Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

Ik deelde het maandag al op mijn Facebookpagina: één van mijn artikelen ging viral op Pinterest, waardoor ik in een paar dagen tijd honderden nieuwe bezoekers op mijn website kreeg en mijn cijfers flink omhoog schoten. Yesss!

En hoewel deze pin wel héél goed liep, is het geen uitzondering dat ik via Pinterest een hoop bezoekers naar mijn website trek. Sterker nog: de laatste tijd levert Pinterest mij vrijwel elke maand de meeste bezoekers op. Vandaag wil ik daarom met jullie delen hoe ik via Pinterest zoveel bezoekers op mijn website krijg en hoe ook jullie Pinterest kunnen gebruiken om je blog te laten groeien.

Het artikel dat het zo goed deed op Pinterest is – grappig genoeg – Hoe ik geld verdien op Pinterest. Deze blogpost staat al sinds juli op Pinterest en de afgelopen maanden had ik via mijn eigen bord al ruim 300 bezoekers naar mijn website getrokken door deze pin. Daarnaast heb ik het ook naar mijn eigen groepsbord en wat anderen borden gepind en dat leverde ook nog een aantal extra bezoekers op.

Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

Maar het ging pas echt hard toen het artikel vorige week in een groepsbord met bespaartips werd gedeeld. Van daaruit werd het weer op nieuwe borden gepind en uiteindelijk zorgde dat ervoor dat ik er in een paar dagen ruim 800 nieuwe bezoekers bij kreeg en ook de weken erna bleef het maar stijgen (zie ‘kliks’). Ook zorgde het voor meer volgers op Pinterest én op mijn Facebookpagina.

Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg
 

HOE IK DIT VOOR ELKAAR GEKREGEN HEB
Dat mijn artikelen het nu zo goed doen op Pinterest komt voornamelijk doordat:
– Ik een overzichtelijk profiel met een duidelijke focus heb
– Ik mijn borden heb geoptimaliseerd
– Ik voor elk artikel een aantrekkelijke en SEO-vriendelijke pin maak
– Ik regelmatig mijn statistieken analyseer
– Ik vrijwel dagelijks een kwartiertje aan het pinnen ben
Hoe ik dit precies aanpak, kun je in het artikel 35 tips om je blog te laten groeien met Pinterest lezen. Zoals je hieronder kunt zien, heeft dit ervoor gezorgd dat ik van gemiddeld 7500 kijkers per maand in juni naar bijna 20.000 kijkers per maand in november ben gegaan.

Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

Daarnaast is het belangrijk dat je bepaalde fouten niet maakt, zoals:
– Geen zakelijk account hebben
– Geen bord voor je eigen artikelen hebben
– Niet genoeg pinnen
– Borden hebben die niet bij je blog passen
– Geen gebruik maken van groepsborden
– Geen verticale en aantrekkelijke afbeeldingen maken
Wat deze fouten precies inhouden en hoe je ze kunt oplossen of voorkomen, kun je in het artikel 6 fouten die bloggers maken op Pinterest lezen.

En je artikelen worden natuurlijk het snelst verspreid – en dus gelezen – door repins, zoals bij mijn pin gebeurde. Om ervoor te zorgen dat anderen je pins ook naar hun borden pinnen, kun je:
– Lichte, verticale afbeeldingen maken bij je artikelen
– Een SEO-vriendelijke beschrijving onder je pin zetten
– Op groepsborden pinnen
Leestip: 5 tips voor meer repins op Pinterest

Ben jij actief op Pinterest? Heeft het jou al veel opgeleverd?

 

In dit artikel leg ik tot in detail uit hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers op m'n site kreeg en hoe ik überhaupt duizenden bezoekers per maand via Pinterest naar mijn blog trek.

14 thoughts on “Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

 1. Super knap! Bij mij komen de meeste mensen op social gebied via instagram, daarna facebook en daarna pinterest. Ik ga er de komende maanden eens wat extra aandacht aan besteden, heel benieuwd of ik pinterest ook op de eerste plaats ga krijgen :)

  1. Wow echt Insta, dat vind ik nou knap haha! Maar jij hebt ook wel echt een heel mooi account natuurlijk! Maar zeker doen, want met jouw foto’s moet het ook wel echt heel succesvol kunnen worden!

 2. De laatste tijd gaat mijn Pinterest account ook veel beter nu ik meer pin. Ik vind het ook een van de meest leuke social media kanalen. Goede tips!

 3. Hoi, ik heb nog niet zo veel bezoekers naar mijn blog, maar sinds ik PInterest steeds actiever gebruik en mijn foto’s re-pin naar soortgelijke borden, is mijn bezoekersaantal wel vermeerderd! En inderdaad ogen mijn verticale foto’s mooier dan liggende foto’s!
  Bedankt voor je tip!

 4. Ik heb eerlijk gezegd er nog nooit bij stil gestaan dat pinterest er ook een onderdeel van kan zijn! Wat leuk zeg! Ik ga me er is in verdiepen ik gebruik pinterest nu enkel voor inspiratie enzo

  Liefs

 5. Mooi is dit toch. Ik vind dit artikel nu ook via Pinterest. :-)

  Ik heb ooit begin vorig jaar een keer een pin op Pinterest gezet en daarna maanden niet meer naar Pinterest gekeken. Toen ik me erin ging verdiepen, was die pin ook al letterlijk duizenden keren bekeken en aangeklikt. Dat is me sindsdien met al mijn andere (veeeel mooiere) pins niet meer gelukt nog. Soms is het ook een kwestie van geduld he, dat blijkt wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *