Dit gebeurde er met mijn blog toen ik 8 maanden lang geen nieuwe artikelen publiceerde

Dit gebeurde er met mijn blog toen ik 8 maanden lang geen nieuwe artikelen publiceerde

Dit gebeurde er met mijn blog toen ik 8 maanden lang geen nieuwe artikelen publiceerde
Dit gebeurde er met mijn blog toen ik 8 maanden lang geen nieuwe artikelen publiceerde

In 2018 heb ik 8 maanden lang geen nieuwe artikelen gepubliceerd. Ik heb een paar oude blogposts geüpdatet en opnieuw gepubliceerd, maar ik heb niets nieuws geschreven. Hoeveel mijn blog daaronder geleden heeft?

Niks.

Sterker nog: mijn websiteverkeer en mijn inkomsten bleven alleen maar groeien.

Je hoort vaak dat je minimaal één nieuw artikel per week moet publiceren als je wilt dat je blog een succes wordt. En inderdaad, als je net begonnen bent, is het belangrijk dat je een hoop artikelen schrijft zodat je jezelf op de kaart kunt zetten en mensen naar je website kunt trekken.

Maar uiteindelijk gaat het niet om hoeveel artikelen je precies op je website hebt staan – het gaat om de marketing.

Je kunt beter tien artikelen schrijven en de rest van je tijd besteden aan marketing, dan honderd artikelen schrijven en geen tijd hebben om ze goed te promoten. Want wat heb je aan honderd artikelen op je website als niemand ze kan vinden en dus niemand ze zal lezen?

Ik focus me vooral op Pinterest marketing en op Pinterest maakt het niet uit of een artikel uit 2010 of 2019 komt – zolang de pin aanspreekt, zullen mensen doorklikken naar de website. En dus schreef ik het afgelopen jaar geen nieuwe artikelen, maar maakte ik voor elk artikel op mijn website extra pins. Met resultaat – in 2018 trok ik elke maand via Pinterest minimaal tienduizend mensen naar mijn website.

Lees ook: Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest

Daarnaast zijn blogposts niet de enige manier om relevant te blijven voor je volgers. Want ik heb dan misschien geen nieuwe artikelen geschreven; ik heb wél regelmatig e-mails gestuurd, ik ben een Facebookgroep begonnen, ik heb nieuwe producten gelanceerd en ik heb een gratis Instagram cursus gegeven.

Een jaar geleden viel bij mij ineens het kwartje dat het aantal bezoekers er helemaal niet toe doet als het me uiteindelijk geen extra inkomsten oplevert. Toen ik net begon met bloggen, focuste ik me alleen op het laten groeien van mijn verkeer, maar wat heb je aan duizenden bezoekers als je er vervolgens niets van terugziet op je bankrekening? Het gaat niet om je bezoekers; het gaat erom wat je met die bezoekers doet.

En dus heb ik dit jaar niet gewerkt aan nieuwe artikelen of het laten groeien van mijn websiteverkeer, maar aan het maken van producten en het opzetten van nieuwe marketingstrategieën. Ik focuste me niet meer op het krijgen van nieuwe bezoekers, maar ik zocht manieren om meer inkomsten te halen uit mijn huidige bezoekers.

En dat heeft gewerkt; deze eerste twee maanden van 2019 heb ik bijna net zoveel verdiend als in heel 2018. Hoe cool is dat?!

Staar je dus niet blind op het schrijven van nieuwe artikelen, maar kijk naar het groter geheel. Wat kun jij dit jaar doen om je website beter in de markt te zetten of meer geld te verdienen?

Belangrijke lessen
• Besteed niet al je tijd aan het schrijven van nieuwe artikelen; hoe en hoeveel je je artikelen promoot is uiteindelijk veel belangrijker.
• Zorg voor een goede basis. Dan kun je prima af en toe een stapje terugdoen of je op andere dingen focussen, zonder dat je dat zult merken qua verkeer en inkomsten.
• Goede statistieken vullen je bankrekening niet. Focus je niet alleen op het schrijven van nieuwe artikelen en het laten groeien van je website, maar zoek naar manieren om geld te verdienen aan je huidige bezoekers.
• Pinterest is absoluut the place to be voor je blog. Ook als je geen nieuwe blogposts publiceert, zul je met Pinterest talloze bezoekers naar je website trekken. TIP: lees mijn ebook Groeien met Pinterest.

Heb jij weleens een lange tijd geen artikelen geschreven? Wat merkte jij daarvan?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

8 thoughts on “Dit gebeurde er met mijn blog toen ik 8 maanden lang geen nieuwe artikelen publiceerde

  1. Wat ben je toch ongelooflijk goed bezig! Inspirerend dit te lezen. Ik merk inderdaad amper verschil in bezoekers als ik een week of twee niets post, maar pas als ik stop met delen. Gelukkig is m’n SEO ook vrij goed, dus blijf ik bezoekers binnentrekken, zelfs als ik niets doe. Fijn! 😊

  2. Wat heerlijk om dit te lezen! Ik kan nog zoveel leren van jou wat dit betreft, ik ben afgelopen jaar ook vol voor Pinterest gegaan en heb wat viral pins te pakken, heerlijk! Ik ben Geld Verdienen met Pinterest gestart afgelopen jaar en daar begint het nu ook lekker te lopen. Ik vind het vooral fijn om te horen dat ik daar niet altijd nieuwe content voor hoef te maken. Op mijn persoonlijke blog merk ik wel dat het fijn is om met enige regelmaat iets te schrijven, omdat er hierdoor meer commitment is. Maar het heeft inderdaad geen verband met mijn inkomsten. Dankjewel voor deze eye-opener!

  3. Leuk om te lezen dit en naar aanleiding van deze blogpost heb ik je ebook gekocht net over Pinterest. Ben gelijk begonnen om wat nieuwe pins toe te voege in de stijl van mijn blog :)

  4. Het is dat ik het schrijven leuker vind dan het promoten en toch al niet de ambitie heb om er geld aan te verdienen. Maar toch een eyeopener, zo zie je maar wat een invloed die marketing heeft.

  5. Lijkt me helemaal prima als het je vooral te doen is om geld te verdienen. Als je je blog bent gestart omdat het schrijven het leukst is, wordt het een ander verhaal… :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.