9 manieren om geld te verdienen met je blog

Geld verdienen met je blog kan op verschillende manieren. Lees hier de beste tips om succesvol geld te verdienen met bloggen.

Veel bloggers zijn benieuwd hoe ze geld kunnen verdienen met hun website. En dat is ook niet gek; na alle tijd en energie die je erin geïnvesteerd hebt, is het fijn als je daar wat voor terug ziet in de vorm van inkomsten. Vandaag heb ik daarom de 9 bekendste manieren om geld te kunnen verdienen met je blog op een rij gezet.

Ik wil eerst benadrukken dat het zeker geen must is om geld te verdienen met je blog. Als jij het puur voor je plezier doet, is dat natuurlijk helemaal prima. Toen ik net begon met Digitale Dromers, deed ik het voornamelijk voor de ervaring en het plezier. Het was nooit mijn doel om er echt mijn werk van te maken. Uiteindelijk is dat wel gelukt – waar ik ontzettend dankbaar voor ben – en ik vind het zo tof dat ik daarin nu een voorbeeld mag zijn voor anderen. Maar voel je vooral niet een “mindere” bloggers als je deze ambities niet hebt en blijf gewoon lekker genieten van je eigen proces en passies.

Ik heb zelf heel wat manieren geprobeerd om online geld te verdienen, maar ik kwam er al snel achter dat niet alles bij mijn blog paste en ik ook niet alles even leuk vond. Ik heb er daarom voor gekozen om me alleen nog te focussen op affiliate marketing en het creëren van digitale producten. Voel je dus zeker niet gedwongen om alle manieren uit te proberen – ik raad dat juist af. Kies in plaats daarvan één of twee manieren die je aanspreken en bij je blog passen, en steek daar al je tijd en energie in. Hoe meer focus je hebt, hoe sneller je iets tot een succes kunt maken.

Lees ook: De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

PRODUCTEN PROMOTEN
De bekendste manier om geld te verdienen met bloggen, is het promoten van diensten en/of producten van anderen. Er zijn drie manieren waarop je dit kunt doen.

Advertenties
Eén van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met je blog, is het plaatsen van advertenties op je website. Je hebt hier geen minimaal aantal volgers voor nodig, je hoeft geen producten te maken en je hoeft ook geen bedrijven of bureaus te benaderen. Het enige wat je hoeft te doen, is een account aanmaken, de advertenties plaatsen en wachten tot het geld binnenstroomt.

Alhoewel, binnenstroomt. Tegenwoordig zijn advertenties niet echt winstgevend meer. Mensen klikken steeds minder vaak op een advertentie en het gebruik van adblockers groeit. Tegelijkertijd zijn er nog genoeg grote websites die honderden tot duizenden euro’s per maand verdienen aan advertenties. Of advertenties voor jou de moeite waard zijn, is dus echt iets wat je zelf zou moeten onderzoeken.

Affiliate marketing
Affiliate marketing kost iets meer tijd dan advertenties – al kun je een hoop tijd besparen door LinkPizza te gebruiken – maar levert over het algemeen ook veel meer op. Daarnaast is het ook bijna volledig passief; nadat je je hebt aangemeld bij netwerken en de links op je website hebt geplaatst, kun je geld verdienen zonder dat je er nog voor hoeft te werken. Ik ben in ieder geval fan van affiliate marketing en verdien hier een groot deel van mijn inkomsten mee.

Lees ook: Affiliate marketing: verdien duizenden euro’s met je blog

Gesponsorde artikelen
Als blogger kun je door bedrijven of bureaus benaderd worden voor een samenwerking, vaak in de vorm van een gesponsord artikel. Meestal houdt dit in dat jij betaald wordt om een blogpost te maken over een bepaald product of dienst. Je kunt bijvoorbeeld door een kledingmerk benaderd worden om tegen een vergoeding een artikel over hun nieuwste collectie te schrijven. Het komt ook regelmatig voor dat je geen geld ontvangt, maar dat je het product mag houden of van de dienst gebruik mag maken. Je kunt bijvoorbeeld benaderd worden voor een gratis hotelovernachting of een nieuwe laptop krijgen in ruil voor een recensie op je website.

Samenwerkingen kunnen een leuke manier zijn om wat geld te verdienen met je blog, maar het is wel belangrijk dat het niet ten koste gaat van je geloofwaardigheid. Ga dus alleen samenwerkingen aan die bij je blog passen en promoot alleen producten waar je ook daadwerkelijk achterstaat.

PRODUCTEN CREËREN
Je kunt ook zelf – digitale of fysieke – producten maken en dat verkopen op je blog. Je kunt als blogger met verschillende producten aan de slag gaan.

Ebook
Natuurlijk kost het een hoop tijd en werk om een goed ebook te schrijven, maar vervolgens kun je er jarenlang geld aan verdienen zonder dat je ook nog maar een minuutje tijd in hoeft te steken. En je hoeft echt geen expert te zijn of jarenlang gestudeerd te hebben voordat je een ebook “mag” schrijven; zolang jij iets waardevols te vertellen hebt, kun je er een ebook van maken.

Zelf heb ik het maandenlang uitgesteld om een ebook te schrijven – puur omdat ik bang was dat niemand erop zat te wachten. Uiteindelijk heb ik toch mijn ebook Groeien met Pinterest geschreven en gepubliceerd en ik ben zó blij dat ik het heb gedaan. Naast dat het gewoon ontzettend tof is om een succesvol ebook te hebben, levert het me ook een hoop geld op. Dus hoe eng je het misschien ook vindt; zet je angsten opzij en ga er gewoon voor.

Lees ook: 7 tips om meer geld te verdienen met je blog

Online cursus
In plaats van het schrijven van een ebook kun je je kennis ook delen in een online cursus. Zelf heb ik een gratis email cursus over Pinterest, waarin ik mijn ebook promoot en waar ik dus indirect geld mee verdien, maar je kunt ook een betaalde cursus maken, waar je direct inkomsten uit haalt. En ook hier geldt: je steekt er één keer een hoop tijd en energie in, maar vervolgens kun je er wel jarenlang de vruchten van plukken.

Online workshop/masterclass
Een online workshop is vergelijkbaar met een cursus, maar wordt live gedaan en is dus niet opgedeeld in modules. Wanneer je een online workshop geeft, verkoop je meestal van te voren de “toegangskaartjes”. Mensen kunnen tot een bepaalde deadline een ticket kopen, krijgen vervolgens een link toegestuurd en op de afgesproken datum en tijd kunnen ze met die link live je workshop of masterclass volgen. Het voordeel van een workshop ten opzichte van een cursus is dat het veel minder tijd kost om te maken. Het nadeel is dat je dezelfde workshop over het algemeen maar een aantal keer kunt geven en dus steeds een nieuwe workshop moet maken.

Fysiek product
Als blogger kun je ook geld verdienen door fysieke producten te verkopen, zoals jaarplanners, kaarten of een kookboek. Het nadeel met fysieke producten is dat je eigenlijk ook altijd zelf kosten moet maken, zoals inkoop, inpakmateriaal en verzending. Maar als je product aanslaat, zul je die kosten er snel uit hebben en is het geld wat daarna binnenstroomt pure winst.

Lees ook: 5 fouten die bloggers maken als ze geld willen verdienen met bloggen

DIENSTEN LEVEREN
Je kunt van je blog ook een business maken door diensten te leveren. Een groot voordeel hiervan is dat je als blogger al bij een bepaald publiek bekend bent en je je diensten dus meteen bij een hoop mensen kunt promoten.

Coaching
Wanneer je een bepaalde vaardigheid hebt of ergens veel vanaf weet, kun je coach worden en anderen begeleiden in hun weg naar succes. Wanneer je bijvoorbeeld een succesvolle blog hebt, kun je beginnende bloggers helpen om ook van hun blog hun werk te maken. Als je illustrator bent, kun je anderen helpen om betere ontwerpen te maken. Als je een health blog hebt, zou je je lezers kunnen helpen om de beste versie van hunzelf te worden. In elke niche zijn er mogelijkheden om anderen door middel van coaching te begeleiden en beter te maken.

Andere diensten
Naast coaching zijn er ook genoeg andere diensten die je kunt aanbieden. Wanneer je door je blog veel weet over SEO of social media, kun je bedrijven helpen om online beter zichtbaar te worden. Als reisblogger zou je artikelen kunnen gaan schrijven voor een reisgids. Een foodblogger kan kooklessen gaan geven. Elke vaardigheid die je hebt en die je kunt inzetten om anderen te helpen, zou je kunnen omtoveren tot een winstgevende service.

Verdien jij geld met je blog? Zo ja, hoe pak jij dat aan?

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

15 thoughts on “9 manieren om geld te verdienen met je blog

 1. Leuke tips! Sommige waren me wel bekend, maar heb er helemaal niet over nagedacht om fysieke producten te verkopen. Misschien een leuk idee voor de toekomst!

 2. Leuk & handig weer! Ik ga me eens verdiepen in affiliate marketing, al een paar keer mee begonnen maar steeds weer afgehaakt, nu ga ik echt doorzetten!

 3. Mijn doel is om uiteindelijk met affiliate marketing een inkomen op te bouwen. Nu hoor ik overal dat er superveel geld mee te verdienen is, maar ik weet nog niet zo goed hoe ik dat kan doen als personal lifestyleblogger. Heb je daar nog tips voor toevallig? Tnx!

  1. Mooi doel, ik hoop voor je dat het je gaat lukken! Je kunt je het beste focussen op 1-5 producten waar je ook echt enthousiast over bent en die op je blog promoten door bijvoorbeeld reviews te schrijven. Het is in ieder geval belangrijk dat je waardevolle artikelen schrijft en niet overal linkjes dropt – dat werkt vaak niet. Daarnaast zou je een pagina kunnen maken met producten die je aanraadt of gratis producten (zoals ebooks) kunnen weggeven met affiliate links erin verwerkt. Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Misschien kunnen deze artikelen je ook nog helpen: https://www.digitaledromers.nl/affiliate-marketing-tips/ en https://www.digitaledromers.nl/fouten-affiliate-marketing/

 4. He hoi, handige blog! Ik was me hier net een beetje in aan het verdiepen.
  Wat ik me afvroeg: vanaf hoeveel bezoekers/volgers ben je interessant voor gesponsorde artikelen?
  Is het handig hierin samen te werken met een bureautje?
  Heb jij ervaringen met Blogsociety? Zou je een samenwerking met hen aanraden?

  HAha, heel veel vragen, sorry :)

  1. Er is niet echt een standaard bezoekersaantal dat je moet bereiken om geld te kunnen verdienen, het is ook afhankelijk van je niche en hoe betrokken je bezoekers zijn. Maar vanaf 1000 bezoekers per maand zou je al best wat samenwerkingen kunnen krijgen. En als je nog niet heel groot bent, zou ik inderdaad aanraden om je bij mediabureaus in te schrijven. Op die manier ben je veel zichtbaarder en zul je sneller benaderd worden. Ik heb zelf nooit met Blogsociety gewerkt, dus daar kan ik je helaas niet mee helpen. Maar je kunt het altijd proberen!

 5. Ik dacht altijd dat er maar 2 manieren waren om geld te verdienen.
  Door de informatie op deze website weet ik dat het op veel meer manieren kan.
  Dankjewel daarvoor!

 6. Door middel van SEO kan je zeker wat inkomsten genereren met je blog! Ook met Adsense van google kan je je reclame inkomsten overzichtelijk maken, erg handig!
  Saar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.