5 tips voor een mooie Instagram feed

Wanneer je meer volgers op Instagram wilt, is het belangrijk dat je een goede eerste indruk maakt. Dat kan door het schrijven van een fantastische bio, maar een aantrekkelijke feed is natuurlijk het allerbelangrijkst. Gebruik daarom deze 5 tips om een prachtige Instagram feed te creëren en ervoor te zorgen dat mensen meteen na het zien van je account op die volgknop klikken.

1. BEPAAL WAT JE WILT UITSTRALEN
Het eerste wat je moet doen, is nadenken over wat je precies wilt uitstralen op Instagram. Waar wil je om bekend staan en hoe wil je overkomen? Wil je dat mensen vrolijk worden als ze je feed zien of juist dat ze geïnspireerd worden? Wil je een drukke feed of een rustige? Wil je felle kleuren gebruiken of wil je alleen zwart-wit foto’s plaatsen?

Kies een ‘strategie’ die past bij wie jij bent en eventueel bij wat je met je blog/bedrijf wilt uitstralen. Als je het niet zo goed weet, kan het helpen om een paar kernwoorden te bedenken, zoals duurzaam, minimalistisch, luxe, vrouwelijk of persoonlijk. Post vervolgens alleen (of voornamelijk) foto’s die passen bij je strategie. @grownalchemist heeft bijvoorbeeld gekozen voor een minimalistische en kunstzinnige aanpak en Elle van @wonderfelle juist voor chic en vrouwelijk en beiden hebben daardoor een heel aantrekkelijke en ‘kloppende’ feed.

5 tips voor een mooie Instagram feed

5 tips voor een mooie Instagram feed

2. DEEL FOTO’S VAN GOEDE KWALITEIT
Wanneer je een mooie feed wilt, heb je mooie foto’s nodig – zo simpel is het. Je hoeft nu echt niet meteen al je foto’s met een spiegelreflexcamera te maken, maar zorg er op z’n minst voor dat de foto’s die je plaatst scherp en goed belicht zijn. En je foto’s bewerken kan ze ook al een stuk aantrekkelijker maken. Zelf gebruik ik voornamelijk de bewerkopties van Instagram en af en toe VSCO om mijn foto’s te bewerken. Ik gebruik geen filters, maar maak ze vaak een beetje lichter, voeg meestal wat extra contrast toe en verscherp ze een beetje.

3. WEES CONSISTENT
Wanneer je een strategie hebt gekozen, is het belangrijk dat je consistent blijft. Als je altijd pastelkleurige foto’s plaatst, wordt je feed er niet mooier op als er ineens een paar felgekleurde plaatjes tussen zitten. Of als je altijd rustige foto’s plaatst, zoals Matilde van @quietpoem, past het niet om er drukke beelden tussen te zetten.

5 tips voor een mooie Instagram feed

Probeer ook consistent te zijn in je bewerkingen en de filters die je gebruikt. Als je wilt dat je feed een mooi geheel is, is het belangrijk dat alles bij elkaar past en dat de foto’s eenzelfde soort uitstraling hebben. Claire van @claartjerose bewerkt haar foto’s altijd op dezelfde manier en gebruikt steeds dezelfde filter en dat maakt haar feed echt een geheel.

5 tips voor een mooie Instagram feed

4. ZORG VOOR BALANS
Wat ik zelf erg aantrekkelijk vind, is een feed die goed in balans is. Dus niet drie foto’s van je lunch, gevolgd door vijf selfies, maar een goede afwisseling tussen verschillende soorten foto’s. Kae van @kaesutherland wisselt foto’s van haarzelf bijvoorbeeld af met foto’s van eten, interieurs en andere mooie beelden en ik vind haar feed daardoor echt een plaatje. Als je er juist voor hebt gekozen om alleen foto’s van een bepaald onderwerp te plaatsen – zoals taarten of natuur – kun je je feed wat speelser en aantrekkelijker maken door af te wisselen tussen bijvoorbeeld dichtbij en veraf of rustig en wat drukker.

5 tips voor een mooie Instagram feed

5. WEES PERSOONLIJK
Misschien wel de belangrijkste tip: creëer een feed die iets van jóu uitstraalt. Dat kan door foto’s van jezelf te plaatsen, maar je kunt ook iets van jezelf uitstralen in de onderwerpen die je fotografeert of de stijl van je foto’s. En wat dacht je van het delen van je eigen werk of foto’s delen van de stad waarin je woont? Denk na over hoe je jezelf kunt laten zien in je foto’s en probeer dat in je Instagram feed te verwerken.

Ben jij bezig met hoe je Instagram feed eruit ziet? Zo ja, hoe maak jij het aantrekkelijk?

Wil je meer volgers op Instagram? Dan is een aantrekkelijke feed onmisbaar. Ontdek hier de beste tips voor een mooie Instagram feed.

5 thoughts on “5 tips voor een mooie Instagram feed

  1. Thanks voor de tips, ik vind het best wel heel lastig om een goede feed te maken. Soms wil ik gewoon foto’s delen die niet in mijn feed passen, maar wel fijn mijn leven, waar mijn blog lifebyjess ook over gaat. Beetje zoeken..

  2. Dankjewel voor je vele tips die je met ons deelt. Op dit moment ben ik echt aan het zoeken hoe ik met Instagram naar buiten wil treden. Ik word soms toch wel overdonderd van al die mooie Instagram account.

    Lieve groetjes Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *