Affiliate marketing: verdien duizenden euro’s met je blog

Wil je geld verdienen met je blog of wil je passief inkomen genereren? Gebruik dan affiliate marketing om veel geld te verdienen met je blog.

Wil je geld verdienen met je blog of wil je passief inkomen genereren? Gebruik dan affiliate marketing om veel geld te verdienen met je blog.
Wil je geld verdienen met je blog of wil je passief inkomen genereren? Gebruik dan affiliate marketing om veel geld te verdienen met je blog.

Als blogger kun je prima een paar tientjes of misschien zelfs een paar honderd euro per maand verdienen door advertenties of gesponsorde artikelen. Maar er echt rijk van worden? Dat is voor de meesten mission impossible.

Gelukkig is er een manier waarmee je wél veel geld kunt verdienen met je blog – zonder dat je spuuglelijke banners op je site hoeft te zetten of tot in den eeuwigheid moet onderhandelen met mediabureaus. En dan heb ik het over affiliate marketing.

Lees ook: De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

WAT IS AFFILIATE MARKETING?
Bij affiliate marketing prijs je het product van anderen aan door middel van een gepersonaliseerde affiliate link. Je kunt affiliate worden door je aan te melden bij affiliate netwerken of bij partnerprogramma’s van bedrijven. Wanneer je goedgekeurd bent, kun je je persoonlijke affiliatelinks generen en die vervolgens op je website plaatsen. Steeds wanneer iemand via jouw link iets koopt, krijg jij daar een beloning voor – meestal een vast bedrag of een percentage van de omzet.

Stel dat je op je blog een review hebt geschreven over het boek On Life van Anna Nooshin. Je kunt je dan aanmelden voor het partnerprogramma van Bol.com en een affiliate link naar het boek maken (voorbeeldlink – als je snel kijkt, zie je dat de link verandert van een affiliate link in een gewone link naar het boek). In je blogpost kun je vervolgens vermelden dat het boek via Bol.com te koop is en met je affiliatelink kun je naar de verkooppagina verwijzen. Als mensen het boek (of een ander product) aanschaffen, krijg jij daar een klein bedrag voor.

Lees ook: De 5 affiliate programma’s waar ik het meeste geld mee verdien

Er zijn bedrijven – zoals Bol.com – die hun eigen programma hebben, maar de meeste bedrijven zijn aangesloten bij affiliate netwerken. Wanneer je Zalando wilt promoten, kun je je bijvoorbeeld aansluiten bij Awin en voor TUI moet je bij TradeTracker zijn. De bekendste affiliate netwerken zijn:
TradeTracker
Awin
Daisycon
Partnerprogramma Bol.com

Je kunt affiliate marketing ook automatiseren door gebruik te maken van Linkpizza. In dit artikel kun je meer lezen over hoe Linkpizza werkt.

Affiliate marketing: verdien duizenden euro’s met je blog

WAAROM IS AFFILIATE MARKETING ZO FANTASTISCH?
Natuurlijk moet je wat tijd steken in het schrijven van goede artikelen, maar that’s it. Als het eenmaal online staat, kun jij geld verdienen zonder dat je er ook nog maar íets voor hoeft te doen. En naast dat je er makkelijk geld mee kunt verdienen, heeft het ook een aantal andere voordelen:
• Je bent locatie-onafhankelijk. Met affiliate marketing kun je letterlijk geld verdienen terwijl je onder een palmboom van je cocktail zit te sippen. Zolang je werkende wifi hebt, kun je overal ter wereld inkomsten genereren.
• Je hebt geen producten nodig. Je hoeft niet zelf producten te creëren; een ander doet het grote werk en jij hoeft het alleen maar te promoten.
• Je hebt weinig kosten. Aangezien je niet zelf de producten maakt, hoef je ook weinig te investeren. Het enige wat je nodig hebt is, een aantrekkelijke en goedwerkende website. Lees ook: Hoe begin je een blog?.

HOE KUN JE AFFILIATE MARKETING GEBRUIKEN?
Er zijn verschillende manieren waarop je affiliate marketing kunt gebruiken:

Artikelen – Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om affiliate links in je artikelen te verwerken. Je kunt bijvoorbeeld reviews schrijven (“5x de beste boeken over social media” = link naar boeken), tutorials maken (“Zo maak de mooiste foto’s met de Canon 6D” = link naar fototoestel) of producten vergelijken (“Welke budget mascara werkt het beste?” = links naar mascara’s). Maar overdrijf het niet; je moet wel geloofwaardig blijven.

Social media – Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest – op elk kanaal is het toegestaan om affiliatelinks te gebruiken (dit geldt niet voor elk programma, dus kijk daar goed naar). Maar houdt het ook hier beperkt; wanneer je te veel affiliatelinks gebruikt, is de kans groot dat je volgers verliest.

Lees ook: Hoe ik geld verdien met Pinterest

Affiliate marketing: verdien duizenden euro’s met je blog

E-maillijst – Je kunt ook emailmarketing gebruiken om geld te verdienen met affiliate marketing. Leg bijvoorbeeld uit hoe jij duizenden volgers hebt gekregen op Instagram en welke tools (= affiliate) jij daarvoor hebt gebruikt. Of schrijf een email waarin je vertelt over een bepaald boek dat jouw winst met 300% deed stijgen en zet een affiliate link naar het boek in je mail.

Ebooks – Hier kun je dezelfde strategie toepassen als bij je mailinglijst. Deel waardevolle en kwalitatieve content en raad vervolgens bepaalde producten aan waar jij affiliate voor bent.

Lees ook: 9 slimme manieren om affiliate links te gebruiken

“NADELEN” VAN AFFILIATE MARKETING
Je kunt het bijna geen nadelen noemen, maar wanneer je affiliate marketing gebruikt, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Je bent niet binnen een dag miljonair – Er valt veel geld te verdienen met affiliate marketing, maar dat betekent niet dat je ook snél geld verdient. Je kunt niet zomaar overal je links droppen en verwachten dat mensen de producten kopen. Je moet eerst een grote groep volgers hebben en geloofwaardigheid opbouwen voordat mensen geloven dat de producten die jij promoot daadwerkelijk de moeite waard zijn. Het kan dus maanden duren voordat je echt wat gaat verdienen met affiliate marketing. En dat is ook prima – niemand is in één dag rijk (behalve als je op tijd in bitcoin was gestapt). Blijf gewoon volhouden en vergelijk jezelf vooral niet met bloggers die al veel langer bezig zijn.

Je inkomen wisselt – Met affiliate marketing heb je geen vast salaris; je inkomen zal elke maand anders zijn. De ene maand kun je een vermogen verdienen, terwijl het een maand later misschien maar een paar euro is. Zorg er daarom voor dat je qua inkomsten niet volledig afhankelijk bent van affiliate marketing.

Lange wachttijd – Wanneer iemand via jouw link een product heeft gekocht, kan het weken en soms zelfs maanden duren voordat het bedrag wordt uitbetaald. Als je eenmaal een constante stroom aan inkomsten hebt, zul je daar niet veel last meer van hebben, maar in het begin lijkt het soms een eeuwigheid te duren voordat het geld eindelijk op je rekening staat.

Lees ook: 4 fouten die bloggers maken met affiliate marketing

Doe jij aan affiliate marketing? Wat zijn jouw ideeën erover?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

26 thoughts on “Affiliate marketing: verdien duizenden euro’s met je blog

 1. Ik heb zoveel aan jouw artikelen, superfijn! Ik ga er ook naar kijken, wil niet een of andere agressieve marketing truc toepassen om geld te verdienen met mijn blog, maar dit kun je zelf invullen en dus ook aanpassen aan je eigen stijl. Thanks! X

 2. Bedankt voor de tips! Ik ben je hele website aan het doorlezen en deze tips had ik nodig! :-) Ik wist dat het kon maar had geen idee hoe ik het in kon zetten, bedankt.

 3. Hey Tarinda,

  Ken jij toevallig bloggers die hier echt successen mee hebben geboekt? In Amerika praat iedereen erover en ik ben ook superenthousiast. Maar ik ben heel benieuwd hoe dat zich hier in Nederland vertaalt!

  1. Hi Johanne! Vrijwel elke grote blogger in Nederland maakt hier gebruik van. Ik denk dat vooral reisbloggers hier echt succesvol mee kunnen worden, maar eigenlijk kun je het in elke branche goed toepassen. De meeste bloggers geven het ook aan als iets affiliate is, dus als je wat grote blogs langsloopt, zul je het vaak genoeg tegenkomen!

   1. Er zijn weinig reisbloggers echt succesvol mee. Als in er een volledig inkomen uithalen. Er is namenlijk heel veel concurrentie van zogenaamde affiliatessites die zich alleen maar richten op reizen vergelijken. Of blogs met een hele beperkte persoonlijke insteek en ook echt gericht op affiliate. Sites zoals familiereis etc

 4. Bon Dia Tarinda, Dank je wel voor de informatie. Heel fijn jouw blog.
  Op welk moment kies je voor de volgende stap? Geen idee wanneer het zinvol is om met Affiliatie marketing te beginnen. En moet je daarvoor ingeschreven staan bij de KVK. Ik woon in Spanje en verdien nog niets met mijn blog. Ik wil me pas inschrijven, als het ook echt die kant op gaat, want als Autonomo (zzp-er in Spanje) moet je vanaf de eerste maand een vast bedrag aan loonheffing betalen, ook al verdien je niets.

  1. Hi Petra, dankjewel! Fijn om te horen dat je er wat aan hebt! Vanuit de affiliate netwerken is het geen vereiste dat je bent ingeschreven bij de KvK – je hebt geen BTW nummer nodig of iets dergelijks. Je zou het eerst even aan kunnen kijken zonder je in te schrijven en je pas in te schrijven als je er wat grotere bedragen mee verdient. En wanneer je ermee aan de slag gaat, is helemaal je eigen keus. Het is vooral belangrijk dat je trouwe bezoekers hebt die geloven in jouw aanbevelingen. Dus als je dat al hebt, kun je prima met affiliate marketing beginnen en anders zou ik aanraden om eerst aan de engagement van je blog te werken. Je zou ook eerst Linkpizza kunnen proberen, dat is wat laagdrempeliger: https://www.digitaledromers.nl/simpelste-manier-geld-verdienen-bloggen/

 5. Razend enthousiast over je artikel! good job! Denk je dat dit ook werkt voor boutiques?
  Ik zit in het boho/bohemian segment en wil mijn opties bekijken, spijtig dat er zo weinig is in mijn niche…

  1. Wat leuk om te horen! Ik heb zelf geen idee wat er precies qua programma’s zijn in die richting, maar zou zeker aanraden om de netwerken langs te lopen om te kijken welke aanbieders er allemaal zijn. En via Bol.com kun je misschien wat dingen vinden die aansluiten bij je niche!

 6. Hi Tarinda! Wat heb je een ontzettend fijne, duidelijke en informatieve blog. Ik ben al een tijdje aan het bloggen maar nu ik jouw website heb gevonden durf ik het aan om me meer te verdiepen in allerlei (hele leuke) dingen. Bedankt, en keep up the good work ✌🏼🌿

 7. Hoi, nu vraag ik mij af vanaf hoeveel bezoekers per dag/maand het raadzaam is om echt tijd te steken in affiliate marketing. En ook meteen vanaf hoeveel bezoekers je aanspraak zou kunnen maken op advertorials.

  1. Het aantal bezoekers maakt weinig uit. Het is belangrijker dat de lezers die je hebt je vertrouwen en geloven in de producten of diensten die je aanprijst. Met 100 bezoekers en veel engagament zou je meer kunnen verdienen dan met 10.000 bezoekers en vrijwel geen engagament.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.