Ontdek welke afbeeldingen mensen van je website pinnen

Pinterest is niet alleen handig als inspiratiebron of om je eigen artikelen te delen; je kunt het ook gebruiken om te ontdekken waar je doelgroep in geïnteresseerd is. Via Pinterest kun je namelijk precies zien welke afbeeldingen van je website gepind zijn en welke artikelen en foto’s je lezers dus interessant genoeg vonden om op te slaan.

Wanneer er veel afbeeldingen van je website naar Pinterest gepind worden, betekent dat dat veel mensen je content waarderen en graag willen delen of willen bewaren voor later. Dat is natuurlijk een prachtig compliment, maar dat is niet de enige reden waarom je zou moeten uitzoeken wat mensen van je site pinnen. Het kan je namelijk ook helpen om je blog te verbeteren en wel om de volgende redenen:
– Je ziet hoe vaak afbeeldingen gepind worden, waardoor je precies kunt zien welke afbeeldingen/artikelen het allerpopulairst zijn.
– Als je ziet welke afbeeldingen van je website worden gepind, kun je ook zien welke thema’s of onderwerpen het meest gepind worden. Dit soort afbeeldingen of artikelen zijn blijkbaar populair onder je lezers, dus misschien kun je vaker zulke artikelen of foto’s delen.
– Je ziet naar welke borden je afbeeldingen gepind worden. Misschien zijn dat borden die in eerste instantie totaal niet passen bij wat jezelf met het artikel of de foto in gedachten had, maar daardoor kun je wel weer op nieuwe ideeën komen of artikelen vanuit een andere invalshoek gaan bekijken.
– Je kunt zien welke vormgeving het beste werkt. Zelf gebruik ik twee soorten designs voor het pinnen van mijn artikelen en nu kan ik zien welk design het meest gepind wordt en dus het populairst is.

ONTDEK WAT MENSEN VAN JE WEBSITE PINNEN

Om te ontdekken welke afbeeldingen van je blog worden gepind, hoef je alleen de volgende URL te kopiëren en je eigen website op de plek van ‘yourdomain.nl’ te zetten.

http://www.pinterest.com/source/yourdomain.com/

In mijn geval wordt het: http://www.pinterest.com/source/diamondsforbreakfast.nl/. Vervolgens krijg je een overzicht van al je pins en kun je zien welke plaatjes er van je website gepind zijn en hoe vaak dat is gebeurd.

Ontdek welke afbeeldingen mensen van je website pinnen

Zelf verberg ik mijn pins omdat ik dat voor nu de mooiste oplossing voor mijn blog vindt, maar dat betekent ook dat weinig mensen de afbeeldingen kunnen pinnen. Daardoor kan ik zelf helaas niet zo veel informatie halen uit het overzicht. Maar wanneer je bijvoorbeeld veel reis- of outfitfoto’s deelt, kan deze website je heel veel waardevolle informatie geven.

Worden er veel afbeeldingen van jouw website gepind?

Op de hoogte blijven? Volg Digitale Dromers op Facebook, Twitter of Pinterest

Weten wat mensen van je site pinnen? Hier lees je hoe je dat kunt zien en hoe je die informatie kunt gebruiken om je blog te verbeteren.

6 Comments

  1. Super fijne tip weer! Daar heb ik echt iets aan, meteen even gecheckt (ben zelf voornamelijk de enige pinner helaas…) Liefs Josine

    • Yay, leuk om te horen! En ik ben zelf ook mijn grootste pinner hoor haha, in Nederland is Pinterest helaas nog niet zo groot onder bloggers. Liefs

Leave A Reply

Navigate