5 fouten die bloggers maken als ze geld willen verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen is niet moeilijk, maar er zijn wel wat valkuilen. Vermijd deze fouten als je geld wilt verdienen met bloggen.

Je bent aangemeld bij Google Adsense, maar verdient er vrijwel niks mee. Je hebt je aangesloten bij blogger netwerken, maar bent nog nooit benaderd voor een samenwerking. Je hebt talloze affiliatie links op je website staan, maar er is niemand die er op klikt. Je hebt geweldige producten gecreëerd, maar nog nooit iets verkocht. Herkenbaar?

Geloof me, je bent niet de enige. Vrijwel elke blogger heeft wel één of meerdere fouten gemaakt bij het monetizen van hun blog – en uiteraard kan ook ik mijn hand opsteken. En dat is niet erg – van fouten leren we – het is alleen wel zonde van je tijd en moeite. Stop daarom met het maken van deze 5 veelgemaakte fouten en je zult zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om geld te verdienen met je blog.

Lees ook: De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

FOUT 1: PROBEREN GELD TE VERDIENEN MET WEINIG BEZOEKERS
Wanneer je advertenties op je website hebt staan, maar slechts een handjevol bezoekers hebt, is het natuurlijk niet gek dat niemand er op klikt. En hetzelfde geldt voor samenwerkingen, affiliate marketing en digitale producten; als je geen trouwe volgers hebt, is de kans dat een bedrijf met je wilt samenwerken of dat lezers je producten kopen niet zo groot.

Dit betekent echt niet meteen dat je tienduizenden bezoekers nodig hebt voordat je geld kunt verdienen met bloggen, maar het is wel belangrijk dat je op z’n minst een paar honderd betrokken lezers per maand hebt. Steek je tijd daarom eerst in het laten groeien van je blog en ga je pas daarna focussen op het verdienen van geld.

FOUT 2: JE PUBLIEK NIET GOED KENNEN
Je zult nooit succesvol zijn met affiliate marketing of het verkopen van je eigen producten als je geen idee hebt waar je bezoekers in geïnteresseerd zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een lifestyle blog hebt, kun je je wel focussen op het promoten van kledingmerken, maar als je bezoekers vooral geïnteresseerd zijn in make-up zul je er weinig mee verdienen.

Onderzoek daarom goed wie je bezoekers zijn. Hoe oud zijn ze? Wat doen ze? In welke onderwerpen zijn ze geïnteresseerd? Waarmee kun jij ze helpen? Als je een duidelijk beeld hebt van wat je lezers van jou en je blog verwachten, kun je veel gerichter producten promoten of creëren.

Lees ook: 4 redenen waarom je geen geld verdient met je blog

FOUT 3: OP NUMMERS FOCUSSEN
Wanneer je geld wilt verdienen met bloggen, gaat het niet alleen om hoeveel bezoekers en pageviews je hebt. Over het algemeen zul je meer geld verdienen met 10.000 bezoekers per maand dan met 1000, maar cijfers zeggen niet alles. Het gaat ook om hoeveel engagement, betrokkenheid, je hebt. Om je blog succesvol te maken, heb je trouwe bezoekers nodig die geloven in wat jij zegt en in de producten die jij aanprijst. Focus je dus niet alleen op het aantrekken van nieuwe bezoekers, maar besteedt ook tijd en aandacht aan de bezoekers die je al lange tijd volgen.

FOUT 4: SNEL OPGEVEN
Laat ik je maar meteen uit je droom helpen: snel veel geld verdienen met je blog zit er waarschijnlijk niet in. Vaak duurt het jaren voordat bloggers van hun blog kunnen leven – áls dat je überhaupt al gaat lukken. Natuurlijk zijn er altijd mensen die wel al na een aantal maanden veel geld verdienen met hun website, maar over het algemeen heb je een flink portie geduld en doorzettingsvermogen nodig. Geef dus niet meteen op als je niet snel genoeg resultaat ziet. Blijf doorzetten en investeren; op een gegeven komt het echt wel.

FOUT 5: DE VERKEERDE STRATEGIE KIEZEN
Dat een bepaalde blogger veel geld verdient met advertenties, betekent niet dat die strategie ook bij jou gaat werken. En wanneer sommige websites een vermogen verdienen met affiliate marketing, is dat geen garantie dat jij dat ook voor elkaar gaat krijgen. Doe dus niet zomaar andere bloggers na, maar verdiep je in de verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen en focus je vervolgens op de strategieën die ook echt bij jou en je blog passen.

Lees ook: 9 manieren om geld te verdienen met je blog

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

7 thoughts on “5 fouten die bloggers maken als ze geld willen verdienen met bloggen

  1. Ik lees je hele blog nu pas voor het eerst. Ik ben altijd enorm geïnteresseerd in blog tips en manieren om je blog echt te verbeteren. Ik zal je even volgen want dit zal ik vaker lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.