12 apps die elke blogger moet hebben

Deze 12 onmisbare (en gratis!) apps helpen je om efficiënter en sneller te bloggen en meer tijd over te houden om je blog te laten groeien.

Artikelen schrijven, social media berichten klaarzetten, onderzoek doen; het bijhouden van een blog kost een hoop tijd. Om ervoor te zorgen dat bepaalde taken net wat sneller en makkelijker gaan, gebruik ik een aantal handige apps. Dit zijn de 12 apps die ik gebruik voor mijn blog en waarvan ik denk dat elke blogger ze zou moeten hebben.

1. WORDPRESS
Blog je op WordPress? Dan is deze app fan-tas-tisch. Ik gebruik de WordPress app echt elke dag; voornamelijk om op reacties te reageren en spamreacties te verwijderen, maar ik gebruik het ook af en toe om een concept te maken of ingeplande artikelen nog snel even aan te passen. Gebruik je geen WordPress, maar Blogger? Ook daar is een app van.

12 apps die elke blogger moet hebben

2. ANALYTICS
De Google Analytics app heeft alle mogelijkheden die de webversie heeft, waardoor je ook op je mobiel kunt zien hoeveel mensen die dag je blog hebben bezocht, via welk medium ze kwamen en welk artikel het best gelezen werd. Eens per maand kijk ik uitgebreid naar al mijn statistieken en daar gebruik ik het liefst de website voor, maar ik vind deze app toch wel heel fijn om even snel te kijken hoe mijn blog het op dat moment doet en of ik op de juiste weg zit om mijn doelen te halen.

Leestip: Google Analytics voor beginners

3. OUTLOOK
Met de Outlook app kun je je e-mailaccounts aan en uit te zetten. Op die manier krijg ik mijn werkmails gewoon binnen op het moment dat ik aan het werk ben, maar kan ik het ook makkelijk uitzetten als ik vrij of op reis ben.

4. ADSENSE
Als je Google Adsense gebruikt, is het natuurlijk wel leuk om te zien hoeveel je ermee verdient. Met deze app is dat super makkelijk; zodra je het opent, zie je meteen wat je vandaag, gisteren, deze maand, vorige maand en in totaal hebt verdiend.

12 apps die elke blogger moet hebben

5. TRELLO
Trello is de ideale app om notities, ideeën en to-do-lists bij te houden. Je kunt per onderwerp nieuwe borden en lijsten maken, wat de app heel overzichtelijk maakt. Zelf gebruik ik Trello om zo ongeveer mijn hele leven te organiseren, waaronder alle ideeën, plannen en taken voor mijn werk.

6. WUNDERLIST
Ook van Wunderlist ben ik een groot fan. Hier kun je per dag/week/onderwerp een digitale takenlijst maken, om vervolgens de taken af te vinken. Ik gebruik deze app vooral om per week in te plannen wanneer ik wel taken ga doen. En wat extra fijn is: ik kan de app synchroniseren met mijn computer, waardoor ik altijd en overal toegang heb tot mijn planning voor die dag en week.

7. DROPBOX
Ik hoef natuurlijk aan niemand uit te leggen hoe fantastisch de Dropbox app is. Ik gebruik het als back-up voor belangrijke werkzaken, maar ook om bijvoorbeeld afbeeldingen van mijn computer op mijn telefoon te zetten of er artikelen naartoe te kopiëren die nog niet af zijn, zodat ik er vanaf een andere locatie mee verder kan. Wanneer je veel met Google werkt, kun je hier ook Google Drive voor gebruiken.

8. BLOGLOVIN
Ik ben geen hele fanatieke volger op Bloglovin’ – ik volg blogs voornamelijk via Facebook en Pinterest – maar af en toe vind ik het toch wel lekker om even snel mijn favoriete blogs te lezen of om door de feed te scrollen voor wat inspiratie.

12 apps die elke blogger moet hebben

9. POCKET
Deze app heb ik pas een paar weken geleden ontdekt, maar ik heb het echt al zóveel gebruikt. Met Pocket kun je artikelen opslaan die je graag wilt lezen, maar waar je momenteel geen tijd voor hebt. Vervolgens kun je die artikelen op een tijdstip dat het jou uitkomt offline lezen. Ik gebruik deze app vooral privé, maar ik sla ook vaak artikelen op die ik voor mijn blog wil lezen of waar ik wat informatie uit wil halen.

10. HOOTSUITE
Met Hootsuite kun je social media berichten voor bijvoorbeeld Twitter en Instagram inplannen. Ik gebruik het voornamelijk op mijn computer, maar ik vind het een fijn idee dat ik er ook meteen bij kan als ik geen computer in de buurt heb.

11. FACEBOOK PAGINABEHEER
De Facebook app heb ik jaren geleden al van mijn telefoon gegooid maar Paginabeheer van Facebook heb ik er nog wel op staan én gebruik ik ook vaak. Ik reageer ermee op de reacties en berichten die ik krijg, ik kijk zo nu en dan naar de statistieken en ik gebruik het af en toe om berichten vanaf mijn telefoon in te plannen.

12 apps die elke blogger moet hebben

12. PINTEREST
Om mijn blog te laten groeien, pin ik al mijn artikelen naar Pinterest en zorg ik ervoor dat ik elke dag artikelen van anderen naar mijn borden pinnen. Ik doe dit meestal vanaf de computer, maar de laatste tijd pak ik steeds vaker de app om even tien minuutjes te pinnen – gewoon lekker vanuit bed of de tuin.

Welke apps gebruik jij voor je blog? Heb je nog aanraders?

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

15 thoughts on “12 apps die elke blogger moet hebben

 1. Oh yes, Pocket! Die vind ik toch zo fijn. Ik heb ook een Pocket knop op mn computer en moet zeggen dat ik die vaker gebruik dan de app. In WordPress werk ik met Cornerstone, en daardoor kan ik lastig vanuit de app werken, maar misschien moet ik toch eens een van deze apps gaan gebruiken om conceptteksten te gaan maken. Zal een hoop tijd schelen :)

 2. Ik heb ze bijna allemaal, die app van facebook zelf word ik af en toe ook niet goed van, misschien moet ik die er ook maar af gooien en paginabeheer downloaden.

 3. Heeft Pinterest echt zoveel meerwaarde voor je blog? Ik heb het al vaker gezien als ‘blogtip’, maar vind dat ik het zo al druk genoeg heb met WordPress, Facebook en Instagram. Ik plak letterlijk aan mijn gsm voor die dingen 😳, heel slecht I know! Het is ook stressy vantijd.
  Pinterest spreekt me ook niet meteen aan, maar ik wil graag je mening horen ☺️

  1. Voor mij wel in ieder geval. Ik krijg echt veel bezoekers via Pinterest en verdien er via affiliate marketing ook best wat geld mee. Het is inderdaad wel veel om alle social media bij te houden en daarom heb ik er bijvoorbeeld voor gekozen om Twitter en Instagram niet meer te gebruiken voor Digitale Dromers, maar me volledig te focussen op Pinterest en Facebook, omdat die kanalen mij het meeste opleveren.

 4. Goeie tips geef je. Ik had er al een aantal maar een aantal ook weer niet 😉
  Ik ben nog maar een beginner maar ik merkte dat mijn hoofd aan het overstromen was dus ik kan een app als trello en automatisch upload dingen wel gebruiken!

  Thnx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.