Zo ontdek je of Google je website mobiel-vriendelijk vindt

Wanneer je wilt dat je artikelen goed scoren in Google, is het belangrijk dat je website SEO-vriendelijk is en dat je je aan de regels van Google houdt. Maar sinds twee jaar is er nog een factor die een grote invloed heeft op je ranking in Google: de mobiel-vriendelijkheid van je website.

Steeds meer mensen laten hun computer links liggen en gebruiken hun mobiel om te internetten en social media bij te houden. Het is dan ook geen verrassing dat Google steeds meer waarde hecht aan hoe mobiel-vriendelijk websites zijn. Twee jaar geleden heeft het bedrijf zelfs besloten dat de mobiel-vriendelijkheid van een website invloed moet hebben op de ranking in Google en sinds april 2015 scoren websites zonder een goede mobiele versie ook daadwerkelijk lager in de zoekmachine.

Wanneer je geen mobiel-vriendelijke website hebt, kan dat dus betekenen dat je een hoop bezoekers misloopt omdat Google je lager in de zoekresultaten heeft gezet. En dat zou natuurlijk harstikke zonde zijn. Het is daarom slim om minimaal één keer per jaar te kijken hoe mobiel-vriendelijk Google je website vindt.

Hoe je dat doet? Heel simpel: met de Mobielvriendelijke test van Google Search Console. Klik op de tekstbalk en vul de URL van je website in, zodat Google je website kan analyseren. Nog geen halve minuut later zie je of je website geschikt is voor mobiele apparaten of dat er nog wel wat te verbeteren valt.

Zo ontdek je of Google je website mobiel-vriendelijk vindt

TIPS OM JE WEBSITE MOBIEL-VRIENDELIJK TE MAKEN

Wanneer blijkt dat Google je website niet mobiel-vriendelijk vindt, kun je dat het beste zo snel mogelijk oplossen door een van onderstaande opties toe te passen.

Kies een responsive design – De makkelijkste en vaak ook mooiste manier om je website mobiel-vriendelijk te maken, is het kiezen van een responsive design. Wanneer je dit hebt, past het uiterlijk van je website zich aan aan de afmetingen van je beeldscherm. Tegenwoordig zijn bijna alle WordPress thema’s responsive, dus wanneer jouw design dat nog niet is, is het slim om een nieuw thema te kopen op bijvoorbeeld Themeforest* of Creative Market*.

Gebruik een plugin – Wanneer je geen geld wilt uitgeven aan een nieuw design, kun je ook plugins installeren die je website mobiel-vriendelijk maken. Een van de bekendste is de WPTouch Mobile Plugin. Je hebt een gratis versie en een premium versie, maar om van je website ook een goede mobiele versie te maken, heb je aan de gratis versie genoeg.

En en en? Is jouw website mobiel-vriendelijk?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

*Dit is een affiliate link, thanks voor het steunen!

Als je hoog in Google wilt komen, is het belangrijk dat je website mobiel-vriendelijk is. Test hier hoe mobiel-vriendelijk jouw website is.

4 Comments

  1. Bedankt voor deze goede tip. Ik ben meteen gaan kijken en mijn theme is geschikt! :) Gelukkig. Ik krijg wel een melding dat er 3 geblokkeerde bronnen zijn, kan ik daar nog iets mee?

    • Goed om te horen! Om die geblokkeerde bronnen op te lossen heb je best wat geavanceerde kennis nodig, maar het is niet echt erg, dus ik zou het lekker zo laten!

Leave A Reply

Navigate