7 dingen die ik elke dag doe om mijn online bedrijf te laten groeien

Wanneer je wilt dat je blog of online bedrijf groeit, is het belangrijk dat je er voldoende tijd in steekt. Deze 7 dingen doe ik elke dag om mijn online bedrijf te laten groeien.

Om je blog of online bedrijf te kunnen laten groeien, moet je er veel tijd in steken – het liefst zelfs elke dag. Zeker wanneer het je werk is of je er je werk van wilt maken, is het belangrijk dat je minimaal een aantal keer per week aan je website of social media kanalen werkt. Deze 7 dingen doe ik elke dag om mijn online bedrijf te laten groeien.

PINNEN OP PINTEREST
Pinterest is verreweg het belangrijkste onderdeel van mijn groeistrategie. Bijna 90 procent van mijn websiteverkeer komt van Pinterest en vrijwel al mijn verkopen komen van mensen die via Pinterest op mijn website terecht zijn gekomen. Omdat Pinterest mij zoveel oplevert, zorg ik ervoor dat ik hier elke dag tijd in steek – zelfs in het weekend.

Op mijn werkdagen doe ik dit uitgebreid en pin ik vooral mijn eigen artikelen naar borden. In het weekend ben ik vaak maar een paar minuten bezig en pin ik alleen wat pins uit de feed naar relevante borden. De reden dat ik echt elke dag even aan het pinnen ben, is omdat Pinterest gebruikers die dagelijks actief zijn met een betere positie in de feed beloont.

Als je meer wilt weten over hoe je Pinterest kunt inzetten om je website te laten groeien, raad ik je mijn ebook Groeien met Pinterest aan. Hierin vertel ik tot in detail hoe ik door Pinterest binnen drie maanden van 5000 naar 20.000 bezoekers per maand ben gegaan. Daarnaast vertel ik ook hoe je de perfecte pin en borden maakt en deel ik de vier geheime trucjes die ik heb gebruikt om zo snel te kunnen groeien. Hier kun je meer lezen over het ebook.

EEN UPDATE OP FACEBOOK PLAATSEN
Om ervoor te zorgen dat mijn Facebookpagina relevant blijft, zet ik elke dag een nieuw bericht online. Meestal is dit een link naar een nieuw of oud artikel, maar ik probeer ook regelmatig persoonlijke updates te geven of nieuwsberichten/artikelen van anderen te delen die ook relevant zijn voor mijn volgers.

ACTIEF ZIJN IN FACEBOOKGROEPEN
Ik ben aangemeld bij een aantal Facebookgroepen waar mijn doelgroep te vinden is of waar ik kan sparren met andere ondernemers. Elke dag loop ik die groepen even langs om te kijken of ik bepaalde vragen kan beantwoorden of advies kan geven. Dit zorgt er niet alleen voor dat ik een band kan opbouwen met anderen; het geeft me ook de gelegenheid om op een subtiele manier mijn kennis te delen en op die manier mensen te laten zien wat ik te bieden heb.

SOCIAAL ZIJN
Social media heet niet voor niets social media. Om ervoor te zorgen dat mijn kanalen geen reclamezuil worden en om in contact te komen en blijven met mijn volgers, maak ik elke dag wat tijd vrij om te socializen. Dit doe ik voornamelijk op Facebook, in Facebookgroepen en op Instagram.

Lees ook: 6 dingen die je echt niet meer moet doen op social media

EEN NIEUW IDEE BEDENKEN
Om mezelf uit te dagen en mijn creatieve brein te stimuleren, heb ik mezelf een tijd geleden als doel gesteld om elke dag met een nieuw idee te komen. Dat kan iets klein zijn, zoals een idee voor een nieuw artikel, maar ook iets groots, zoals een nieuw product of zelfs een hele nieuwe onderneming. Ik voer niet elk idee ook uit, maar deze oefening helpt me wel echt om out of the box te denken en ook beter te ontdekken waar ik naartoe wil als persoon en met mijn bedrijf.

MAILS BEANTWOORDEN
Niet het leukste klusje, maar wel een noodzakelijke. Nu Digitale Dromers echt mijn werk is, krijg ik steeds meer emails binnen – van bezoekers, maar ook van bedrijven en andere ondernemers. Ik probeer wanneer mogelijk op dezelfde dag te reageren op de berichten die ik krijg en daarom maak ik elke dag wat tijd vrij om mijn mails weg te werken.

RELAXEN
Naast werken, plan ik ook elke dag genoeg tijd voor mezelf in. Lezen, yoga, een koffietje drinken of de stad in; zolang ik er maar ontspannen van word. Want non-stop aan je bedrijf of blog werken, lijkt misschien een goed idee als je snel wilt groeien, maar wanneer je regelmatig de tijd neemt om op te laden, zul je uiteindelijk veel beter presteren en daardoor veel verder komen.

Werk jij elke dag aan je blog? Wat doe jij zoal?

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

34 thoughts on “7 dingen die ik elke dag doe om mijn online bedrijf te laten groeien

 1. Wat een leuk artikel! Vooral je aantal Instagram volgers tegenover je aantal posts vind ik indrukwekkend. Ik ga je volgen, volgens mij kan ik bij jou nuttige tips vinden. :-)

 2. Handig en nuttig artikel! Ik zit wel dagelijks op Instagram, al plaats ik niet iedere dag. Maar dan ga ik op zoek naar nieuwe accounts om te volgen, heb ik interactie met m’n volgers en like+reageer ik bij foto’s van Instagrammers die ik zelf volg. Facebook probeer ik inmiddels wel dagelijks te plaatsen (link naar eigen artikelen, link naar andermans artikelen of een leuke quote/handige tip/mooie foto) en ook op Twitter ben ik steeds actiever. Een tijdje terug dacht ik dat Twitter “dood” was, maar het is nog steeds hartstikke gezellig! Tijd inplannen om te chillen klinkt heel tegenstrijdig, maar is eigenlijk wel een hele handige tip. Doe ik volgens mij te weinig ;p Goed voornemen voor 2017!

  1. Ik vind ook echt dat jij lekker bezig bent! En ik had eerst nooit zoveel met Twitter en het levert me nu ook niet heel veel verkeer op, maar als je er een beetje tijd en moeite in steekt is het inderdaad wel echt gezellig. Heb door Twitter veel leuke mensen leren kennen :)

 3. Wat een handig artikel! Ik vind dat jij het super doet met promoten en bloggen! Op Instagram, Twitter en Facebook ben ik wel actief, maar Pinterest heb ik een beetje laten verwateren. Daar kan ik zeker nog wel meer mee doen. Ook brainstormen is een goed idee! Daar geef ik mezelf nu nog niet elke dag de tijd voor ;)

 4. Leuk artikel en fijne tips. Ook ik ben hier gestuctueerd in. Het enige waar ik moeite mee heb is het plaatsen van foto’s op instagram en/of Facebook. Om nu een foto te plaatsen om de foto, doe ik vaak niet. Soms heb ik ook echt geen foto’s om te plaatsen. Je werkt elke dag en het is nu niet bepaald interessant om dat elke dag op social media te plaatsen. Heb jij daar tips voor, hoe ik dat eventueel aan zou kunnen pakken? Liefs Aneta

  1. Dankjewel! En heel herkenbaar hoor, ik heb ook niet altijd leuke foto’s om te plaatsen. Soms blik ik terug op iets en gebruik ik een oude foto, maar ik gebruik op social media ook wel eens stockfoto’s. Dan hoef je niet zelf een foto te maken, maar kun je toch regelmatig een update plaatsen!

 5. Leuk om te lezen. Ik werk ook gestructureerd. Plan 3 x per week een blog in en plaats fotos op instagram. Al komen er hier ook nog wel eens exrea fotos bij. Pinterst doe ik nog weinig mee. Moet ik me ook echt eens in gaan verdiepen.

 6. Ik heb onlangs een programma aangeschaft waarbij ik mijn posts kan inplannen op social media, zelfs op pinterest. Zo fijn! En het scheelt me echt zoveel werk. Dus eindelijk kan ik zeggen: dit doe ik ook allemaal :-D Alleen mijn oude posts op twitter delen is nog een aandachtspuntje! Altijd weer fijn, je tips. Liefs Josine

 7. Ik heb gisteravond toen ik lekker alleen thuis was hard aan mijn blog gewerkt; foto’s scannen omdat ik een terugblik op mijn vakanties wilde geven en een paar blogposts vooruit geschreven.
  Dat geeft rust want de komende tijd ben ik druk met andere dingen.

 8. Dat pinnen op Pinterest ga ik ook maar eens proberen :) Ik bedenk wel elke dag wat ik wil schrijven op mijn blog en of ik de outfit van die dag wil fotograferen. Met Instagram ben ik een beetje klaar… dat is gewoon niet leuk meer met al dat volgen/ontvolgen.

 9. ik ben nog maar 3 weken bezig. Mijn doel is om elke dag een blog te publiceren en elke dag een foto op instagram. De blog lukt bijna elke dag, instagram is nu om de andere dag. In het begin moet je gewoon nog zo veel uitzoeken en leren! Gelukkig heb ik jouw blog gevonden, want daar heb ik al veel uit geleerd. Pinterest is nog een beetje een ondergeschoven kindje… Ik probeer inderdaad ook wel actief te zijn op social media en overal op te antwoorden. Ik kijk ook elke dag naar google analytics om te leren van de prestaties van mijn verschillende blogs.

 10. Ik heb nu een flow te pakken waarin ik elke werkdag een blog plaats. Even wennen en hard werken, maar wel super leuk! Nu nog even zorgen dat ik in de flow blijf. En meteen even deze tips toepassen. Ik neem er een paar over en ga ze proveren elke dag te doen :) thx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.