8 tips voor een succesvolle Facebookpagina

Wil je meer likes op je Facebookpagina of met Facebook je blog laten groeien? Gebruik dan deze tips om je Facebookpagina te optimaliseren.

Wil je meer likes op je Facebookpagina of met Facebook je blog laten groeien? Gebruik dan deze tips om je Facebookpagina te optimaliseren.
Wil je meer likes op je Facebookpagina of met Facebook je blog laten groeien? Gebruik dan deze tips om je Facebookpagina te optimaliseren.

Ik ben dus echt een sucker wat betreft Facebook. Op Pinterest en Instagram ben ik altijd actief en up to date, maar op Facebook lukt het me gewoon niet echt om er iets van te maken. Misschien komt het omdat ik meer volgers en dus meer interactie op Instagram en Pinterest heb, maar misschien volgen mensen me juist op die kanalen en niet op Facebook omdat ik op Facebook zo’n drama ben.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: daar wil ik dus verandering in brengen. Ik wil me nog steeds vooral blijven focussen op de andere twee kanalen, maar tegelijk wil ik meer tijd en aandacht in mijn Facebookpagina steken. Ik heb me daarom de afgelopen weken veel in Facebook verdiept en een aantal handige tips en taken voor mezelf op een rijtje gezet.

Deze tips komen dus niet rechtstreeks van mij en ik ben de eerste die toegeeft dat ik totáál geen expert ben wat betreft Facebook. Dit zijn tips die ik vaak voorbij zag komen en die anderen veel resultaat op hebben geleverd. En ondanks dat ik (nog) niet mijn eigen bevindingen met jullie kan delen, wilde ik jullie deze tips toch niet onthouden, want wie weet hebben jullie er ook wat aan.

1. WEES ECHT
Gebruik Facebook niet alleen om je laatste updates te promoten, maar wees persoonlijk en authentiek. Probeer je pagina zo in te richten en dat mensen meteen zien wie je bent en wat je voor hen kunt betekenen. Vergeet ook vooral niet om met je volgers in gesprek te gaan en een band met ze op te bouwen.

2. OPTIMALISEER JE PROFIEL
Je profiel is het eerste wat mensen checken als ze je pagina bezoeken én het bepaalt vaak of mensen je pagina wel of niet gaan liken. Het is dus belangrijk dat je meteen duidelijk maakt wie je bent, wat je te bieden hebt en waarom mensen jou echt moeten volgen. Extra tips: schrijf leuke en leesbare teksten, probeer iets van je persoonlijkheid te laten zien en kies een aantrekkelijke en vrolijke profielfoto.

8 tips voor een succesvolle Facebookpagina

3. BLIJF CONSISTENT
Content is belangrijk, maar consistentie is minstens net zo belangrijk. Je kunt wel prachtige artikelen schrijven, maar als je amper aanwezig bent op Facebook en je ze 9 van de 10 keer vergeet te delen, zullen die prachtige artikelen niet snel gevonden worden – in ieder geval niet via Facebook. Probeer daarom om dagelijks of in ieder geval een paar keer per week iets te delen. Heb je zelf geen relevante informatie die je kunt delen? Deel dan artikelen of tips van anderen.

4. MIXEN
Veel mensen maken de fout om alleen hun artikelen te promoten, maar dat zorgt niet echt voor een levendige pagina met veel engagement. Om dat wel voor elkaar te krijgen, moet je volgens de Facebookgoeroe’s je eigen artikelen afwisselen met bijvoorbeeld leuke feitjes, persoonlijke updates, vragen en informatieve content van anderen. Let’s mix it up!

5. GEBRUIK AFBEELDINGEN
Of het nou een afbeelding uit je laatste artikel is, een foto van jezelf of een informatieve graphic; mensen vinden plaatjes leuk. En uit cijfers van HubSpot blijkt dat updates met foto’s 53% meer likes krijgen, 104% meer reacties en 84% meer klikken op de desbetreffende link. De moeite waard dus!

8 tips voor een succesvolle Facebookpagina

6. WEES DUIDELIJK
Wanneer je resultaat wilt halen met Facebook heb je een duidelijke call to action nodig. Wil je graag iets weten van je volgers? Vraag dan gewoon om hun mening. Promoot je je fantastische producten? Maak dan duidelijk waarom ze het echt moeten aanschaffen en wel nú. Wil je dat ze je nieuwste artikel gaan lezen? Maak ze dan lekker door een korte sneak peek te geven en vertel vervolgens dat ze op de link kunnen klikken om meer te lezen.

7. GEBRUIK ZOEKWOORDEN
Hier had ik dus zelf nooit over nagedacht, maar ook op Facebook zoeken mensen naar informatie, zoals bepaalde pagina’s of interesses. Dus wanneer mensen naar een Nederlandse pagina over bloggen zoeken, moet ik ervoor zorgen dat ik in de zoekresultaten verschijn en dat doe ik door zoekwoorden te gebruiken. Wow, eyeopener! Denk dus na over op welke zoekwoorden jij gevonden wilt/kunt worden en verwerk die in de teksten op je pagina.

8. PLAN
Het is zoveel makkelijker om consistent berichten te plaatsen als je je updates van te voren inplant. Op die manier hoef je niet constant actief te zijn, terwijl je pagina wel steeds verse updates de wereld instuurt. Ideaal!

Ben jij actief op Facebook en heb jij nog goede tips voor mij?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

14 thoughts on “8 tips voor een succesvolle Facebookpagina

 1. Wat een fijn artikel! Ik herken namelijk precies wat je zegt: ook ik deel alleen mijn artikelen op Facebook en that’s it. Geen wonder dat ik niet zoveel volgers heb. Ik ga eens proberen om wat vaker iets anders persoonlijks te plaatsen of een update te delen.

  1. Je kan ze in je infopagina verwerken, maar bijvoorbeeld ook in je naam en je updates. Eigenlijk overal waar je tekst kunt plaatsen. Al denk ik dat vooral de infopagina effectief is.

 2. Eye-opener. Even flink aan de bak dus! Zo herkenbaar dit. En omdat de meeste bezoekers bij mij daar vandaan komen, is het wel een belangrijk aandachtspuntje. Dank je wel.

 3. Hoi, ik vroeg mij altijd af hoe bloggers aan zoveel FB likes kwamen… de mijne komen alleen bij mijnFBvrienden vandaan, herkennen jullie dit? Ik vind het moeilijk om inventief encreatief te zijn op FB en ben blij met deze tips! Bedankt!

 4. Nog enkele tips:
  – reageer als pagina op andere pagina’s om de kans te vergroten dat mensen de weg vinden naar je eigen pagina. Hiermee bedoel ik waardevol reageren, niet spammen
  – word lid van relevante groepen op Fb. Meestal mag je er ook je blogs posten, maar ook hier … niet spammen. Post enkel berichten die relevant zijn voor de groep.

  Kheb zelf ook niet veel volgers, maar ik merk wel dat er meer likes binnenkomen wanneer ik actiever ben op FB. Logisch!

  Ik ben een leek in twitter en instagram. Bij dat laatste vind ik het jammer dat je geen link kan plaatsen. Dus dan geen rechtstreekse bezoekers via insta lijkt me dan?

  1. Bedankt voor de aanvullingen! En je kunt bij Instagram gebruik maken van linktr.ee en in je captions naar de link in je bio verwijzen. Op die manier kun je toch ook Instagram inzetten voor je blog of bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.