Hoe ik geld verdien met Facebook groepen

Facebook groepen zijn de perfecte plek om jezelf en je bedrijf te promoten. Ontdek mijn tips om Facebook groepen te gebruiken voor je marketing.

Facebook groepen zijn de perfecte plek om jezelf en je bedrijf te promoten. Ontdek mijn tips om Facebook groepen te gebruiken voor je marketing.
Facebook groepen zijn de perfecte plek om jezelf en je bedrijf te promoten. Ontdek mijn tips om Facebook groepen te gebruiken voor je marketing.

Facebookpagina’s balanceren tegenwoordig op het randje van de dood; als je er echt nog succes mee wilt behalen, is adverteren eigenlijk nog de enige optie. Gelukkig is er een – misschien zelfs nog wel beter! – alternatief: Facebook groepen. Deze groepen kunnen ontzettend waardevol zijn voor je blog of bedrijf en wanneer je er op de juiste manier actief bent, kan het je talloze nieuwe klanten en bezoekers opleveren.

Lees ook: De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

Zelf ben ik sinds een aantal maanden actief in een paar Facebook groepen, zoals Ambitieuze Meisjes, Business Babes NL en Bloggerscafé – allemaal communities waar mijn doelgroep te vinden is. Sinds ik hier regelmatig mijn kennis en expertise deel, heb ik er heel wat nieuwe bezoekers bij gekregen – en daarmee meer inkomsten! In dit artikel vertel ik waarom Facebook groepen ook voor jou the place to be zijn, hoe je ze slim kunt gebruiken om je blog of bedrijf te laten groeien en welke fouten je moet vermijden.

WAAROM ZIJN FACEBOOK GROEPEN ZO BELANGRIJK?
Je hebt direct contact met je doelgroep – Door middel van blogposts of nieuwsbrieven kun je je doelgroep waardevolle informatie geven, maar in Facebook groepen kun je ook echt met ze in gesprek gaan. Hierdoor kun je (potentiële) klanten net dat beetje extra aandacht geven, maar bijvoorbeeld ook vragen waar behoefte aan is of waar eventuele verbeterpunten liggen.

Mensen kunnen je leren kennen – Hoe beter mensen je leren kennen, hoe sneller ze je vertrouwen en hoe groter de kans dat ze een product of dienst van je willen afnemen. Gedraag je in de groepen dus ook vooral niet te zakelijk, maar wees gewoon lekker jezelf.

Je kunt je expertise tonen – Door actief deel te nemen aan discussies en gesprekken, kun je laten zien hoeveel kennis je in huis hebt en kun je op een subtiele manier jezelf als expert neerzetten.

Je kunt in contact komen met collega’s – Er zijn talloze groepen waar je andere bloggers en (online) ondernemers kunt vinden en door actief deel te nemen aan die groepen, kun je je netwerk uitbreiden en misschien zelfs vriendschappen opbouwen.

Je kunt jezelf ontwikkelen – Ik leer vrijwel dagelijks nieuwe dingen in de Facebook groepen waar ik actief ben. Doordat ik mee kan lezen met de vragen die anderen stellen, heb ik de afgelopen tijd zoveel geleerd over zaken als marketing, branding en administratieve zaken.

Je kunt ideeën opdoen – Wanneer je in groepen zit waar ook je doelgroep zit, is het slim om bij te houden welke onderwerpen vaak behandeld worden (en naar welk soort kennis of product dus vraag is). Die informatie kun je vervolgens gebruiken als inspiratie voor nieuwe blogartikelen of nieuwe producten/diensten.

Hoe ik geld verdien door Facebook groepen

ZO KUN JE JE BEDRIJF OF BLOG PROMOTEN IN FACEBOOK GROEPEN
Wees behulpzaam – Zoals ik hierboven al zei, zijn Facebookgroepen de perfecte plek om je kennis te delen en daarmee jezelf als expert neer te zetten. Op die manier kun je anderen verder helpen en tegelijk je blog of bedrijf onder de aandacht brengen. Probeer wel om in de eerste plaats echt behulpzaam te zijn; wanneer je altijd simpele en korte antwoorden geeft om maar een linkje te kunnen plaatsen, zullen mensen snel door je “goede bedoelingen” heen prikken.

Deel links – Er zijn verschillende “promotiegroepen” waar je links naar je blogartikelen kunt delen, zoals:
Bloggermagazine
Bloggers Nederland
Digital Nomadness Community
Spam je blog

Daarnaast kun je ook links delen bij de reacties die je geeft. In de groep Ambitieuze Meisjes worden bijvoorbeeld regelmatig tips gevraagd over SEO, Instagram of bloggen. Ik reageer daar uitgebreid op met waardevolle informatie en vervolgens verwijs ik ze voor meer informatie door naar een artikel op mijn website. Lees trouwens wel eerst de groepsregels voordat je dit doet; niet in elke groep is het toegestaan om links naar je website te delen.

Introduceer jezelf – Dit is een van de makkelijkste manieren om jezelf te promoten en toch doen maar zo weinig mensen het. Probeer jezelf aan te leren om je altijd voor te stellen als je je aanmeldt in een nieuwe groep. Op die manier kun je op een laagdrempelige manier vertellen wie je bent, wat je doet en wat je te bieden hebt, zonder dat het gelijk heel salesy overkomt. Lees ook: 5 tips om jezelf te promoten

Hoe ik geld verdien door Facebook groepen

VEELGEMAAKTE FOUTEN IN FACEBOOK GROEPEN
De groepsregels overtreden – Elke groep heeft regels – zoals wel of geen links naar je eigen website plaatsen of alleen vragen stellen over bepaalde onderwerpen – en het is belangrijk dat je je daar ook echt aan houdt. Wanneer je dat niet doet, is dat ten eerste niet echt bevorderlijk voor je naam en ten tweede is er een grote kans dat je er binnen no time uitgegooid wordt.

Je profiel staat op privé – Wanneer je regelmatig waardevolle kennis deelt, is de kans groot dat mensen je profiel bezoeken om te kijken of ze meer informatie over jou en je bedrijf kunnen vinden. Wanneer je profiel op privé staat, loopt het pad gauw dood en kun je dus heel wat potentiële klanten of bezoekers mislopen.

Er staat geen website op je profiel – Aansluitend bij de vorige tip: zet je website duidelijk op je profiel, zodat mensen het meteen kunnen vinden als ze je persoonlijke account bezoeken.

Alleen maar links droppen – Wanneer je wilt dat Facebookgroepen je ook daadwerkelijk wat opleveren, is het niet genoeg om alleen maar af en toe een linkje achter te laten. Zoals ik al zei, is het belangrijk dat je waarde toevoegt, zodat mensen je gaan vertrouwen en je expertise kunnen zien. En met een beetje geduld leidt dat er uiteindelijk vanzelf toe dat mensen bij jou aankloppen voor bepaalde producten of kennis.

Ben jij actief in Facebook groepen?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

21 thoughts on “Hoe ik geld verdien met Facebook groepen

 1. Zelf ben ik ook actie op Facebook groepen maar ik merk dat het een beetje aan het dood gaan is. Toch blijft Facebook mijn grootste bron van lezers op mijn blog

 2. Fijn artikel! Ik vraak mij het volgende af. Ik heb voor mijn Blog een eigen facebook pagina. Dat wordt immers vaak aangeraden. Maar in groepen neem je weer deel als je privé account. Het liefste houd ik die privé, ik heb immers een aparte pagina voor mijn Blog. Maar hoe zorg je dan dat mensen uit de groep naar de pagina komen? Of gebruik jij een gewoon account voor je Blog?

  1. Je kan in groepen niet als pagina deelnemen, dus dat doe ik inderdaad met mijn privé account. Maar als mensen die bezoeken, kunnen ze onder het kopje ‘Info’ mijn Facebookpagina vinden. Ik heb ook niet persé als doel om mijn pagina te promoten; meer mijn website als geheel. Die kunnen mensen ook op mijn persoonlijke account vinden en daar verwijs ik dus regelmatig naar in de groepen.

 3. Ik zit juist steeds minder in die groepen vanwege het link droppen. Ik word er zo moe van.. niemand is meer oprecht geïnteresseerd! Maar door je artikel krijg ik weer een beetje hoop :-)

  1. Ik weet niet of je een eigen bedrijf hebt wat hier raakvlakken mee heeft? Dan zou je die subtiel kunnen promoten en op die manier meer klanten kunnen krijgen.

 4. Ik deel vaak blogartikels op facebook, al merk ik dat er steeds vaker beheerders zijn die deze artikels blokkeren. Zelfs al hebben ze hun waarde. Een gezond recept in een kookgroep over gezonde voeding bijvoorbeeld.

 5. Je blogs promoten in specifieke groepen heeft wel degelijk zin. Ze droppen in bloggroepen dan weer veel minder omdat er te veel aan keuze is voor de lezer en je veel minder opvalt. Mijn lezers komen het meest van FB, Twitter staat op de 2e plaats

  1. Specifieke groepen zijn inderdaad waardevoller, al is het daar wel lastiger om je werk te promoten omdat het vaak alleen indirect is toegestaan. Bloggroepen leveren mij een paar honderd bezoekers per week op, dus ondanks dat je minder snel opvalt en je niet echt je waarde kunt tonen, vind ik het zelf zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.