De 5 affiliate programma’s waar ik het meeste geld mee verdien

Met affiliate marketing kun je op een makkelijke manier veel geld verdienen met je blog. Zo verdien ik geld met affiliate marketing →

Ik heb inmiddels al aardig wat artikelen geschreven over waarom ik zo’n fan van affiliate marketing ben, maar ik heb jullie nooit verteld hoe ik het precies aanpak. Tijd voor verandering! In dit artikel vertel ik op welke plekken ik met affiliate marketing werk, hoe ik het toepas en wat mijn best presenterende programma’s zijn.

Wanneer je nog niet zoveel over affiliate marketing weet, raad ik aan om eerst de volgende artikelen te lezen:
Affiliate marketing: verdien duizenden euro’s met je blog
9 slimme manieren om affiliate links te gebruiken

WAAR IK AFFILIATE MARKETING TOEPAS
Er zijn 3 plekken waar ik gebruik maak van affiliate marketing:
• Op mijn website Digitale Dromers
• Op mijn website Reistips India
• Op mijn Pinterestaccount.

Op Digitale Dromers ben ik vooral affiliate voor zakelijke producten en diensten, zoals boeken en affiliate netwerken. Op Reistips India promoot ik rondreizen, hotelovernachtingen en vliegtickets via affiliate links. Op Pinterest werk ik vooral met creatieve producten, zoals planners en WordPress thema’s.

Op Pinterest en Reistips India maak ik meer gebruik van affiliate links dan op Digitale Dromers, waardoor ik er op de eerste twee meer mee verdien dan op deze website. Maar om jullie een volledig beeld te kunnen geven van hoe ik affiliate marketing toepas, heb ik er voor dit artikel voor gekozen om mijn twee beste programma’s op Reistips India en Pinterest te delen en mijn beste programma op Digitale Dromers. Dit zijn de 5 affiliate programma’s waar ik het meeste mee verdien:

DAISYCON
Mijn best presterende programma op Digitale Dromers is Daisycon – grappig genoeg een affiliate netwerk. Ik heb meerdere artikelen geschreven over affiliate marketing, waarin ik onder meer link naar de netwerken die ik gebruik. Voor de andere netwerken die ik noem kan ik geen affiliate zijn, maar voor Daisycon wel. Concreet betekent dit dat ik 5 euro krijg voor iedereen die zich via mijn link inschrijft bij Daisycon. Dat is natuurlijk maar een klein bedrag, maar nu ik steeds meer bezoekers op mijn blog krijg en steeds meer mensen mijn artikelen over affiliate marketing lezen, loopt het toch lekker op.

Om lid te worden van dit programma kun je je aanmelden bij het affiliate netwerk Daisycon.

Lees ook: De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

CREATIVE MARKET
Op Pinterest heb ik vier “affiliate borden”, waarvan er drie voornamelijk uit producten van Creative Market bestaan: WordPress themes, Fonts en Patterns & Prints. De afbeeldingen op deze borden pin ik via mijn gepersonaliseerde link naar Pinterest en wanneer mensen vervolgens op de pin klikken en iets op de website kopen, krijg ik een percentage van het bedrag dat ze uitgeven. In het begin ging het qua inkomsten heel langzaam, maar nu ik steeds meer volgers krijg en bepaalde pins steeds vaker gedeeld worden, blijven mijn affiliate inkomsten op Creative Market vrijwel elke maand groeien.

Om lid te worden van dit programma kun je je aanmelden bij het partnerprogramma van Creative Market.

De 5 affiliate programma's waar ik het meeste mee verdien

ETSY
Mijn andere Pinterestbord met affiliate producten is Printable Planners. Hier staan een paar planners van Creative Market en Themeforest tussen, maar ik denk dat ongeveer 90 procent van de affiliate producten van Etsy komt. Ik ben hier pas eind november mee begonnen en in de eerste twee weken zijn er al zo’n twintig mensen die via mijn links wat gekocht hebben. Ondanks dat ik hier dus nog niet heel veel mee heb verdiend, hoort het qua succes zeker in dit rijtje thuis.

Om lid te worden van dit programma kun je je aanmelden bij het affiliate netwerk Awin.

De 5 affiliate programma's waar ik het meeste mee verdien

BOOKING.COM
Mijn website Reistips India bestaat pas sinds 1 november, maar loopt al aardig goed. Tot nu toe doet vooral Booking.com het goed wat betreft affiliate marketing. Om dit programma te promoten heb ik een advertentie met deals in elke sidebar gezet en zet ik onder elk artikel en elke informatiepagina een affiliate link naar hotels in de stad waar ik over geschreven heb.

Om lid te worden van dit programma kun je je aanmelden bij het affiliatepartnerprograma van Booking.com.

De 5 affiliate programma's waar ik het meeste mee verdien

WTC.NL
Een ander programma dat vanaf het begin al goed loopt, is WTC.NL, een site voor vliegtickets. Zoals je in de afbeelding hierboven kan zien, promoot ik ook dit programma door onder elk artikel en elke informatiepagina te linken naar het dichtstbijzijnde grote vliegveld. Om mensen over te halen om te klikken, heb ik ook de goedkoopste prijs erbij gezet.

Om lid te worden van dit programma kun je je aanmelden bij het affiliate netwerk Tradetracker.

Gebruik jij affiliate marketing? Welk programma doet het bij jou goed?

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

24 thoughts on “De 5 affiliate programma’s waar ik het meeste geld mee verdien

 1. Hi. Wat ontzettend handig. Deze tips zal ik zeker meenemen! Zelf krijg ik tot nu toe alleen luttele bedragen via bol.com. Booking.com heb ik me voor aangemeld, maar het is me nog niet gelukt om deze via mijn website te activeren.

  Ik vind het enorm gaaf hoe je de links in die informatie – overnachten – vliegen content verwerkt hebt. Gebruik je daar een plug-in voor? Dit lijkt me enorm handig voor mijn artikelen over reizen

  1. Bij mij lukte dat ook niet met Booking, maar toen hebben ze het handmatig voor me gefixt! En die linkjes doe ik gewoon handmatig. Heb alles in een documentje staan dus dan hoef ik alleen de juiste te zoeken en in de tekst te kopieren!

   1. Dank voor je snelle reactie. Dan ga ik ze eens contacteren. Ik bedoelde meer de Lay-out. Die vakjes boven het wtc.nl stukje. Dat ziet er echt super uit. Is dat een plug-in?

 2. Wat een handig artikel! Je bent echt súper goed bezig.

  Ik heb wel een vraagje. Al die producten in de creative market (fonts, template etc). Dit heb je niet zelf ontworpen of zie ik dat verkeerd?

  Je hebt een shop geopend waarin andermans producten inzitten en deze gepind? En je bent nu een parter? Of zeg ik nu iets stoms?

  1. Nee dat zijn niet mijn eigen producten en ik heb ook geen eigen shop daar. Ik ben daar aangemeld als affiliate en pin dan vanuit shops van anderen mensen. Ik promoot dus eigenlijk hun producten en als mensen het dan vervolgens kopen, krijg ik daar een percentage van van Creative Market.

 3. hi,

  moest jij ook betalen bij daisycon?
  ik snap nog niet zo goed het het via die site allemaal werkt…
  kun je mij meer info geven?

 4. Hoi Tarinde, ZO fijn jouw blog. Ben ook net begonnen met affiliatiemarketing op mijn blog BonDiaTarragona.nl. Om te testen of het werkt heeft mijn lief een ticket geboekt via booking.com. Ik zie in mijn dashboard dat ik 3 euro commissie heb verdiend. Maar Booking.com houdt een drempel aan van 100 euro. Betekent dit dat ik kan fluiten naar mijn 3 euro tellen ze gewoon door tot de drempel is bereikt?

 5. Wat een ontzettend interessant artikel (en blog!). Ik ben je direct gaan volgen op Pinterest. Vraagje, moet je ook een Etsy shop hebben om affiliate te kunnen zijn?

 6. Om Zanox (voor Etsy) te kunnen gebruiken moet je een website verifieren. Maar hoe doe je dat met een Pinterest account? Dat kan ik nergens achterhalen. Betekent dat je dan toch een website moet hebben om dit te kunnen doen?

 7. Hallo Tarinda, weet jij ook of affiliatelinks op facebook geaccepteerd worden? Ik vraag liever eerst voordat ik geblokt wordt daar.

  Dank je wel

  Robert

 8. Hoi Hoi. Ik was benieuwd hoe dat werkt met booking.com. Ik kan niets vinden over het % dat je eraan verdiend en hoe de uitbetaling loopt. Kan je mij daar misschien iets meer over vertellen? Alvast bedankt

  Groetjes andrea

 9. Hi, Allereerst wat een fijn artikel. Ik begin steeds vaker op jouw website te komen ik vind de manier waarop jij schrijft echt heel prettig.

  Ps. Mag ik vragen welk lettertype jij gebruikt?

 10. Interessant om te lezen. Denk dat affiliate programma’s heel erg afhankelijk zijn van waar je website over gaat. Zelf verdien ik gemiddeld 300,- euro p/maand via Paypro. Dat is een stuk lucratiever gebleken dan partnerprogramma’s zoals die van bol.com (50,- euro p/maand inkomsten). We keep on going!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.