Zo schrijf je de perfecte Instagram bio

Wanneer je meer volgers op Instagram wilt, is een goede en duidelijke bio onmisbaar. In dit artikel lees je hoe je de perfecte Instagram bio schrijft.

Eén van mijn guilty pleasures is het lezen van random Instagram bio’s. Ik vind het echt fascinerend om te zien hoe iedereen er zijn of haar eigen draai aan geeft en soms vind ik een bio zó tof dat ik niet eens de foto’s hoef te zien om te weten dat dit my kind of person is en ik diegene wil volgen.

TIP: KOOP HIER MIJN BESTSELLING INSTAGRAM PRESETS!

Een goede bio kan ervoor zorgen dat mensen bij het lezen ervan meteen denken “Wow haar werk klinkt tof! Die persoon wil ik volgen!” of “Hahaha hij is grappig, daar wil ik meer van zien!” En hoe meer mensen je kunt verleiden met dat kleine stukje tekst, hoe meer volgers je zult krijgen. Gebruik daarom deze 4 tips om een bio te maken die zó goed is dat iedereen je meteen wil volgen op Instagram.

Lees ook: 30 simpele trucjes voor meer Instagram volgers

WEES DUIDELIJK EN AANTREKKELIJK
Je hebt maar 150 tekens om de aandacht te trekken en ervoor te zorgen dat mensen op de volgknop klikken. Het is daarom slim om twee of drie kernwoorden te bedenken die beschrijven wie je bent of wat je doet en daar vervolgens aantrekkelijke zinnen van te maken. Zo vind ik de bio van McKinzie van Moms Make Cents erg goed. Ze laat in één zin zien wat ze doet (moeders helpen vanuit huis geld te verdienen) en het klínkt ook nog eens ontzettend leuk.

Zo schrijf je de perfecte bio voor Instagram

GEBRUIK HUMOR
Degene die je bio leest, moet iets voelen of aan het lachen gemaakt worden. Je wilt dat ze je bio lezen en denken: Wat een topwijf, VOLGEN! En dat gebeurt natuurlijk nooit als je een saai en zakelijk stukje schrijft. McKinzie van hierboven had bijvoorbeeld ook kunnen schrijven ‘Ik help moeders om vanuit huis een eigen bedrijf op te zetten’, maar wie had daar warm van geworden?! Hetzelfde geldt voor Monique van Loon van Culy. Ze kan wel in haar bio zetten dat ze een website heeft over eten, maar het is toch veel leuker om te weten dat ze gewoon lekker koolhydraten naar binnen werkt (waarmee ze wel de indruk wekt dat ze iets met eten doet)?!

Zo schrijf je de perfecte bio voor Instagram

ZEG HET MET EMOJIS
Emojis trekken de aandacht, kunnen een lach op iemands gezicht toveren en geven je bio net dat extra beetje fun. Daarnaast zegt een plaatje vaak meer dan duizend woorden en soms is het gewoon makkelijker om een leuke emoji te gebruiken dan in woorden uit te moeten leggen hoe en wat.

Zo schrijf je de perfecte bio voor Instagram

GEBRUIK EEN CALL TO ACTION
Een call to action vertelt mensen dat ze iets moeten doen: je website bezoeken, iets kopen of bijvoorbeeld je laatste freebie downloaden. Als je website puur persoonlijk is, kun je deze tip laten voor wat het is, maar wanneer je het ook zakelijk gebruikt, is het slim om een link toe te voegen en mensen aan te sporen op die link te klikken. Dat klinkt misschien een beetje suf, maar mensen doen nou eenmaal sneller iets als ze daartoe aangespoord worden.

Zo schrijf je de perfecte bio voor Instagram

Hoe ziet jouw Instagram bio eruit?

Opt In Image
GROW YOUR GRAM
Een gratis cursus waarin je leert hoe je snel kunt groeien op Instagram en hoe je echte, betrokken volgers aantrekt!

36 thoughts on “Zo schrijf je de perfecte Instagram bio

 1. ‘Kan in nuchtere toestand mijn hele vuist in mijn mond stoppen en zou mezelf klonen als ik kon. blogger & freelancer: schrijven, redigeren, corrigeren.’ Tja. :’)

 2. Hmmm toch echt heel persoonlijk dit! Ik zou iemand absoluut niet volgen met een bio als misslipgloss; veel te druk en ik vind het zelfs een beetje kinderachtig? Maar als dat bij je doelgroep past dan is het wel slim om het zo te doen!
  Ik vind het wel fijn om iets meer over iemand te weten te komen met wat humor of een passende quote. Maar volgknop wordt pas groen als de foto’s me aanspreken!

  1. Altijd leuk om een andere mening te horen! Ik vind die van Misslipgloss persoonlijk ook te druk, maar ik vind het ook slim, omdat je op deze manier veel kan vertellen met een beperkt aantal tekens. Maar het is inderdaad ook wel echt afhankelijk van je doelgroep en je doel met Instagram.

 3. Goede tips! Mijne kon inderdaad wel wat spice gebruiken. Alleen het humor onderdeel mist nog, moet nog even inspiratie vinden. In ieder geval bedankt voor dit handige artikel ?.

 4. Leuk dit! De mijne op instagram (@proudbookjunk) is: Dutchie who loves to share her happinness and bookish love! For enthousiasm: follow! ?
  • Challenge of 2017: 15/40 ?
  • Current: Graceling ?

 5. Goed artikel! Was toevallig vanochtend nog bezig met mijn bio. Weet jij toevallig hoe sommige mensen al hun info op nieuwe regels krijgen? Ik vind dat veel fijner en overzichtelijker, maar krijg het nooit voor elkaar!

 6. Ik ben meteen gaan nadenken over een nieuwe bio. Dit komt eruit:
  Ik ben een vrolijke columnist die graag zijn eigen wereld omzet in 300 woorden.
  De Jongen | Ervaringsdeskundige autisme | Klik op de link hieronder:

 7. Interessant om hier over na de te denken. Mijn bio bestaat voornamelijk uit steekwoorden. Priscilla (eenhoornplaatje) 26 – loves: ska, punkrock, vinyl, festivals, concerts, tattoos, piercings, cats, travelling and good food (glutenfree and low-FODMAP).

  That’s it.

 8. Ik gebruik mijn persoonlijke Instagramaccount ook echt persoonlijk, dus de bio van dat account vertelt gewoon – inclusief emoji’s – wie ik precies ben en waar ik van hou etc. De bio van mijn boekenblogaccount heb ik gevuld met zakelijke info over wat er op mijn blog te vinden is, zodat mensen meteen kunnen bepalen of ze me wel of niet willen volgen!

 9. Mooie tips! Mijn bio is nogal saai, dus ik ga wat leukers verzinnen.
  Vraagje: Veel mensen zetten bij hun foto’s: #linkinbio maar ik heb alleen de link van mijn hoofdpagina staan.
  Kan je dat automatisch generen of moet je dat iedere dag handmatig doen als je een foto van een nieuwe blogpost op Instagram plaatst…?

  1. Dat kan helaas niet automatisch, dus dat moet je inderdaad elke dag handmatig doen. Via de webversie is het makkelijkst, dan kan je gewoon even snel de link in je profiel kopiëren.

 10. Wat een fijne tips, dankjewel! Ik heb een reisblog met mijn eigen reiservaringen, houd interviews met vrouwen die in het buitenland het avontuur zijn aangegaan en heb een webshop met allerlei reisaccessoires. Ik vind het lastig om die zaken in een paar tekens aantrekkelijk te benoemen en dan het liefst humoristisch, want daar hou ik van :-)

  Ik heb nu dit:
  Reisinspiratie ✈️ | Ontdek de mooiste plekken ter wereld 🌴| Webshop met gave reisaccessoires ☀️| November = Zuid-Afrika 😃| #ontdekjebestemming 💕

  Heb je nog tips voor mij?

 11. Ik heb mijn bio net aangepast, bleek dat ik er helemaal niets had staan. Vind het toch best moeilijk, maar met jou tips werd het net iets makkelijker!

  Heb nu staan: Blogger en mama, die stiekem nog steeds fan is van Britney Spears |Fotograaf voor @crazy_jibbe 🐶| Blog te vinden op ⬇️ http://www.everygirl.nl

 12. Hoi Tarida, wat een geweldige site heb je! Mijn vriendin Jacqueline en ik zijn onlangs gestart met @50shadesat50 op Insta. We richten ons op vrouwen rond de 50 jaar en willen alle leuke dingen van het leven op deze leeftijd delen. We hebben met jouw tips onze bio aangepast en zijn benieuwd wat jij ervan vindt;
  Lifestyle, Fashion and More!
  Join 2 Dutchies who share all the shades of life at 50 👩🏼👩🏼💄👠💃🏼🌹🍣🍾🇳🇱

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.