4 fouten die bloggers maken met affiliate marketing

Met affiliate marketing kun je veel geld verdienen, máár dan moet je het wel goed doen! Deze fouten moet je in ieder geval níet maken!

Met affiliate marketing kun je veel geld verdienen, máár dan moet je het wel goed doen! Deze fouten moet je in ieder geval níet maken!
Met affiliate marketing kun je veel geld verdienen, máár dan moet je het wel goed doen! Deze fouten moet je in ieder geval níet maken!

Vanaf het moment dat ik over affiliate marketing las, ben ik fan. Want hoe fijn is het dat je geld kunt verdienen, zonder dat je zelf kosten hoeft te maken en producten hoeft te creëren?! Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelden bij netwerken en producten van anderen te promoten via je eigen affiliate links. Easy peasy!

Ondanks dat affiliate marketing in de basis heel makkelijk is, zijn er toch nog een hoop mensen die ermee de mist in gaan. En dat is zo zonde, want als je het goed aanpakt en een beetje geduld hebt, kun je er echt een hoop geld mee verdienen. Wanneer je dus aan de slag gaat met affiliate marketing en affiliate links op je blog gaat gebruiken, is het belangrijk dat je deze 4 veelgemaakte fouten vermijdt.

ps. Ben je nog niet echt thuis in affiliate marketing? In het artikel Affiliate marketing: verdien duizenden euro’s met je blog leg ik precies uit wat het is, waarom het zo fantastisch is en hoe je het succesvol kunt inzetten.

1. DE VERKEERDE PRODUCTEN KIEZEN
Veel bloggers beginnen met affiliate marketing om snel veel geld te kunnen verdienen. In plaats van dat ze rustig nadenken over welk soort producten bij hun blog passen, melden ze zich aan voor producten die populair zijn of die veel geld kunnen opleveren. Dat lijkt misschien best een goed idee, maar hoe kun je een product goed promoten als je het puur hebt uitgekozen voor het geld?

Als je wilt dat je bezoekers de producten ook daadwerkelijk gaan aanschaffen, moet je kunnen overbrengen waarom dit product onmisbaar is. Je moet je lezers enthousiast kunnen maken en ze overhalen om nu meteen op de link te klikken en het product aan te schaffen. En dat is lastig als je het product zelf helemaal niet kent, maar het alleen aanprijst omdat het je veel kan opleveren.

Laat je dus niet verleiden door goed scorende of goed verdienende programma’s, maar promoot alleen producten die je kent en ook daadwerkelijk aanraadt. Uiteindelijk zal affiliate marketing je veel meer opleveren als je alleen producten aanprijst die bij je blog passen en waar je ook oprecht enthousiast over bent.

Lees ook: De 5 affiliate programma’s waar ik het meeste geld mee verdien

2. TE VEEL PRODUCTEN PROMOTEN
Hoe meer producten je promoot, hoe vaker mensen op de affiliate links zullen klikken en hoe meer geld je kunt verdienen, toch? Nou niet helemaal. De meeste mensen kopen namelijk niet meteen een product als er toevallig ergens in de tekst een linkje naar een bepaalde webshop staat. Dat doen ze vaak pas als ze een enthousiaste review of lovend artikel lezen en daardoor gaan aanzien dat zij ook echt niet zonder dat product kunnen.

Prop je artikelen daarom niet vol met de meest uiteenlopende affiliate links, maar kies drie tot vijf programma’s waar je rete enthousiast over bent en verdiep je goed in wat het product of de winkel te bieden heeft. Schrijf vervolgens een aantal uitgebreide en waardevolle artikelen, waar je de affiliate links in kunt verwerken.

Lees ook: 9 slimme manieren om affiliate links te gebruiken

3. HET PRODUCT NIET KENNEN
Het hele idee van affiliate marketing is dat je je lezers ervan overtuigt dat een bepaald product zó goed is, dat ze gek zijn als zij het niet ook aanschaffen. Maar hoe doe je dat als je het product zelf helemaal niet kent? Hoe wil je mensen gaan overhalen om het te kopen als je zelf niet weet wat de voor- en nadelen zijn? En toch gebeurt het zo vaak dat bloggers van alles aanprijzen, zonder dat ze er zelf enige ervaring mee hebben.

Misschien kan jij perfect doen alsóf je mega enthousiast bent en trappen je bezoekers daar ook nog eens met open ogen in; toch zou ik aanraden om alleen producten te promoten die je ook daadwerkelijk kent en zelf hebt gebruikt. Eerlijkheid duurt altijd het langst.

Lees ook: De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

4. TE SNEL OPGEVEN
Affiliate marketing is geen kortetermijnstrategie. Je moet eerst een “fan base” en geloofwaardigheid opbouwen voordat mensen de producten die jij aanprijst ook daadwerkelijk gaan kopen. Daarnaast krijg je maar een klein percentage van de omzet, waardoor een verkoop soms maar een paar cent oplevert. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat het maanden of soms zelf jaren duurt voordat je echt consistent geld verdient met affiliate marketing. Maar uit ervaring weet ik dat als het dan ineens gaat lopen, het ook meteen hard kan gaan met de opbrengsten. Geef dus vooral niet te snel op en heb een beetje geduld.

Gebruik jij affiliate marketing? Wat zijn jouw ideeën hierover?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

12 thoughts on “4 fouten die bloggers maken met affiliate marketing

  1. Handig artikel en mooie timing! Ik heb me net aangemeld bij Bol en Wehkamp. Gewoon om te kijken wat het is en hoe het werkt. Maar wat ik me afvraag… zijn er nog meer winkels waar je je makkelijk kunt aanmelden voor affiliate links?

    1. Over het algemeen kun je je niet aanmelden voor winkels. Er zijn een aantal uitzonderingen, zoals Bol.com, maar voor de rest kun je je alleen aanmelden via affiliate netwerken. In dit artikel noem ik een paar netwerken waar je je makkelijk kunt aanmelden: https://www.digitaledromers.nl/affiliate-marketing-tips/. En als je het te veel werk of gedoe vindt, kun je ook Linkpizza proberen: https://www.digitaledromers.nl/simpelste-manier-geld-verdienen-bloggen/.

  2. Ik gebruik ook affiliate links inderdaad, en geduld is zeker een dingetje :-) De automatische links als linkpizza and viglink vind ik echt vreselijk! Handwerk kost wat meer tijd maar dan weet je wel wat er gebeurd! Goede tips weer, liefs Josine

  3. Ik verdien met mijn professionele website best veel geld met affliate marketing, maar dat duurde inderdaad wel even. Op m’n blog zet ik er niet echt op in. Ik had toevallig wel een artikel dat heel veel opleverde. Dat wordt binnenkort uitbetaald en dat stoppen we in ons potje voor leuke uitstapjes ;-)

  4. Ik doe ook aan affiliate marketing. Het enige verschil met mijn blog is dat ik in de Verenigde Staten woonbaar ben. Ik gebruik Amazon. Verder doe ik per categorie mijn producten aanwijzen. Zoals je uitlegt hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.