9 tips voor betere Instagramfoto’s

Wanneer je meer volgers op Instagram wilt of Instagram zakelijk wilt inzetten, is het belangrijk dat je een aantrekkelijk account hebt. Vorige week schreef ik al een artikel met tips voor een prachtige feed en vandaag wil een aantal tips met jullie delen om je Instagram foto’s next level te brengen.

1. WERK MET NATUURLIJK LICHT

Het belangrijkste ingrediënt voor een goede foto is natuurlijk licht. Ik raad daarom altijd aan om foto’s zoveel mogelijk buiten te maken en wanneer dat niet kan, natuurlijk licht op te zoeken door naast een raam te fotograferen. In de eerste paar uur na zonsopgang en de uren voor zonsondergang heb je vaak het mooiste licht, wat vanzelfsprekend ook de mooiste foto’s oplevert. Wanneer je toch midden op de dag fotografeert en last hebt van harde schaduwen, kan een reflectiescherm helpen om de schaduwen te verzachten.

2. MAAK GEEN FOTO’S VIA DE INSTAGRAM APP

Je kunt je Instagramfoto’s via de app maken, maar ik raad je aan om die optie links te laten liggen en de standaardcamera van je telefoon te gebruiken (of een DSLR als je daar liever je foto’s mee maakt). Via de app kun je namelijk maar één foto per keer maken, terwijl je met je camera kan blijven schieten tot je het perfecte plaatje hebt. Daarnaast kun je bij de meeste smartphones je camera-instellingen aanpassen, waardoor je je foto nog net wat mooier en beter kan maken.

3. SCHIET VIERKANT

Tegenwoordig kun je ook rechthoekige foto’s uploaden, maar als jij nog steeds voornamelijk vierkante foto’s deelt, is het slim om alvast je kader aan te passen als je de foto maakt. Door in een vierkant te fotograferen, zie je namelijk precies hoe je foto gaat worden op Instagram en krijg je vaak een mooier resultaat dan wanneer je je foto daarna moet bijsnijden.

4. HOUD JE HAND STIL

Zeker als je even snel een foto maakt, kan het nog wel eens gebeuren dat je je camera niet stil genoeg houdt, waardoor je uiteindelijk een onscherpe foto hebt. Neem daarom altijd rustig de tijd voor een foto en probeer je hand stil te houden. Wanneer je daar moeite mee hebt, kan het helpen om tegen een muur te leunen of je ellebogen tegen je lichaam aan te duwen.

5. MAAK JE LENS SCHOON

We raken onze telefoon talloze keren per dag aan, nemen hem mee in onze tas of stoppen hem in onze broekzak. En al die dingen zorgen ervoor dat er vingerafdrukken, make-up of andere viezigheid op de lens terecht kunnen komen. Maak daarom altijd eerst je lens schoon voordat je een foto maakt, zodat er geen vieze waas over je foto zit.

6. VERGEET DE ZOOMFUNCTIE

Je kunt altijd beter een paar stappen dichterbij zetten dan dat je gaat inzoomen (behalve als je voor een afgrond of drukke weg staat natuurlijk, dan mag je best zoomen). Wanneer je inzoomt gaat dat namelijk ten koste van de kwaliteit, waardoor je foto minder scherp en helder is. Als je niet dichterbij kunt komen, kun je ook proberen om de foto van ver te maken en hem vervolgens bij te snijden. Ook dat gaat ten koste van de kwaliteit, maar vaak minder dan wanneer je inzoomt.

7. MAAK VEEL FOTO’S EN MAAK ZE METEEN ACHTER ELKAAR

Hoe meer foto’s je maakt, hoe groter de kans dat er een goede tussen zit. En om een bord met koud eten of ongeduldige vriendinnen te voorkomen, is het slim om meteen een aantal foto’s achter elkaar te maken. Dan weet je vrijwel zeker dat er een goede tussen zit en kun je eerst van je eten of feestje genieten voordat je hoeft te bekijken welke foto’s goed en niet goed zijn.

8. PROBEER VERSCHILLENDE PERSPECTIEVEN

Als je dan toch meerdere foto’s maakt, is het slim om ook een paar keer van perspectief te wisselen. Zet een stapje dichterbij of doe juist een stap naar achter, ga even door je knieën of ga juist op je tenen staan. Wanneer je verschillende foto’s vanuit verschillende hoeken maakt, is de kans groter dat het perfecte shot ertussen zit.

9. BEWERK JE FOTO’S

Zelfs de perfecte foto kan vaak nog net wat beter gemaakt worden door het te bewerken. Je kunt hier verschillende apps voor downloaden, maar je kunt ook de Instagram app gebruiken om je foto’s een finishing touch te geven. De drie bewerkingen die ik eigenlijk altijd doe zijn de helderheid verhogen, het contrast verhogen en de foto verscherpen.

Besteed jij veel aandacht aan je Instagram foto’s? En volg je mij al op Instagram @tarindastraver? :)

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Wanneer je meer volgers op Instagram wilt, is het belangrijk dat je mooie foto's maakt. Hier zijn 9 handige tips voor betere Instagram foto's

6 Comments

Leave A Reply

Navigate