19 tips voor meer bereik op social media

Het zou toch fantastisch zijn als er een magische formule was waarmee elke social media update die we plaatsen viraal gaat. Waarmee elke Instagrampost duizenden likes krijgt en elke tweet oneindig vaak geretweet wordt.

Maar helaas – die magische formule is er niet. Als je wilt dat je social media posts goed scoren, moet je toch echt zelf aan de slag. Al hoewel, je hoeft het niet helemaal in je eentje te doen. My Clever Agency heeft verschillende social media geanalyseerd en heeft vervolgens een overzicht gemaakt van hoe je per kanaal de perfecte social media posts creëert. Watch and learn!

FACEBOOK

Wees positief – Wanneer je positief bent, is er meer engagement en zal je update eerder gedeeld worden.
Voeg een link toe – Posts met een link worden vaker weergegeven in Facebook.
Maak het mobielvriendelijk – Steeds meer mensen gebruiken Facebook via hun smartphone, dus zorg ervoor dat je updates (en voornamelijk je afbeeldingen) ook goed zichtbaar zijn op telefoons.
Post wanneer je publiek online is – Denk niet: ik werk van 9 tot 5, dus ik zet alleen berichten op Facebook tussen 9 en 5. Dan post je namelijk niet op de momenten dat je volgers online zijn. Ontdek wanneer je het meeste bereik hebt en publiceer je posts op die tijden. Extra tip: plan je berichten in, zodat je niet voor elke update achter je computer hoeft te kruipen.

19 tips voor meer bereik op social media

Wees informatief – Maar niet té informatief. Maak duidelijk dat je je volgers wat te bieden hebt, maar geef niet alles weg. Op die manier maak je ze nieuwsgierig en zullen ze doorklikken naar je website.
Voeg een afbeelding toe – Updates met afbeeldingen zorgen voor de meeste engagement op Facebook, dus probeer bij elke post een afbeelding te plaatsen. De perfecte grootte is 800×600.
Wees betrokken – Reageer op de reacties die je krijgt en moedig mensen ook aan om te reageren. Hoe meer betrokkenheid (reacties en likes), hoe meer mensen je Facebookpost zien.

De beste tijd om een bericht op Facebook te plaatsen: 13.00 – 16.00 uur
De slechtste tijd om een bericht op Facebook te plaatsen: 20.00 – 8.00 uur

TWITTER

Call to action – Geef een duidelijke call to action, zodat je volgers weten wat je van ze wilt.
Denk aan je spelling en interpunctie – Dat je maar 140 tekens kunt gebruiken, betekent niet dat je je grammatica maar moet verwaarlozen als je een aantal tekens te kort komt. Zorg voor duidelijke en foutloze zinnen.
Verklein URLs – Links die verkleint zijn met Bit.ly krijgen de meeste retweets, dus zorg ervoor dat je dit bij al je URLs toepast.
Vraag – Stel vragen om reacties van je volgers uit te lokken.
Mention – Gebruik mentions om contact te leggen met andere bloggers of bedrijven, bijvoorbeeld tijdens een samenwerking. Grote kans dat zij je tweet retweeten.
Retweet – Retweet relevante content van anderen. Zo help je je volgers aan waardevolle informatie én is de kans groot dat anderen ook jouw updates gaan retweeten.

De beste tijd om te tweeten: 13.00 – 15.00 uur
De slechtste tijd om te tweeten: 20.00 – 9.00 uur

PINTEREST

Gebruik geen gezichten – Afbeeldingen met een gezicht worden 23% minder gepind dan afbeeldingen zonder gezicht.
Ga voor dominante kleuren – Pins met een dominante kleur (rood, groen, roze) krijgen 3x zoveel likes en repins.
Maak lichte afbeeldingen – Plaatjes met 50% verzadiging worden 4x zo vaak gepind dan die met 100% verzadiging en 10x meer dan zwart-wit afbeeldingen.

19 tips voor meer bereik op social media

Laat niet te veel van de achtergrond zien – Als meer dan 40% van je afbeelding uit achtergrond bestaat, zal het aantal repins met 50% verminderen.
Ga voor rood – Rode of oranje afbeeldingen krijgen 2x zoveel repins.
Gebruik staande plaatjes – Verticale afbeeldingen doen het beter dan horizontale. De perfecte verhoudingen zijn 2:3 en 4:5.

De beste tijd om te pinnen: 14.00 – 16.00 uur en 20.00 – 01.00 uur
De slechtste tijd om te pinnen: 17.00 – 19.00 uur

Met welke tips ga jij aan de slag?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Wanneer je wilt dat je social media posts viraal gaan, is het belangrijk dat je goede berichten maakt. Zo maak je een goede social media post.

8 Comments

  1. Zouden de tijden niet voor iedereen anders zijn? Ik weet bijvoorbeeld dat mijn lezers tussen 07.00 uur – 10.00 online zijn en dan pas weer tegen 17.00 uur. Maar ach, er is soms echt geen pijl op te trekken. Bedankt voor de tips! Ik ga hiermee aan de slag

  2. Goede tips, hier kan ik wel wat mee! Helaas was 1 tip onleesbaar op mijn mobiel omdat hier een google advertentie overheen stond.

Leave A Reply

Navigate