15 serieuze manieren om online geld te verdienen

Wanneer je locatie-onafhankelijk wilt kunnen werken of gewoon liever thuis werkt dan op een kantoor, is het internet je beste vriend. Er zijn tegenwoordig talloze manieren om online geld te verdienen en vandaag heb ik 15 banen op een rijtje gezet, waar je alleen een computer en een goede internetverbinding voor nodig hebt.

1. BLOGGER
Bloggen is een van de makkelijkste en tegelijk een van de moeilijkste manieren om geld te verdienen online. Makkelijk omdat je tegenwoordig snel een goedkoop een blog kunt beginnen, moeilijk omdat het veel tijd en energie kost om er daadwerkelijk een leuk bedrag mee te verdienen. Maar als je eenmaal een grote groep trouwe volgers hebt, is een eigen blog een handige en vooral ook leuke manier om geld te verdienen via het internet. In het artikel 9 manieren om geld te verdienen met je blog leg ik uit hoe je precies geld kunt verdienen als blogger.

2. VIRTUAL ASSISTENT
Als virtual assistent kun je je laten inhuren om online taken van anderen over te nemen. Je zou hierbij kunnen denken aan het bijhouden van social media en het schrijven van blogposts, maar ook aan het doen van de administratie of het plannen van afspraken.

3. SOCIAL MEDIA MANAGER
Vind je het leuk om content te creëren, accounts te laten groeien en merken in de markt te zetten? Dan is een baan als social media manager echt wat voor jou. Hierbij neem je de social media accounts van ondernemers, bloggers of bedrijven over en probeer je ze zo succesvol mogelijk te maken.

4. VLOGGER/YOUTUBER
Youtube wordt steeds populairder, dus als je van filmen en editen houdt, zou je kunnen beginnen met vloggen of het maken van ander soort video’s voor Youtube. Je hebt wel redelijk wat kijkers nodig voordat je er daadwerkelijk inkomsten uit kan halen, maar als je een goedlopend kanaal hebt, kun je door middel van gesponsorde samenwerkingen en advertenties (veel!) geld verdienen op Youtube.

5. ONLINE COACH
Ben jij ergens een expert in en deel je je kennis graag met anderen? Dan zou je als online coach/consultant aan de slag kunnen gaan. Door middel van mailcontact en/of Skype sessies kun je anderen bijvoorbeeld helpen in hun zoektocht naar de perfecte baan, bij het creëren van een gezonde levensstijl of bij het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden

6. COPYWRITER
Wanneer je het leukt vindt om teksten te schrijven, kun je ook geld verdienen als copywriter. Hierbij kun je denken aan het schrijven van SEO-vriendelijke webteksten, maar ook aan het maken van advertorials, blogposts of nieuwsbrieven. Het enige wat je nodig hebt zijn een computer en een vlotte pen.

7. FREELANCE JOURNALIST
Je zou als schrijver ook de journalistieke kant op kunnen gaan. Schrijf bijvoorbeeld artikelen voor kranten en nieuwssites, probeer schrijfklussen binnen te slepen voor (online) magazines of maak journalistieke video’s.

8. FOTOGRAAF
Schiet je prachtige portretten of ben je een ster in het maken van unieke en creatieve plaatjes? Maak dan een website waarop particulieren en/of bedrijven je foto’s kunnen kopen of verkoop ze als stockfoto’s op websites als Shutterstock en Getty Images.

9. VERTALER
Aangezien steeds meer bedrijven wereldwijd opereren, is er steeds meer vraag naar vertalers. Verdien geld door bijvoorbeeld websites van het Nederlands naar het Spaans te vertalen of juist Engelse artikelen om te zetten naar het Nederlands. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je in ieder geval twee talen vloeiend kan spreken.

10. AFFILIATE MARKETEER
Met een blog kun je geld verdienen door middel van affiliate marketing, maar je kunt ook een website bouwen die volledig gericht is op dit verdienmodel. Je zou bijvoorbeeld een site kunnen maken waar je alle duurzame rondreizen op een rijtje zet en je lezers vervolgers via een affiliate link doorstuurt naar de aanbieder, maar je kunt ook vergelijkingssites maken of bepaalde aanbiedingen uitlichten.

11. GRAFISCH ONTWERPER
Als je creatief bent en goed overweg kunt met Photoshop, Illustrater en Indesign zou je een online bedrijf als grafisch ontwerper kunnen beginnen. Je kunt je eigen producten maken en die verkopen op websites als Etsy, maar je kunt je ook laten inhuren om bijvoorbeeld logo’s, folders of illustraties te maken.

12. SEO EXPERT
Weet jij precies hoe je een website hoog in de zoekresultaten van Google kunt krijgen en ben jij ontzettend goed in het schrijven van teksten die SEO-vriendelijk én aantrekkelijk zijn? Ga dan aan de slag als SEO expert en help bedrijven of ondernemers om beter gevonden te worden in de zoekmachine.

13. DOCENT
Grieks, programmeren, schrijven, wiskunde; met Skype en een goede internetverbinding kun je vrijwel alles wat je offline kan leren ook online aanbieden. En je hoeft echt niet meteen een expert te zijn of een vak gestudeerd te hebben voordat je het aan anderen kunt leren; je moet er gewoon voor zorgen dat je net wat meer weet dan je leerlingen.

14. WEBSITE BOUWER
Ben jij een expert in HTML en creëer jij de mooiste websites? Dan zou je online geld kunnen verdienen door websites voor anderen te bouwen of hen te helpen/advies te geven als ze er niet uit komen met de technische kant van hun site.

15. WEBSHOP EIGENAAR
Tegenwoordig is het ontzettend makkelijk om vanachter je computer fysieke en/of digitale producten te verkopen. Je kunt een webshop beginnen door zelf een website te bouwen en met bijvoorbeeld WooCommerce je online winkel te creëren, maar je kunt je ook aanmelden bij bijvoorbeeld Etsy, Ebay of Amazon.

Verdien jij geld online? Zo ja, met welk soort werk?

Wil je locatieonafhankelijk kunnen werken of werk je gewoon liever thuis dan op een kantoor? Voor deze 15 banen heb je alleen een computer en goede internetverbinding nodig.

8 thoughts on “15 serieuze manieren om online geld te verdienen

 1. Ik speel vals. Ik verdien mijn geld online, als webredacteur in loondienst. Met mijn eigen website heb ik in iets meer dan een jaar ongeveer 200 euro verdiend. Leuk extraatje, maar verwaarloosbaar op maandbasis, haha.

 2. Ik leer veel van je artikelen! Ik ben net afgestudeerd in Communicatie en probeer ook als copywriter – naast mijn eigen blog – wat te verdienen. Dat is echt lastiger dan je zou denken! Je moet toch eerst wel wat ervaring hebben opgedaan en zo je netwerk hebben uitgebreid voor je een klein beetje opvalt tussen alle anderen… Maar leuk artikel weer! Ik blijf je volgen :) liefs, Daniëlle (www.daniellevanduijn.nl)

  1. Wat leuk om te horen, dankjewel! En het is inderdaad lastig, er is tegenwoordig zoveel concurrentie in die branche. Maar gewoon in jezelf blijven geloven en hard werken, dan kom je er echt wel!

 3. Onder travel – bloggers zie ik wel eens dat er online cursussen worden ontwikkeld voor verkoop. Anderszins ook wel ebooks (gedrukt of digitaal) soms gratis en soms tegen betaling.

  Ik denk aan een website als sochicken die bijvoorbeeld cursussen aanbiedt, of bijvoorbeeld aan “travel blog succes” die dat ook doet. Daarnaast zijn er wat travel bloggers die dat ook doen, waarbij het denk ik soms wel wat oppassen is voor de inhoud en kwaliteit.

  Een website als “petite pasport” verkoopt mooie ebooks.
  Daarnaast als je mooie producten weet te ontwikkelen (ik denk aan bijvoorbeeld de shirts van iconspeak) dan zou dat ook een vaart kunnen nemen, maar een webshop openen en onderhouden met fysieke producten vraagt natuurlijk wel nogal wat.

  Rob

 4. Superhandig lijstje! Er zitten dingen tussen die zeker op mij van toepassing zouden kunnen zijn: virtual assistant, coach, freelance journalist/copywriter… blogger ben ik al, maar daar zie ik mezelf nog niet zo heel snel geld mee verdienen. Online geld verdienen als docent is wel iets wat ik absoluut wil uitproberen later, aangezien ik in het onderwijs zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *