5 redenen waarom jij geen geld verdient met Google Adsense

Gebruik je Google Adsense maar verdien je er weinig geld mee? Ontdek hier eventuele oorzaken + tips om meer geld te verdienen met Adsense.

Gebruik je Google Adsense maar verdien je er weinig geld mee? Ontdek hier eventuele oorzaken + tips om meer geld te verdienen met Adsense.
Gebruik je Google Adsense maar verdien je er weinig geld mee? Ontdek hier eventuele oorzaken + tips om meer geld te verdienen met Adsense.

Eén van de simpelste en populairste manieren om geld te verdienen met bloggen, is het plaatsen van advertenties op je website. De meeste bloggers gebruiken hier Google Adsense voor. Met Google Adsense kun je zelf bepalen hoeveel advertenties en welke advertenties je op je blog plaatst en steeds wanneer iemand op één van die advertenties klikt, krijg jij daar een klein bedrag voor.

Lees ook: De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

Het grootste voordeel van Google Adsense is dat je er geld mee kunt verdienen, zonder dat je er echt wat voor hoeft te doen. Natuurlijk moet je je eerst aanmelden en een aantal advertenties op je site zetten, maar met dat halve middagje werk kun je vervolgens jarenlang passief geld verdienen.

Een ander voordeel is dat je niet zelf hoeft na te denken over welke advertenties je op je website moet zetten; Adsense toont automatisch advertenties die aansluiten bij de informatie waar je bezoekers naar op zoek zijn. Daarnaast is Google Adsense ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Je kunt via de website makkelijk zelf advertentieblokken maken en ze vervolgens met een code of via een plugin op je website plaatsen. Daarnaast kun je ook je inkomsten en prestaties bijhouden en eventueel bepaalde advertenties blokkeren.

Nu zou het natuurlijk fijn zijn als ik jullie vertel hoe ik een vermogen heb verdiend met Google Adsense, maar dat verhaal gaat er helaas nooit komen. Want hoe makkelijk het dan ook mag werken; er veel geld mee verdienen is verre van makkelijk. Dat komt voornamelijk doordat je steeds maar een paar cent verdient en steeds meer mensen Adblockers gebruiken, maar ook omdat veel mensen geen goede strategie hebben en gewoon lukraak wat advertenties op hun website zetten.

Vandaag deel ik daarom 5 redenen waarom je geen of weinig geld verdient met Adsense + handige tips die je zullen helpen om wél geld te verdienen met je advertenties.

1. JE HEBT NIET GENOEG BEZOEKERS
Hoe meer mensen je website bezoeken, hoe groter de kans dat iemand op je advertenties klikt. Zo simpel is het. Wanneer gemiddeld 2 procent van je bezoekers op een advertentie klikt, maakt het dus echt wel uit of je 500 of 50.000 bezoekers per maand naar je website trekt. In het eerste geval zullen het maar 10 mensen zijn, terwijl het tweede geval je maar liefst 1000 clicks per maand zal opleveren.

Adsense wordt dus eigenlijk pas echt winstgevend als je tienduizenden bezoekers of meer per maand hebt. Natuurlijk kun je met minder bezoekers wel wat geld verdienen, maar verwacht er dan niet te veel van. Je kunt dan misschien beter je kansen spreiden en ook aan de slag gaan met affiliate marketing of het creëren van je eigen producten.

2. JE HEBT TE VEEL ADVERTENTIES OP JE WEBSITE STAAN
Soms kom ik websites tegen die grote, opvallende advertenties in de header, de sidebar, de footer én in elk artikel hebben staan. Zelf haak ik dan al snel af en ik denk dat ik niet de enige ben – Adblockers zijn niet voor niets uitgevonden. Tegenwoordig mogen er van Google maximaal drie advertenties op een pagina staan, dus ga hier zeker niet overheen. En dan nog is het natuurlijk niet nodig om ook echt op élke pagina drie advertenties te plaatsen.

Lees ook: 7 slimme trucjes om meer geld te verdienen met Adsense

3. JE ZET JE ADVERTENTIES OP DE VERKEERDE PLEKKEN
Het verschil in een paar cent en een paar euro per dag verdienen, zit hem voornamelijk in wáár je je advertenties plaatst. Op bepaalde plekken krijgen advertenties namelijk meer kliks dan op andere plekken. Het is in ieder geval belangrijk om te onthouden dat mensen je advertenties ook daadwerkelijk moeten kunnen zíen en dat je ze dus op een goed zichtbare plek zet. Een paar goede opties:
• Tussen de tekst in je artikel. Doe dit niet te veel, want mensen vinden dit vaak erg storend.
• Aan de linkerkant van je website; mensen beginnen namelijk altijd links met lezen.
• In de header van je website, aangezien dit het eerste is wat mensen zien als ze je website bezoeken.

TIP: In je Google Adsense account kun je zien welke advertenties wel en niet goed presteren. Ga naar Prestatierapporten > Nieuw rapport > Rapporttype > Voorraad: advertentieblokken. Hier staat hoeveel vertoningen, klikken en inkomsten de verschillende advertenties hebben opgeleverd en welke plekken dus het beste lijken te werken voor jouw website.

4. JE ADVERTENTIES PASSEN NIET BIJ JE BLOG
Als jij een blog over veganisme hebt en er staan advertenties van Campina op je website is de kans natuurlijk niet echt groot dat je lezers er op zullen klikken. Hetzelfde geld voor als je bijvoorbeeld over dierproefvrije merken blogt en er reclames op je website staan van merken die overduidelijk wel op dieren testen.

Naast dat je bezoekers hierdoor nooit op je advertenties zullen klikken, is er ook een kans dat mensen je niet meer zullen volgen of je blog onprofessioneel vinden omdat je zulke merken exposure geeft op je website – ook al is het onbewust. Voorkom dit door in Adsense alle websites te blokkeren waarvan je sowieso geen reclame op je blog wilt.

5 redenen waarom jij geen geld verdient met Google Adsense

5. JE WEBSITE LAADT NIET SNEL GENOEG
Als je website niet snel laadt, zullen je banners en advertenties ook niet snel laden. En als je bezoekers je advertenties niet kunnen zien omdat je website zo sloom is, kunnen ze er natuurlijk ook nooit op klikken. Gebruik PageSpeed Insights om te zien of jouw website snel genoeg is en hoe je je snelheid eventueel kunt verbeteren.

Gebruik jij Google Adsense?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

28 thoughts on “5 redenen waarom jij geen geld verdient met Google Adsense

 1. Wat een goede tips weer! Ik heb er ook een hekel aan als een pagina helemaal wordt overgenomen door advertenties. Ik heb zelf ook Adsense, maar verdien er inderdaad niet echt wat aan. Ik denk dat het bij mij zeker nog met het aantal bezoekers te maken heeft.

  1. Lief! En ik heb ook zelf ook nog te weinig bezoekers om er echt een leuk bedrag mee te kunnen verdienen. Dan moet je toch wel écht groot zijn. Hebben we wat extra motivatie om onze blog te laten groeien ;)

 2. Wat een goede en handige blog! Ik gebruik nog geen AdSense en denk dat voorlopig ook niet te gaan doen. Maar als ik het toch eens overweeg, ga ik je tips er zeker nog eens bij pakken :)

 3. Goede tips geef je. Ik had banners via een bureau lopen maar deze heb ik er laatst af laten halen. Mijn site werd trager en ik ging in kwaliteit achteruit.

  1. Dankjewel! Ik hoor van meer mensen dat ze stoppen met banners om de redenen die jij noemt. Je kunt dan inderdaad beter een goede website hebben, dan dat je het voor een beetje geld zo achteruit laat gaan. Slimme keus!

 4. Wat fijn, de laatste tip! Dit had ik al veel eerder moeten doen :-) Denk dat ik het steeds bij de verkeerde gevraagd heb voor tips & tricks. Dank je, liefs Josine

 5. Fijne tips!
  Ik gebrui zelf geen adcense meer omdat ik dacht dat het storend zou zijn voor de lezers. Maar na dit artikel ga ik ze maar weer aan zetten. Ik zal hem alleen link plaatsen, dat vind ik persoonlijk voldoende

 6. Erg handig inderdaad! Zelf heb ik er een in de header, in de sidebar en in het artikel zelf, tussen de reacties en het artikel. Die werkt ook vaak goed :)

 7. Ik probeer nu meer met Google Adsense te doen, maar blijf het ingewikkeld vinden. Je tips hebben in ieder geval wel goed geholpen. Ik loop nu alleen weer tegen iets aan. Als ik namelijk inlog op Google Adsense, dan zie ik altijd een standaard scherm en daar staan links alle geschatte inkomsten van vandaag, de afgelopen 7 dagen en de afgelopen maand. Echter gaat mijn saldo niet omhoog en ik weet niet goed waar het aan ligt. Hij staat nu ineens sinds een week of drie stil. Heb je tips of kan je misschien helpen?

  1. Je saldo gaat 1x per maand omhoog als het goed is! Elke eerste van de maand kijkt Google wat van je geschatte kosten de daadwerkelijke kosten zijn en die worden dan bij je saldo opgeteld!

 8. Inmiddels al een hele reeks van je handige artikelen gelezen en gepind….meer dan goed voor me is :-)
  Ik heb een vraag over google adsense (wat mij dus maar wat schamele inkomsten oplevert). Handig om te weten dat ik websites kan uitsluiten, maar kan ik ook voorkeurswebsites invullen?
  Alvast bedankt voor je reactie en kom maar door met al die handige strategieën. :-)

  1. Wat leuk om te horen, dankjewel! Nee helaas kan dat niet. Google Adsense kiest de advertenties uit op basis van de zoekopdrachten van je bezoekers. Dat betekent dus ook dat de advertenties op je website voor elke bezoeker anders zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.