijn. Vrijwel alle grote accounts posten 1-2 keer per dag en soms zelfs nog vaker. Dit zal niet voor iedereen haalbaar zijn – de afgelopen weken kom ik zelf even niet verder dan 3x per week – maar wanneer je echt succesvol wilt zijn, is het slim om minimaal 1x per dag of anders in ieder geval een paar keer per week een foto te posten.

Wanneer je vaak vergeet om een nieuwe foto te plaatsen, is een app zoals Later, Hootsuite of Planoly misschien een idee voor je. Hiermee kun je berichten inplannen en krijg je een notificatie op de dag en het tijdstip dat je hebt ingesteld.

5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

2. LAAT JEZELF ZIEN

Strooi niet alleen met quotes op je account en laat het al helemaal niet alleen een reclamezuil voor je bedrijf zijn, maar toon regelmatig wat van jezelf. Mensen volgen accounts niet altijd alleen vanwege de foto’s, maar ook omdat ze een bepaalde connectie met die persoon voelen of omdat ze diegene inspirerend/grappig/een voorbeeld vinden. Deel daarom eens het verhaal achter een bepaalde foto, laat wat vaker emoties zien of vertel je volgers hoe je dag was. Wees echt, authentiek en oprecht – je volgers gaan dit zeker waarderen!

5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

3. POST ALLEEN JE MOOISTE FOTO’S

Veel grote Instagrammers zijn fotograaf – uiteraard met een reden. Op Instagram draait het namelijk vooral om beeld en wanneer je wilt groeien of jezelf in de markt wilt zetten, is het van belang dat je aantrekkelijke en kwalitatief goede foto’s plaatst. Dit betekent natuurlijk niet dat je persé fotograaf moet zijn om succesvol te kunnen zijn op Instagram, maar het laat wel zien hoe belangrijk het is om mooie foto’s te plaatsen. Probeer er ook voor te zorgen dat de foto’s die je maakt bij elkaar passen, zodat je feed een mooie eenheid vormt.

Leestip: 9 tips voor betere Instagramfoto’s

5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

4. KEN JE DOELGROEP

Grote bloggers weten vaak precies wie hun doelgroep is; jonge meiden die van mode houden, reisverslaafden die geïnspireerd willen worden of healthy fitgirls die nieuwe recepten ontdekken. En doordat ze een duidelijk beeld hebben van hun volgers, weten ze welk soort content ze moeten plaatsen, welke captions gewaardeerd worden en hoe ze engagement kunnen uitlokken.

Bedenk daarom hoe jouw doelgroep – jouw ideale volger – eruit ziet en houdt bij alles wat je doet die doelgroep in gedachten. Zorg ervoor dat ze aangesproken worden door je foto’s en teksten en dat ze zich kunnen identificeren met jou en/of je ideeën. En vergeet ook niet om regelmatig met je doelgroep in gesprek te gaan. Neem elke dag te tijd om te reageren op de reacties die je krijgt en like regelmatig foto’s van mensen die je nog niet volgen, maar die wel binnen je doelgroep vallen.

5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

5. ZORG VOOR EEN DUIDELIJKE STRATEGIE

Wanneer je succesvol wilt worden op Instagram heb je een duidelijke strategie nodig. Je kunt niet eens in de zoveel tijd een foto posten of random hashtags gebruiken en dan maar hopen dat je er duizenden volgers bij krijgt – zo werkt het simpelweg niet op Instagram. Als je echt wilt groeien, moet je een doel hebben en weten hoe je dat doel kunt bereiken (en dat natuurlijk ook in praktijk brengen!).

Om een strategie te vinden die jou ook daadwerkelijk succes kan opleveren, kun je de volgende vragen beantwoorden:
– Wat is je doel met Instagram?
– Welk soort foto’s passen daarbij?
– Wie is je doelgroep en hoe kun je die bereiken?
– Wat is een goede tijd om te posten?
– Welke hashtags kun je gebruiken? Leestip: 8 tips voor betere hashtags op Instagram
– Welke call to actions kun je in je caption zetten?

5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

Welke tips ga jij toepassen? Of doe je dit allemaal al?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Wil je meer volgers en engagement op Instagram? Gebruik dan de tips en strategieën van de grootste en populairste Instagrammers.

2 Comments

Leave A Reply

Navigate