Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

In eerdere artikelen (die lees je hier en hier) heb ik uitgelegd waarom je Rich Pins moet instellen als je succesvol wilt zijn op Pinterest. Maar wat ik nog niet heb uitgelegd, is hóe je dat moet doen. Daarom laat ik vandaag stap voor stap zien hoe je Rich Pins instelt voor Pinterest.

WAAROM ZOU JE RICH PINS INSTELLEN?

Voordat we alles gaan instellen, leg ik eerst nog even kort uit wat Rich Pins zijn en wat de voordelen zijn. Rich Pins zijn pins die extra informatie bevatten, zoals recepten, locaties en beschrijvingen. Er zijn 6 soorten Rich Pins:
– App: Bevat een installeerknop waardoor mensen meteen vanaf Pinterest de app kunnen downloaden.
– Artikel: Bevat de kop, auteur en beschrijving van het artikel.
– Product: Bevat informatie over prijzen, beschikbaarheid en koopadressen.
– Recept: Bevat ingrediënten, kooktijden en serveertips.
– Films: Bevat cijfers, cast leden en reviews.
– Plaats: Bevat een kaart waarop de locatie te zien is.

Voor bloggers is voornamelijk de artikelpin van belang. Deze pin geeft extra informatie over het artikel (zoals de titel en een korte beschrijving), wat mensen kan overhalen om het artikel ook daadwerkelijk te lezen. Daarnaast moet je website eerst door Pinterest goedgekeurd worden voordat je Rich Pins kunt gebruiken, waardoor Rich Pins over het algemeen betrouwbaarder zijn dan gewone pins. En Pinterest beloont dat door Rich Pins vaker weer te geven in de feed.

Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

VOOR WE BEGINNEN

Voordat we Rich Pins instellen, is het belangrijk dat je een zakelijk account hebt. Als je dat nog niet hebt kun je in het artikel over meer repins lezen hoe je een persoonlijk account omzet in een business account.

Ook is het van belang dat je de gratis plugin Yoast SEO hebt geïnstalleerd, omdat dat de tool is waarmee we Rich Pins gaan instellen. Sowieso is deze plugin een aanrader, want je kunt er ook heel goed je SEO mee verbeteren!

RICH PINS INSTELLEN

Als je een zakelijk Pinterestaccount hebt en Yoast SEO hebt geïnstalleerd en geactiveerd, gaan we naar het Dashboard van je WordPress website. Klik op de plugin en ga naar ‘Sociaal’.

Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

Ga naar het Facebook tabblad (dus niet naar ‘Pinterest’) en schakel ‘Open Graph-metadata toevoegen’ in.

Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

Vervolgens ga je naar de Rich Pin Validator van Pinterest. Log in met je zakelijke account en vul de URL van een willekeurig blogartikel in. Vervolgens klik je op Validate.

Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

Daarna krijg je een preview te zien en kun je op Apply klikken. Je aanvraag wordt nu door Pinterest behandeld en wanneer je website is goedgekeurd, zal Pinterest je via een e-mail informeren dat het gelukt is (dit kan een aantal minuten, maar ook een aantal weken duren).

Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

Wanneer je website is goedgekeurd, zullen je pins die al op Pinterest staan automatisch worden omgezet en zullen je nieuwe pins meteen Rich Pins zijn als je ze naar Pinterest pint.

Gebruik jij Rich Pins?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Als je succesvol wilt zijn op Pinterest, is het belangrijk dat je Rich Pins gebruikt. Ontdek in dit artikel hoe je Rich Pins kunt instellen.

14 Comments

  1. Wat handig! Ik ga er vanmiddag mee aan de slag. Wat ik me wel afvraag hoe je Pinterest beter kan gebruiken om je blog te promoten. Ik heb het zelf wel maar eigenlijk snap ik er niet veel van haha.

  2. Zo makkelijk eigenlijk, je moet ’t alleen even weten ?. Heb het gelijk ingesteld, ik hoop dat ze het gauw goedkeuren. Bedankt voor de handige tips!

  3. Hoi Tarinda, door jouw artikel heb ik ook rich pins ingesteld voor mijn site. Het viel nog niet mee voor een oude dame als ik maar het is gelukt ;) Ik kan het nu al merken aan mijn bezoekersaantallen! Superbedankt dus voor al je tips en wijsheid! Mooie dag! Groetjes Benita

    • Wat onwijs leuk om dit te horen, heel lief dat je dit met me deelt! En als je nog eens ergens tegenaan loopt, laat je het maar weten! Fijne dag!

Leave A Reply

Navigate