7 tips om meer geld te verdienen met bloggen

Veel bloggers hebben het idee dat je jaren moet bloggen voordat je er een leuk bedrag mee kunt verdienen en dat je op z’n minst duizenden bezoekers per maand nodig hebt. En inderdaad, wanneer je veel bezoekers hebt en al jaren aan je fanbase werkt, zul je over het algemeen makkelijker geld verdienen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het onmogelijk is om een inkomen uit je blog te halen als je nog niet zo groot bent of nog niet zo lang bezig bent.

Of je (veel) geld kunt verdienen met bloggen, hangt namelijk niet alleen af van je bezoekersaantallen en je pageviews, maar heeft vooral te maken met je doelgroep. We denken vaak dat hoe meer bezoekers we hebben, hoe beter dat is voor onze blog, maar uiteindelijk draait het maar om één ding: hoe betrokken je doelgroep is. Want wat heb je aan 10.000 maandelijkse bezoekers als maar 1% op je affiliate links klikt of je e-books aanschaft? Dan kun je beter 1000 trouwe bezoekers hebben, waarvan 15% gelooft in wat jij zegt en in de producten die jij aanprijst.

Richt je dus niet puur op het laten groeien van je blog, maar kom in contact met je volgers en focus je op kwaliteit om hen aan je te binden. Heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken? Hier zijn 7 tips om meer engagement op je blog te krijgen en (meer) geld te verdienen met bloggen – ook als je een kleine blogger bent.

1. BEPERK JE TOT 2 OF 3 SOCIAL MEDIA KANALEN
Veel bloggers proberen op vrijwel alle social media kanalen aanwezig te zijn en overal zoveel mogelijk volgers te krijgen. Maar wanneer je steeds je tijd en aandacht moet verdelen tussen Instagram, Facebook, Snapchat, Youtube, Pinterest, Twitter etc. is het lastig om een relatie op te bouwen met je volgers. Kies daarom 2 of 3 kanalen uit waar je mee aan de slag gaat en probeer op die kanalen contact te leggen met je volgers en andere bloggers.

Zelf ben ik vooral actief op Twitter en Instagram. Beiden bezoek ik meerdere keren per dag en ik reageer dagelijks op andere mensen en op de reacties die ik op mijn posts krijgt. Daarnaast ben ik ook actief op Pinterest en Facebook, maar daar is veel minder interactie, dus daar steek ik dan ook veel minder tijd in (deze kanalen gebruik ik voornamelijk om mijn artikelen te delen).

2. POST NIET OM HET POSTEN
Er is niks mis met elke dag een blogpost online zetten, zolang het maar niet ten koste gaat van je kwaliteit. Natuurlijk zul je meer verkeer naar je website trekken als je meer artikelen plaatst, maar als je bezoekers weinig aan je berichten hebben, zullen ze niet snel terug komen en al helemaal niet op je affiliate link klikken of iets van je kopen.

Als je (veel) geld wilt verdienen met bloggen, moet je goede, leuke of informatieve content plaatsen, waar je lezers ook echt wat aan hebben. Om jullie uitgebreide en waardevolle informatie te kunnen geven, post ik zelf maximaal drie artikelen per week en kan ik al mijn tijd en energie in die drie artikelen steken.

3. BLIJF JEZELF ONTWIKKELEN
Ik geloof er heilig in dat er altijd manieren zijn om te blijven groeien en jezelf te blijven ontwikkelen. Wanneer jouw bezoekersaantallen of social media volgers al een tijdje stabiel blijven, is het tijd om actie te ondernemen en manieren te zoeken om daar verandering in te brengen. Verdiep je in SEO, lees artikelen over Instagram, begin met Pinterest, zoek naar nieuwe mogelijkheden om geld te verdienen etc. Probeer jezelf en je blog altijd uit te dagen en te ontwikkelen. Hoe meer je weet, hoe beter je blog wordt en hoe meer kans je hebt om er geld mee te verdienen.

4. DEEL JE KENNIS
Met het delen van je kennis of vaardigheden kun je je inkomsten als blogger flink verhogen. En nee, je hoeft echt geen grote, bekende blogger te zijn voordat je hier iets mee kunt, want we hebben allemaal wel bepaalde kennis of talenten waarin we anderen kunnen onderwijzen. Dat kan bijvoorbeeld door het schrijven van een E-book, door het organiseren van een evenement of door het geven van een coachsessie.

5. FOCUS JE OP EEN PAAR AFFILIATE PROGRAMMA’S
Ik kom wel eens blogs tegen die vrijwel al hun artikelen volstoppen met affiliate links en dan ook nog eens naar de meest uiteenlopende winkels. Maar als veel van jouw artikelen verkooppraatjes zijn voor steeds weer een ander product, zullen mensen je niet echt serieus nemen. Dan zien ze al snel dat je het puur voor het geld doet en dat je waarschijnlijk helemaal niet echt ‘weg van dat product bent’.

In plaats daarvan kun je beter 1 tot 5 affiliate producten uitkiezen en daar waardevolle blogposts over schrijven. Noem ze regelmatig in je berichten en maak duidelijk waarom deze producten écht de moeite waard zijn. Op die manier zullen mensen sneller in jou en het product geloven en zul je meer geld gaan verdienen met affiliate marketing.

6. GEBRUIK NIET TE VEEL ADVERTENTIES
Met advertenties kun je maandelijks een paar tientjes of misschien zelf een paar honderd euro bijverdienen. Maar niet als je je hele blog volgooit met advertenties, want daarmee schrik je je lezers alleen maar af. En dat kost je niet alleen inkomsten, maar ook bezoekers. Lees ook: 5 redenen waarom je geen geld verdient met Adsense.

7. BLIJF DICHT BIJ JEZELF
Bedenk wat je met je blog wilt bereiken en waar je op wilt focussen en ga alleen samenwerkingen aan die daarbij passen. Er zijn zoveel bloggers die elke opdracht maar lukraak aannemen en elk product dat langskomt promoten, maar het enige wat je daarmee bereikt is dat je volgers jou en je promoties niet snel meer zullen geloven. Prijs daarom alleen producten aan die passen bij je blog en waar je ook echt enthousiast over bent.

Wat zijn jouw tips om (meer) geld te verdienen met bloggen?

Wil je geld verdienen met bloggen? Gebruik dan deze 7 tips om meer uitkomen uit je blog te halen, óók als je nog een kleine blogger bent.

23 thoughts on “7 tips om meer geld te verdienen met bloggen

 1. Wat een handige tips! Lees sowieso heel vaak je artikelen maar heb nog nooit een comment achtergelaten oeps. Keep up the good work.

  Liefs,
  Jamie

 2. Wat een goede tips! Ik denk dat het vooral belangrijk is om dichtbij jezelf te blijven en alleen samenwerkingen aan te gaan waar jij achter staat en dingen te schrijven die dichtbij je hart liggen. Dat vind ik in ieder geval zelf altijd prettig als ik andere blogs lees.

 3. Hele fijne tips dit! Wij zijn ook iets minder gaan posten, omdat wij het belangrijk vonden dat de posts die we plaatsen kwalitatief goed blijven en ook interessant blijven.

 4. Fijne praktische tips weer! Ik heb persoonlijk een hekel aan alleen maar advertenties en blogs en artikelen vol met verkoop. Ik haak zeer snel af en kom niet meer terug. Zonde gewoon je ding doen, geloven en wat je doet, oprecht zijn en dan komt het vanzelf goed.

 5. Ik heb persoonlijk een hekel aan alleen maar advertenties en blogs en artikelen vol met verkoop. Ik haak zeer snel af en kom niet meer terug. Zonde gewoon je ding doen, geloven in wat je doet, oprecht zijn en dan komt het vanzelf.

 6. Superhandige tips! Zelf ben ik nog maar een klein blogger, maar ik merk wel nu ik 2 ‘sponsoracties’ achter elkaar deed, dat ik meer bezoekers had. Daarentegen scoorden mijn personal blogs over buitenladstage veel beter, ik heb ook het idee dat mensen dit echt lezen en niet alleen bekijken. Het geeft een kijk in mijn persoonlijke leven, wie ik écht ben en wat ik meemaak, dat is the key to succes, geloof ik!

  1. Dankje! En ik denk dat het inderdaad heel belangrijk is om iets van jezelf te laten zien in je blog en mensen een kijkje in je leven te geven. Dat is vaak leuker lezen dan een onpersoonlijk stukje tekst. Dus goed bezig! :)

 7. Handige lijst Tarinda! Sommige reisbloggers hebben ook inkomsten via nevenactiviteiten zoals het geven van workshops, het publiceren van e-books, het spreken op evenementen etc. En als je een band met jouw publiek hebt opgebouwd zorgen advertorials en campagnes natuurlijk ook voor wat extra money. ;) Maar ik denk dat mensen vaak niet inzien dat een blog bijhouden ook veel tijd én geld kost. Alleen al mijn hosting en domeinnaam kosten jaarlijks 100 euro. Als ik op dit moment bereken wat ik met mijn site verdien in vergelijking met de uren die ik erin stop kan ik beter bij de supermarkt vakken gaan vullen haha ;p

  1. Oooh ja, er zijn nog zoveel mensen die denken dat je alleen af en toe een stukje hoeft te tikken en daar vervolgens grof geld mee verdient. Maar er zijn er natuurlijk maar een paar die er schatje rijk mee worden; de rest moet er vooral veel tijd (en geld) in investeren en hopen dat het genoeg oplevert. Maar goed, zolang je het bloggen leuk vindt, is dat ook niet erg. Maar het is inderdaad wel goed om te beseffen dat het blogwereldje vaak niet zo rooskleurig is als het lijkt.

 8. Thanks for sharing. Wat een fijne artikelen schrijf je! Ik lees wel vaker wat, maar reageer eigenlijk nooit? Maar bij deze; super handige tips en lekker geschreven.

 9. Super goede tips! Ik ben nu actief op veel sociale mediakanalen, maar ik merk dat het zo veel energie kost dat ik het niet kan bijhouden. Ik ga denk ik jouw tips inzetten! Proberen om actief te zijn op een paar. Dankjewel! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *