Het Pinterest trucje dat iedereen moet weten

Wil je je artikel naar Pinterest pinnen maar wil je geen opvallende afbeeldingen in je artikelen zetten? Verberg je afbeeldingen dan met dit slimme trucje.

Wil je je artikel naar Pinterest pinnen maar wil je geen opvallende afbeeldingen in je artikelen zetten? Verberg je afbeeldingen dan met dit slimme trucje.
Wil je je artikel naar Pinterest pinnen maar wil je geen opvallende afbeeldingen in je artikelen zetten? Verberg je afbeeldingen dan met dit slimme trucje.

Wanneer je Pinterest succesvol wilt inzetten voor je blog of bedrijf, is het belangrijk dat je je artikelen en eventuele producten naar Pinterest pint. Je kunt dit het beste doen met een verticale afbeelding, maar dat staat niet op elke pagina even mooi – zeker niet als het om producten gaat. Gelukkig is er een simpel trucje waarmee je dit kunt oplossen.

Lees ook: Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest

Pinterest werkt met een smart feed, wat betekent dat pins met veel repins, vaker in de feed verschijnen en dus door meer mensen gezien worden. Het is daarom belangrijk dat je pins creëert die aantrekkelijk zijn en die mensen graag willen delen.

Een aantal tips om goede afbeeldingen voor Pinterest te maken:
• Ga voor verticaal. Verticale pins worden groter getoond dan horizontale pins en vallen daardoor meer op in de feed.
• Gebruik een pakkende tekst. Zet een aantrekkelijke tekst op de afbeelding, zodat mensen geprikkeld worden om erop te klikken en naar het artikel of product te gaan.
• Gebruik de juiste kleuren. Pins met lichte kleuren doen het beter dan pins die felle kleuren bevatten. Afbeeldingen die zwart-wit zijn doen het juist helemaal niet goed op Pinterest.

Lees ook: 30 tips om je blog of bedrijf explosief te laten groeien met Pinterest

JE AFBEELDINGEN VERBERGEN
Wanneer je geen zin heb om een grote verticale afbeelding in je artikel of productpagina te zetten of wanneer je voor artikelen meerdere afbeeldingen wilt maken, is er een simpel trucje dat je kunt toepassen om je afbeeldingen te verbergen. Dat doe je zo:

1. Upload je afbeelding voor Pinterest in WordPress, gewoon zoals je dat gewend bent.
2. Zet deze code in je artikel: <div style=”display: none;”>.
3. Zet daar vervolgens de code van de afbeelding achter en sluit af met </div>.
4. Je krijgt nu: <div style=”display: none;”>code afbeelding</div>.

Zo verberg je afbeeldingen in je blogpost

5. Publiceer je artikel; je ziet nu als het goed is geen afbeelding in de tekst staan.
6. Download de Pinterest extensie en klik daarop.
7. Je afbeelding verschijnt en je kunt het naar Pinterest pinnen.

Zo verberg je afbeeldingen in je blogpost

Ga jij dit trucje gebruiken?

Opt In Image
GRATIS Pinterest cursus
Ontdek hoe je met Pinterest meer bezoekers naar je website kunt trekken en je blog of bedrijf explosief kunt laten groeien!

16 thoughts on “Het Pinterest trucje dat iedereen moet weten

  1. Ik gebruikte dit trucje ook bij mijn vorige thema, heel fijn en clean inderdaad. Mijn huidige thema ondersteunt het helaas niet. Je kunt de afbeelding wel verbergen, maar hij is niet pinbaar. Binnenkort switch ik van thema en dan kan het hopelijk wel weer, want het is idd heel fijn!

  2. Hey! Het is inderdaad een handige truck alleen helaas niet de beste CSS manier (het is eigenlijk een hele slechte CSS manier om dingen te laten verwijden) want de afbeeldingen worden alsnog geladen. Voor Pinterest natuurlijk super handig, maar voor je laadtijd een heel stuk minder. Display: none is Google niet zo’n fan van en ook niet van lange laadtijden. Je kan het wel gebruiken maar doe het niet met teveel afbeeldingen zodat het geen invloed heeft op je positie in zoekmachines.

    1. Ja dat is zo, maar ik verklein mijn afbeeldingen altijd tot een paar kb, dus dan heeft het niet zo heel veel effect qua laadtijd. Maar het is zeker wel iets om bij stil te staan, dus thanks voor de toevoeging!

  3. Dit is super handig, alleen werkt het bij mij niet. Als ik van ‘tekst’ naar ‘visueel’ switch, verdwijnt het stukje code rond ‘display: none’ gewoon. Enig idee hoe dit kan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.