Handige trucjes om meer geld te verdienen met Adsense

Google Adsense is een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met je blog. Je zet een aantal advertenties op je website en vervolgens verdien je elke keer dat mensen op een van je advertenties klikken een klein bedrag. Op die manier kun je dagelijks geld verdienen, zonder dat je er nog maar iets voor hoeft te doen.

Ik zal wel meteen eerlijk zijn: veel geld ga je er waarschijnlijk niet mee binnen halen. Per klik verdien je namelijk maar een paar cent en doordat steeds meer mensen adblockers gebruiken, zien veel bezoekers je advertenties niet meer. Tegelijkertijd is het niet onmogelijk om (veel) geld te verdienen met Adsense. Zeker als je tien- tot honderdduizenden bezoekers hebt, kun je per dag een aardig bedrag verdienen met je advertenties. Maar ook als je veel minder bezoekers hebt, kun je best een leuk zakcentje verdienen met Google Adsense – zolang je maar de juiste tips toepast. Dus laten we snel naar die tips gaan kijken!

KIES EEN GOEDE PLEK VOOR JE ADVERTENTIES

De beste plek om advertenties op je website te plaatsen, is afhankelijk van je lay-out, maar er zijn een aantal plekken waar ads het over het algemeen erg goed doen. Een van die plekken is in je artikel. Zelf heb ik in elk artikel één advertentie staan en die levert inderdaad de meeste kliks op. Drie andere goede plekken zijn in de header, in je sidebar en aan de linkerkant van je website.

GEBRUIK DE AANBEVOLEN AFMETINGEN

Je kunt advertenties in verschillende formaten maken, maar Google adviseert om voor advertenties van 300×250 en 728×90 te kiezen. Deze formaten worden namelijk het meest gebruik door adverteerders, waardoor Google betere advertenties op je site kan plaatsen. En aangezien Google er het meeste verstand van heeft, zou ik aanraden om gewoon netjes dit advies op te volgen.

Je kunt er trouwens ook voor kiezen om responsief advertentieblokken te maken, zodat de afmetingen van je advertenties worden aangepast aan de pagina-indeling. Wanneer Google ze aanpast kiezen ze namelijk vrijwel altijd voor de aanbevolen afmetingen en responsief advertenties worden ook nog eens beter weergegeven op mobiele telefoons.

Handige trucjes om meer geld te verdienen met Adsense

GA VOOR HET MAXIMALE

Van Adsense mag je per pagina drie advertenties plaatsen. Dus als je zoveel mogelijk geld wilt verdienen met je advertenties ben je natuurlijk gek als je daar geen gebruik van maakt. Tegelijk moet je wel bedenken dat je bezoekers het misschien minder waarderen, dus maak je advertenties dan niet te groot of opvallend.

KIES VOOR TEKST- EN DISPLAYADVERTENTIES

Wanneer je advertentieblokken maakt, kun je kiezen tussen advertenties met alleen afbeeldingen, met alleen tekst of advertenties die beiden afwisselen. Het schijnt dat tekstadvertenties meer opleveren, maar dat er op displayadvertenties meer geklikt wordt, dus Google raadt aan om daarom voor beiden te kiezen.

Handige trucjes om meer geld te verdienen met Adsense

BEKIJK JE ADVERTENTIES OP JE TELEFOON

Steeds meer mensen bezoeken blogs en andere website via hun telefoon in plaats van een desktop, dus het is belangrijk dat je advertenties ook mobiel goed worden weergegeven. Bekijk daarom regelmatig je advertenties via je telefoon. Worden ze allemaal getoond? Staan ze op de juiste plek?

Zelf gebruik ik de Google Adsense plugin om mijn advertenties te beheren en daar heb je ook de mogelijkheid om de optie ‘Geautomatiseerde mobiele advertenties’ aan te zetten. Wanneer je dat aanzet, worden je advertenties weergegeven op plekken die volgens Google ideaal zijn voor mobiele schermen. Zelf had ik deze optie uitstaan, maar ik heb hem net aangezet zodat ik straks kan vergelijken wat het qua inkomsten doet. To be continued dus!

VERDIEP JE IN ANALYTICS

Je kunt je statistieken van Google Analytics heel goed gebruiken om je advertenties te verbeteren. Wanneer uit je gegevens blijkt dat er bijvoorbeeld elke maand veel mensen op je homepage belanden, weet je dat dat een goede plek voor advertenties is. Maar als mensen na het lezen van je artikel snel wegklikken, kun je beter de focus op je blogberichten leggen.

En vergeet ook niet af en toe naar je statistieken in Adsense te kijken. Ga daarvoor naar Prestatierapporten > Rapporttype: Advertentieblokken. Je ziet daar precies welke advertenties het meest worden weergegeven en op welke het meest wordt geklikt.

HOUD JE IN

Niemand vindt het leuk om op blogs te komen die volgepropt zitten met advertenties en waar je steeds afgeleid wordt door banners en pop-ups. Staar je daarom niet blind op geld verdienen met advertenties, maar zet je bezoekers en de leesbaarheid van je blog altijd op de eerste plek. Want als je lezers je site verlaten vanwege alle advertenties, zul je er uiteindelijk alsnog weinig mee verdienen.

Gebruik jij Google Adsense? Heb jij nog tips om er meer geld mee te verdienen?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Wil je graag meer geld verdienen met Google Adsense? Lees dan dit artikel voor de beste tips om meer inkomsten uit Adsense te halen.

23 Comments

 1. Interessante informatie! Ik probeer me al eventjes in te lezen op Adsense, omdat ik dit in de toekomst in wil gaan zetten. Dit artikel is heel duidelijk en geeft een hoop informatie. Fijn!

 2. Wat een goeie tips. Ik twijfel nog steeds erg over advertenties in de artikelen zelf maar ik ga in iedergeval van 2 naar 3 per pagina heb ik besloten.

 3. Ik ga die plugin even bekijken :) die plekken en formaten wist ik inderdaad wel, had er laatst nog een artikeltje over geschreven welke bij mij het beste werken. Leuk artikel!

 4. Handige tips! Ik heb de advertenties al een paar jaar op mijn blog staan. maar vind de inkomsten erg tegenvallen. Misschien dat ik jouw tips kan gebruiken om het te verbeteren.

 5. Hoi Tarinda

  Vraagje. Ik heb alleen een betaalde domeinnaam verder geen abonnement lopen bij WordPress. Hoe kan ik dan gebruik maken van Google adsense? Of is dit alleen mogelijk bij een betaald abonnement? Of moet ik voor webhosting kiezen? Sorry voor de vele vragen maar ik ben hier echt een leek in!

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groetjes Manon

  • Hi Marion! Voor Adsense heb je niet perse WordPress nodig. Je hebt trouwens ook geen abonnement nodig voor WordPress, het is gewoon een gratis programma (CMS) om je website te maken en onderhouden. Welke CMS gebruik je nu?

 6. Ik heb mijn blog op WordPress. Maar ik kan geen plugin selecteren waarin de head aan kan passen o.i.d.

 7. Maar hoe pas ik dan een HTML head aan? Bij Google adsense staat: Plak de code in de HTML-code van http://www.healthyfoodiemanon.com, onmiddellijk na de -tag.

  Hoe doe ik zoiets? Ik heb nu al webhosting aangeschaft van Neostrada maar alles ziet er nog steeds hetzelfde uit in WordPress. Je zult me vast een domme geit vinden maar ik ben hier zo niet in thuis..

  • Haha nee hoor, ik moest dit ook ooit allemaal leren. Maar dan moet je dus na ‘Editor’ gaan en dan rechts bij ‘Templates’ naar ‘Thema-header’. Dan zie je in het witte vlak je HTML tekst. Daar moet je de code na plaatsen. Ik kan hier geen afbeeldingen laten zien, maar hier is een filmpje waar het wordt uitgelegd: https://www.youtube.com/watch?v=zMSp8Papc68

 8. Heel interessant. Ik zou dat ook moeten doen maar ik moet eerst doelen stellen voor mijn blog. Heb je misschien een artikel geschreven over je blogdoelen in het begin?

  • Nee helaas! Maar ik denk dat het voornamelijk belangrijk is dat je voor jezelf goed nadenkt over wat je precies wilt bereiken met je blog. Wil je groot worden? Verhalen delen? Mensen inspireren? Als je dat duidelijk hebt kun je daar je doelen omheen bedenken.

Leave A Reply

Navigate