De tools die ik gebruik om mijn blog te laten groeien

Toen ik net begon met bloggen, had ik echt nul verstand van hoe ik het moest aanpakken. Ik deed bijna niets met social media, probeerde zo min mogelijk geld uit te geven en verspilde vooral een hoop tijd. Inmiddels heb ik veel geleerd en pak ik het totaal anders aan, wat ervoor heeft gezorgd dat ik nu ontzettend productief en efficiënt blog én dat mijn blog elke maand steeds harder groeit.

Hoe ik dat heb aangepakt? Voornamelijk door de juiste hulpmiddelen te gebruiken. Ik ben gaan investeren in een goede hosting en vormgeving, gebruik programma’s die me veel tijd besparen en heb goede apparatuur gekocht. En omdat ik merk hoeveel mijn blog erop vooruit gegaan is, leek het me een goed idee om met jullie te delen welke tools ik allemaal gebruik voor mijn blog. Dus bij dezen mijn favoriete tools om slimmer te werken, tijd te besparen en het bloggen vooral nog veel meer fun te maken.

WEBSITE

WordPress – Om mijn website te bouwen en onderhouden gebruik ik WordPress. Simpel gezegd is dit een systeem waarmee je je website kunt beheren zonder dat je verstand hoeft te hebben van HTML of PHP. De meeste bloggers gebruiken WordPress of Blogger.

Antagonist – Ik heb meerdere websites gehad en ook meerdere hosting bedrijven geprobeerd. Voor Digitale Dromers zit ik nu bij Antagonist, maar ik heb ook goede ervaringen met Neostrada*. Als je meer wilt weten over hoe hosting werkt en welk pakket bij jou past, raad ik je aan om dit artikel te lezen.

 

VORMGEVING

Themeforest* – Mijn huidige thema heb ik gekocht bij Themeforest. Ik kom hier altijd zoveel mooie thema’s tegen, dat ik het liefst elke maand de vormgeving van mijn website verander (maar dat is dan natuurlijk weer níet productief en efficiënt). En ook fijn: ze kosten vaak maar een paar tientjes.

Canva – Canva is een gratis website waarmee je illustraties en graphics etc. kunt maken. En zelfs als je de creativiteit van een goudvis hebt, kun je hier nog de mooiste creaties maken, zo simpel dat het is.

Adobe Creative Cloud* – Ik weet niet waar ik zou zijn zonder Adobe. Oké, misschien is dat overdreven, maar ik ben er wel echt héél blij mee. InDesign, Lightroom en Photoshop gebruik ik sowieso meerdere keren per week en ik heb grote plannen, dus dat gaat alleen maar meer worden (spoiler!). Dus als jij mooiere foto’s wilt of downloads/e-books/noem het maar op wilt maken, is Adobe echt een aanrader. Je kunt trouwens een abonnement nemen waarbij je elke maand een bedrag betaalt of je kunt het pakket meteen voor een jaar aanschaffen.

Creative Market* – De naam zegt het al: deze website is eigenlijk gewoon een creatieve markt. Voor een leuk bedragje vind je hier foto’s, thema’s, lettertypes en nog veel, veel meer. De website is ook ideaal om inspiratie op te doen voor je eigen site trouwens!

DaFont – Wil je graag mooie of aparte lettertypes gebruiken, maar heb je geen zin om er geld aan uit te geven? DaFont it is! Ik heb hier echt al zoveel gedownload, dat ik sowieso rood zou staan als het niet gratis was geweest.

 

SOCIAL MEDIA

Hootsuite – Alle tweets en Instagramberichten waarin ik naar mijn blogberichten verwijs, plan ik in met Hootsuite. Gratis, overzichtelijk en het werkt supermakkelijk. I’m a fan!

Boardbooster – Sinds een tijdje gebruik ik Boardbooster om mijn pins op Pinterest te plannen. Hierdoor komen mijn pins op de beste tijdstippen in de smart feed, waardoor ik meer re-pins, volgers en websitebezoeken krijg. In dit artikel leg ik iets uitgebreider uit waarom en hoe ik het gebruik.

 

SEO + STATISTIEKEN

Google Analytics – Mijn statistieken houd ik bij met Google Analytics, zodat ik precies weet wat wel en niet goed werkt en hoe ik mijn blog kan verbeteren.

Google Search Console – Google Search Console gebruik ik om te ontdekken met welke zoekwoorden en zoekopdrachten mensen op mijn website terecht komen.

Yoast SEO – SEO is ontzettend belangrijk voor je blog, omdat het je beter vindbaar maakt en dus meer klanten en bezoekers oplevert. Ik gebruik onder andere de Yoast SEO plugin om al mijn artikelen SEO-vriendelijk te maken.

Google Zoekwoordplanner – Met de Google Zoekwoordplanner kun je uitzoeken welke zoekwoorden je hebt beste in je artikelen kunt gebruiken. Wanneer ik bijvoorbeeld een artikel over meer volgers op Pinterest wil schrijven, gebruik ik deze tool om uit te zoeken welke zoekwoorden ik het beste voor die blogpost kan gebruiken. Heel handig!

 

GELD VERDIENEN

Affiliate programma’s – Ik ben aangesloten bij de volgende affiliate programma’s:
Daisycon*
Awin (voorheen Zanox)
TradeTracker
Partnerprogramma Bol.com
In dit artikel lees je meer over affiliate marketing en hoe je affiliate marketing het beste kunt inzetten.

Google Adsense – Voor de advertenties op mijn website gebruik ik Google Adsense. Leestip: 5 redenen waarom je geen geld verdient met Adsense.

 

APPARATUUR

iMac* – Er is niets vervelender dan je werk moeten doen op een trage computer – zeker als hij ook nog eens geregeld vastloopt. Daarom heb ik een tijdje geleden mijn oude computer ingeruild voor een iMac en echt, ik ben er zó blij mee. Het werk gaat echt 10x sneller en het scheelt me ook nog eens een hoop stress en frustratie.

Macbook* – Over het algemeen werk ik op mijn iMac, maar wanneer ik buiten de deur werk, gebruik ik mijn Macbook.

Canon 6D* – Aangezien ik ook als fotograaf werk, heb ik een Canon 6D + een hele dure lens in huis, waar ik bijvoorbeeld ook veel Instagramfoto’s mee maak. Vanwege het prijskaartje neem ik deze niet overal mee naartoe en gebruik ik ook regelmatig de Canon EOS M10* (systeemcamera). Waar ik trouwens ook héél blij mee ben!

 

BOEKEN

Wetboek voor Bloggers* – Wat mij betreft is dit echt een must-have als je wilt dat je blog een succes wordt. Ik heb er echt heel veel van geleerd en pak hem er nog geregeld bij als ik ergens tegenaan loop of twijfel of iets mag of niet.

Andere toffe boeken die mij hebben geholpen om meer uit mezelf en mijn werk te halen:
#GIRLBOSS*
Big Magic*
Dit wordt jouw jaar!*
Masterclass Ondernemen*

Wat zijn jouw favoriete blog tools?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

*Dit is een affiliate link, thanks voor het steunen!

Wil je je blog laten groeien? Gebruik dan de juiste tools! In dit artikel deel ik mijn favoriete blog tools om mijn blog te laten groeien.

10 Comments

  1. Wauw, wat veel handige tips en links in één artikel! Heel fijn zo’n overzichtje! Ik ga meteen even op Canva kijken :)

Leave A Reply

Navigate