4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

Wanneer je meer bezoekers naar je website wilt trekken, is het belangrijk dat je goed gevonden wordt in Google. Lukt het jou maar niet om bovenaan in de zoekresultaten te komen of word je überhaupt niet gevonden via Google? Dan kan het zomaar zijn dat je een van deze 4 SEO fouten maakt.

Wanneer je beter gevonden wilt worden in Google, is het belangrijk dat je met SEO aan de slag gaat. Als je nog niet precies weet wat SEO is of hoe je het kunt verbeteren, raad ik je aan om eerst de volgende artikelen te lezen:
8 SEO tips voor beginnende bloggers
7 SEO trucjes om beter gevonden te worden in Google
7 gratis tools om snel je SEO te verbeteren

Heb je je al in SEO verdiept, maar geeft het niet de resultaten waar je op hoopte? Dan kan het zomaar zijn dat je een van deze fouten maakt en daardoor niet gevonden wordt in Google:

1. JE BLOKKEERT ZOEKMACHINES

Wanneer je alle tips uit eerdere artikelen toepast, maar er toch totaal geen verkeer via Google op jouw website belandt, is de kans groot dat je per ongeluk hebt ingesteld dat zoekmachines jouw website niet mogen indexeren. En hoe goed je zoekwoorden dan ook zijn; als je Google hebt geblokkeerd, zal je website nooit in de zoekresultaten verschijnen.

Je kunt dit checken door in WordPress naar instellingen > lezen te gaan. Halverwege vind je ‘Zoekmachine zichtbaarheid’ en bij ‘Blokkeer zoekmachines om deze site te indexeren’ moet géén vinkje staan.

4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

2. JE GEBRUIKT GEEN ZOEKWOORDEN

Zoekmachines worden steeds slimmer, waardoor je niet meer eindeloos vaak dezelfde zoekwoorden op je website of in je artikelen hoeft te verwerken voordat Google weet waar het over gaat. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen zoekwoorden meer hoeft te gebruiken. Google weet dan misschien globaal wel waar een bepaalde blogpost over gaat, maar door relevante zoekwoorden te gebruiken geef je Google net wat meer informatie en kunnen ze je ook daadwerkelijk ranken op de woorden waar jij op gevonden wilt worden.

Optimaliseer de pagina’s en berichten op je website door relevante zoekwoorden toe te voegen. De beste plekken om dit te doen zijn:
• In je URL
• In je titel
• In de eerste 100 woorden van je artikel
• In je afbeeldingen

Heb je geen idee wat goede zoekwoorden zijn of hoe je aan goede zoekwoorden komt? In het artikel Je blog laten groeien met de Google Zoekwoordplanner leg ik stap voor stap uit hoe je de beste zoekwoorden voor jouw website en artikelen vindt.

3. JE HEBT JE WEBSITE NIET AAN GOOGLE GEKOPPELD

Wanneer je (hoog) in de zoekresultaten wilt verschijnen, heb je een beetje geduld nodig. Je moet er namelijk eerst voor zorgen dat je goede content – inclusief zoekwoorden – op je site hebt staan en dat je waardevolle links naar je website verzamelt. Maar er is een trucje waarmee je het proces kunt versnellen: Search Console (voorheen Webmaster Tools). Dit is een gratis service van Google waarmee je de aanwezigheid van je site in de zoekresultaten van Google kunt bijhouden en controleren én waarmee je je positie in Google kunt verbeteren.

Met Search Console kun je onder meer:
• Aan Google duidelijk maken welke pagina’s en artikelen er op je site staan, zodat Google het kan indexeren.
• Google laten weten wanneer er een nieuwe pagina of blogpost op je website staat, zodat Google het meteen kan indexeren.
• Zien welke problemen er op je website zijn en hoe je die kunt oplossen om hoger in de zoekresultaten te komen.
• Zien voor welke zoekresultaten Google jouw website toont.

Wanneer je een Gmail account hebt, kun je je hier aanmelden voor Google Search Console. Voeg je website toe, verifieer het en voeg vervolgens een sitemap.xml toe. Nu zal Google al je oude en nieuwe pagina’s en blogposts meteen indexeren en zul je sneller in de zoekresultaten verschijnen.

In dit artikel lees je hoe je een sitemap kunt toevoegen met de Yoast SEO plugin.

4. JE HEBT GEEN SEO PLUGIN GEINSTALLEERD

De Yoast SEO plugin is niet alleen handig om een sitemap te kunnen toevoegen, je kunt er ook de SEO van je artikelen mee verbeteren. Deze plugin maakt van elke pagina en blogpost op je website een analyse, waardoor je precies kunt zien welke dingen je goed doet op het gebied van SEO en wat je nog kunt optimaleren. Daarnaast kun je er ook je RSS mee optimaliseren en kun je heel simpel je meta tag van aanpassen.

4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

Wanneer je geen goede ervaringen hebt met Yoast SEO is All In One SEO Pack een goed alternatief.

Maak jij een van deze fouten of doe jij dit allemaal al?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Lukt het jou maar niet om bovenaan in de zoekresultaten te komen of word je überhaupt niet gevonden via Google? Dan kan het zomaar zijn dat je een van deze 4 fouten maakt.

Leave A Reply

Navigate