4 manieren om geld te verdienen op Instagram

Wanneer je veel volgers hebt op Instagram kun je je account gebruiken om wat extra geld te verdienen. Dit zijn de 4 beste en makkelijkste manieren om geld te verdienen op Instagram.

Ooit was Instagram een plek waar iedereen gewoon foto’s van z’n hond, kat of oma deelde; inmiddels is het voor velen een money making machine. Het is een platform geworden waarop mensen zichzelf, hun business of producten van anderen promoten en waarmee sommigen miljoenen per jaar binnenharken. KA-CHING!

Geld verdienen op Instagram is niet per sé moeilijk, maar het is ook zeker niet makkelijk. Zolang je geen celebrity bent – en dus niet automatisch honderdduizend tot miljoenen volgers hebt – moet je er hard voor werken, wil je er een leuk inkomen mee kunnen verdienen. Voordat je echt inkomsten kunt halen uit Instagram heb je over het algemeen namelijk een hoop volgers nodig.

Je kunt meer volgers op Instagram krijgen door:
• Een fantastisch bio te schrijven
• Consistent te zijn
• Een duidelijke focus te hebben
• Alleen je mooiste foto’s te delen
Relevante hashtags te gebruiken
• Actief en betrokken zijn

Lees ook: 15 tips om je eerste 1000 volgers te krijgen op Instagram

Wanneer je inmiddels veel volgers hebt op Instagram, zijn er een aantal manieren om inkomsten te halen uit je account. Dit zijn de 4 beste manieren om geld te verdienen op Instagram.

1. AFFILIATE MARKETING
Bij affiliate marketing promoot je producten van anderen. Steeds wanneer iemand op jouw link klikt en een product aanschaft, krijg jij een daar een klein bedrag of een percentage van de omzet voor.

Affiliate marketing wordt voornamelijk gebruikt op websites, maar je kunt het ook gebruiken op Instagram. Dat doe je door de volgende stappen te volgen:
• Meld je aan bij affiliate netwerken, zoals TradeTracker, Awin, Daisycon of het partnerprogramma van Bol.com.
• Zoek naar programma’s die passen bij je account en meld je daarvoor aan.
• Maak een mooie foto van het product dat je wilt promoten of maak gebruik van het beschikbare beeldmateriaal.
• Maak je gepersonaliseerde link en
– zet die in je bio of
– maak een pagina op je website waar je al je affiliate producten op zet en zet die link in je bio of
– maak gebruik van websites als LIKEtoKNOW.it of ShopStyle Collective en link daar naartoe.
• Maak een nieuwe Instagram post waarin je het product promoot en verwijs naar de link in je bio. Wanneer je meer dan 10.000 volgers hebt kun je de link ook in je story promoten.

Lees ook: Affiliate marketing: verdien duizenden euro’s met je blog

4 manieren om geld te verdienen op Instagram

2. GESPONSORDE POSTS
De meeste Instagrammers verdienen hun geld met gesponsorde posts. Dit houdt in dat je betaald krijgt om producten en/of diensten van anderen te promoten op Instagram. Om hiervoor in aanmerking te komen, heb je over het algemeen minimaal 5000 tot 10.000 volgers nodig.

Om benaderd te worden voor gesponsorde posts kun je je aanmelden bij mediabureaus. Je kunt natuurlijk ook de stoute schoenen aantrekken en zelf op zoek gaan naar samenwerkingen door een bedrijf te bellen/mailen en je idee te pitchen.

Wanneer je een gesponsorde posts plaatst, is het verplicht om te vermelden dat het om een betaalde samenwerking gaat. Dit kun je doen door #ad of #spon bij de foto te plaatsen.

4 manieren om geld te verdienen op Instagram

3. PROMOOT JE PRODUCT OF DIENST
Je kunt producten van anderen promoten op Instagram, maar je kunt het medium natuurlijk ook gebruiken om je eigen producten of diensten onder de aandacht te brengen. Deel bijvoorbeeld beelden van je nieuwste collectie, breng mensen op de hoogte van de laatste aanbiedingen, laat eens wat behind the scenes foto’s zien of deel testimonials van enthousiaste klanten.

In dit geval is het hebben van veel volgers niet perse een must en is het veel belangrijk dat je betrókken volgers hebt. Ze moeten je vertrouwen en geloven in wat je te zeggen en te bieden hebt. Wanneer je met dit verdienmodel aan de slag wilt gaan, is het dus vooral belangrijk dat je werkt aan de relatie met je volgers en dat je jezelf als expert neerzet.

Lukt het je maar niet echt om je producten of diensten te verkopen via Instagram? In mijn ebook INSTABUSINESS vertel ik je dé succesformule om je diensten of producten te verkopen via Instagram en van je Instagram volgers loyale en enthousiaste klanten te maken. Ik vertel je waarom direct promoten op Instagram vaak niet zo goed werkt en laat je vervolgens in drie simpele stappen zien hoe het dan wél moet. Lees hier meer!

4 manieren om geld te verdienen op Instagram

4. VERKOOP JE INSTAGRAMFOTO’S
Wanneer je feed volstaat met de prachtigste beelden, kun je ervoor kiezen om die foto’s te verkopen. Steeds meer fotograferen gebruiken hun Instagram account als een soort webshop en vermelden op hun profiel en in hun captions dat de foto’s die ze delen te koop zijn. Je kunt je Instagram foto’s ook verkopen op websites als Twenty20, Mobile Prints en FOAP.

Heb jij de ambitie om geld te verdienen met Instagram?

Opt In Image
GROW YOUR GRAM
Een gratis cursus waarin je leert hoe je snel kunt groeien op Instagram en hoe je echte, betrokken volgers aantrekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.