5 tips voor meer succes op social media

Wanneer je van je blog of bedrijf een succes wilt maken, is een focus op social media onmisbaar. Tegenwoordig zijn mensen – en dus jouw doelgroep! – namelijk vooral online te vinden, wat betekent dat ook jíj voornamelijk online aanwezig moet zijn. Gebruik daarom deze 5 tips om te werken aan je social media presence en via social media je blog of bedrijf te laten groeien.

1. GEBRUIK OVERAL DEZELFDE NAAM
Op elk social media kanaal dezelfde naam gebruiken, is belangrijker dan je in eerste instantie misschien denkt. Het zorgt er namelijk voor dat mensen je makkelijker kunnen vinden, maar wat vooral belangrijk is, is dat je er een bepaalde merkbeleving mee creëert – net zoals producten van een bepaald merk in de supermarkt allemaal hetzelfde logo en vaak een soortgelijke verpakking hebben.

Het is hierbij wel belangrijk om onderscheid te maken tussen zakelijk en persoonlijk. Mijn Facebookpagina en Pinterestaccount gebruik ik puur voor deze website en voor die twee accounts gebruik ik daarom de naam Digitale Dromers. En ondanks dat ik op mijn Instagramaccount regelmatig naar Digitale Dromers verwijs, is het voor mij vooral een persoonlijke uitlaatklep, waardoor ik op dat platform mijn eigen naam gebruik.

2. ZET HET NIET ALLEEN IN ALS RECLAMEZUIL
Social media heet niet voor niets social media. Natuurlijk mag je je artikelen of producten promoten, maar zorg voor balans. Zet je kanalen bijvoorbeeld ook in om je klanten te leren kennen, vragen te beantwoorden, tips te geven of handige informatie te delen.

3. HET IS EEN KWESTIE VAN GEVEN EN NEMEN
Als je wilt groeien en succesvol wilt zijn, kun je niet alleen maar nemen – mensen verwachten ook iets van je terug. Deel bijvoorbeeld af en toe artikelen van anderen, geef regelmatig tips en adviezen, beantwoord de vragen die je krijgt, reageer eens op de foto’s van je volgers etc. Hoe waardevoller je bent en hoe meer je connect met je doelgroep, hoe sneller mensen je willen en blíjven volgen.

4. JE KUNT NIET OVERAL DE TOPPER ZIJN
Er zijn inmiddels zoveel social media kanalen dat je alleen daarmee al een 40-urige werkweek vol kunt maken. En aangezien je dat natuurlijk niet wilt, is het slim om 2 of 3 kanalen te kiezen waar je het meeste resultaat mee kunt boeken en je vervolgens volledig op die accounts te focussen. Facebook en Pinterest leveren mij bijvoorbeeld verreweg het meeste verkeer op, waardoor ik tegenwoordig alleen nog deze twee kanalen inzet voor Digitale Dromers. En sinds ik dit heb besloten en al mijn ‘social media tijd’ in deze accounts steek, merk ik ook echt een positief verschil in mijn bezoekersaantallen.

5. BLIJF JEZELF ONTWIKKELEN
Je knippert drie keer met je ogen en er is wéér een nieuwe update op Instagram of weer een nieuwe optie op Facebook. De verschillende platformen veranderen steeds en wanneer je succesvol wilt worden of blijven, moet je mee veranderen. Lees daarom artikelen over het algoritme van Instagram, verdiep je in de mogelijkheid om Pinterest in te zetten als marketinginstrument of volg een cursus om betere advertenties te maken op Facebook. Hoe meer je leert en hoe beter je de kanalen begrijpt, hoe sneller je zult groeien.

Wat zijn jouw tips om je blog of bedrijf te laten groeien via social media?

Als blogger en/of ondernemer is het anno 2017 ontzettend belangrijk om je op social media te focussen. Gebruik daarom deze 5 handige tips om succesvoller te worden op social media en zo je blog of bedrijf te laten groeien.

One thought on “5 tips voor meer succes op social media

  1. Gastvrij communiceren zorgt ervoor dat je posts fijn lezen. Gebruik, naast foto’s, goede teksten. Spreek je lezers aan, kort en krachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *