5 tips voor meer repins op Pinterest

I just loooove Pinterest. Ik raak altijd mega geïnspireerd door alle mooie plaatjes die voorbij komen, maar de grootste reden dat ik zo’n fan van Pinterest ben, is omdat het me bezoekers oplevert. Voor Diamonds for Breakfast heb ik een account waarop ik sinds een aantal maanden dagelijks pin en elke maand zie ik steeds meer mensen via Pinterest op mijn site komen. YES!

Om dat voor elkaar te krijgen, probeer ik zo’n 20-30 afbeeldingen (van mezelf en anderen) per dag te pinnen, waaronder minimaal één eigen artikel. Maar naast dat ik zelf mijn artikelen actief promoot op Pinterest, probeer ik ook anderen voor mij aan het werk zetten. Want als ik ervoor kan zorgen dat andere mensen mijn pins repinnen, zien meer mensen mijn artikel en zullen dus meer mensen mijn website bezoeken. Ik heb de laatste tijd wat opties geprobeerd om meer repins te krijgen en die deel ik natuurlijk graag met jullie. Hier zijn 5 tips voor meer repins op Pinterest.

1. KIES VOOR EEN ZAKELIJK ACCOUNT

Wanneer je dit leest, heb je waarschijnlijk al een Pinterest account, maar heb je ook een zákelijk Pinterest account? Want als je serieus aan de slag wilt met Pinterest en het wilt inzetten om je blog te laten groeien, heb je toch echt een zakelijk account nodig. Een zakelijk account staat namelijk veel professioneler (je kunt bijvoorbeeld je website verifiëren), maar het grootste voordeel is dat je met een zakelijk account je statistieken kunt zien. Met die statistieken kun je onder meer ontdekken hoe succesvol je pins zijn en die info kun je weer gebruiken om je strategie te verbeteren. En hoe beter jouw strategie is en hoe beter jouw pins worden, hoe meer mensen je pins zullen repinnen.

Als je nog geen zakelijk account hebt, kun je dat heel makkelijker hier instellen. Gebruik ‘Join as a business’ als je nog helemaal geen account hebt en ‘Convert now’ als je je persoonlijke account wilt omzetten in een zakelijk account.

2. STEL RICH PINS IN

Een rich pin is een pin die extra informatie bevat, zoals een recept of de titel en beschrijving van een artikel. Voordat je met rich pins kunt werken, moet je website eerst goedgekeurd worden door Pinterest, waardoor rich pins over het algemeen betere en waardevollere content bevatten dan gewone pins. En dat zorgt ervoor dat Pinterest meer waarde hecht aan rich pins en die pins dus ook vaker toont in de feed. En hoe vaker jouw pins getoond worden, hoe meer mensen de afbeeldingen voorbij zien komen en kunnen repinnen. Ik dit artikel leg ik uit hoe je rich pins kunt instellen.

5 tips voor meer repins op Pinterest

3. MAAK PINTERESTWAARDIGE AFBEELDINGEN

Verticale pins worden groter getoond dan horizontale pins en krijgen volgens Pinterest daardoor meer repins. Ook krijgen lichte afbeeldingen meer repins dan donkere of felgekleurde plaatjes en worden ook pins met tekst vaker gerepind dan degenen zonder tekst. Heb je geen idee waar je mooie verticale afbeeldingen vandaan moet halen om te gebruiken voor Pinterest? In dit artikel deel ik 43 websites waar je gratis prachtige stockfoto’s kunt downloaden.

4. GA AAN DE SLAG MET SEO

Pinterest wordt vaak onder social media geschaard, maar eigenlijk functioneert het veel meer als een zoekmachine. De meeste mensen gebruiken Pinterest namelijk om bepaalde informatie op te zoeken of inspiratie voor een bepaald onderwerp op te doen. Het is dus slim om daar gebruik van te maken en aan de slag te gaan met SEO. Zet bijvoorbeeld zoekwoorden in je naam zodat je beter gevonden kunt worden, gebruik belangrijke zoekwoorden in je bio en bordomschrijvingen en bovenal: schrijf voor elke pin van je website een aantrekkelijke en SEO-vriendelijke beschrijving. Wanneer jouw pins namelijk goede zoekwoorden bevatten en mensen zoeken naar het onderwerp waarover jij geschreven hebt, zal jouw pin automatisch in hun feed verschijnen.

5. MELD JE AAN BIJ GROEPSBORDEN

Groepsborden zijn de perfecte manier om je exposure op Pinterest te vergroten. Als jij zelf bijvoorbeeld 1000 volgers hebt en je sluit je aan bij een groepsbord met 5000 volgers, dan zullen alle pins die je daarop pint door 5 keer zoveel mensen gezien worden. Groepsborden kunnen er dus voor zorgen dat jouw pins (en dus je artikelen) door (heel veel) meer mensen gezien en gerepind kunnen worden. Zoek daarom zo snel mogelijk een aantal relevante borden waar je je kunt aansluiten en pin al je artikelen ook naar die borden.

TIP: Samen met een aantal andere bloggers pin ik op een groepsbord met Nederlandstalige blog- en social media tips. Wil je ook graag mee pinnen of wil je het bord volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste blogtips? Leuk! Je kunt het bord hier vinden.

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Wil je je Pinterest account laten groeien of wil je via Pinterest meer verkeer naar je blog trekken? Gebruik dan deze 5 tips voor meer repins.

8 Comments

  1. Hier heb ik wel iets aan :) op mijn Pinterest account ga ik een aantal Nederlandse borden openen voor beauty en lifestyle artikelen op Nederlandse blogs!

Leave A Reply

Navigate