8 tips om de beste Instagram hashtags te vinden

Wil je meer volgers op Instagram? Dan zijn hashtags onmisbaar! In dit artikel deel ik 8 tips om de beste hashtags voor jouw Instagram account te vinden.

Wanneer je wilt groeien op Instagram zijn hashtags onmisbaar. Hashtags zorgen er namelijk voor dat je account voor een groter publiek zichtbaar wordt, waardoor je sneller nieuwe volgers zult aantrekken. Om daadwerkelijk profijt te hebben van hashtags is het wel belangrijk dat je de júiste hashtags gebruikt. Hieronder deel ik 8 tips om de beste hashtags voor jouw account te vinden.

Lees ook: 30 simpele trucjes voor meer Instagram volgers

WAT JE NIET MOET DOEN
Mega populaire hashtags gebruiken – Wanneer je hashtags gebruikt die al minimaal een miljoen keer gebruikt zijn, zal je foto maar een paar luttele seconden te zien zijn; daarna is het verdwenen onder een nieuwe lading foto’s. Hierdoor zullen uiteindelijk maar weinig mensen je post zien en dat is natuurlijk zonde. Skip daarom de hele populaire hashtags en gebruik in plaats daarvan hashtags met 50.000 tot 500.000 hits.

Hashtags gebruiken die niet relevant zijn – Misschien ben je helemaal in #love of voel je je heel #happy, maar wanneer je dit soort hashtags gebruikt, zul je nooit de juiste volgers aantrekken. Wanneer je waardevolle volgers wilt die ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw content en/of producten, moet je hashtags gebruiken die passen bij wat je wilt uitstralen en bereiken met je account.

Voor elke foto nieuwe hashtags kiezen – Dit is niet per se fout, maar over het algemeen levert het meer op als je consistent bent en regelmatig dezelfde hashtags gebruikt. Je kunt het beste een lijst maken met zo’n 50 tot 60 relevante hashtags en bij elke post de 30 best passende kiezen.

Hashtags kopiëren – Het lijkt slim om bijvoorbeeld de hashtags van een grote travelblogger te kopiëren als je zelf ook reisfoto’s deelt, maar dat is het niet. Wanneer zij honderdduizenden volgers hebben, zullen hashtags met miljoenen hits bij hen wel goed werken, terwijl dat bij jou waarschijnlijk niet geval is. Natuurlijk kun je deze accounts als inspiratiebron gebruiken, maar ik raad echt aan om hashtags te zoeken die bij jouw account en aantal volgers passen.

Opt In Image
GROW YOUR GRAM
Een gratis cursus waarin je leert hoe je snel kunt groeien op Instagram en hoe je echte, betrokken volgers aantrekt!

WAT JE WEL MOET DOEN
Altijd 30 hashtags gebruiken – Je kunt op Instagram 30 hashtags per foto gebruiken en het is natuurlijk zonde als je daar geen gebruik van maakt. Want hoe meer relevante hashtags je gebruikt, hoe meer mensen je foto kunnen zien en hoe groter de kans dat je er nieuwe volgers bij krijgt.

Regelmatig research doen – Neem eens in de paar maanden de tijd om je hashtags te analyseren. Bekijk of ze nog actueel zijn of ze niet ineens mega populair geworden zijn of er misschien gerelateerde hashtags zijn die beter bij je account passen en of de foto’s onder de hashtags nog passen bij wat jij wilt uitstralen met je account. Wanneer bepaalde hashtags niet meer aan je eisen voldoen, verwijder ze dan uit je lijst en zoek naar nieuwe, betere hashtags.

Afwisselen – Het is niet slim om altijd nieuwe hashtags te gebruiken, maar het is ook geen goed idee om bij elke post letterlijk dezelfde hashtags te gebruiken. Voor Instagram valt dit namelijk onder spam. Zoals ik hier boven al zei, is het slim om een lijst met 50 tot 60 verschillende hashtags te maken en daar per foto de beste uit te kiezen.

De hashtags meteen posten – De hashtag feed werkt op basis van hoe laat de foto is geplaatst en niet hoe laat de hashtags zijn toegevoegd. Wanneer je een foto om 10 uur plaatst en je pas een paar uur later de hashtags toevoegt, zal je foto ergens onderaan in de hashtag feed verschijnen en dus niet door mensen gezien worden. Zet je hashtags daarom meteen in je caption als je de foto plaatst of zet het binnen een minuut in een reactie onder je foto.

Wanneer je meer wilt leren over hashtags raad ik je mijn ebook INSTAFAMOUS aan. Hierin vertel ik onder meer hoe je hashtags het beste kunt gebruiken, hoe en waar je relevante hashtags kunt vinden en hoe je met hashtags meer volgers kunt aantrekken. Lees hier meer!

Gebruik jij hashtags op Instagram?

Opt In Image
GRATIS Instagram succes checklist
20 taken die je nú kunt doen voor meer volgers, meer engagement en meer succes op Instagram!

8 thoughts on “8 tips om de beste Instagram hashtags te vinden

  1. Ik heb persoonlijk ervaren dat hashtags in de eerste comment plaatsen óók een shadowban kan opleveren, dus doe dat maar niet… :-) Verder wel erg goede tips!

    1. Je kan via ‘tags’ onder ‘zoeken’ de hashtags intikken die je gebruikt en dan komen er gerelateerde hashtags die je ook zou kunnen gebruiken!

  2. Goeie tips! Op mijn persoonlijke account gebruik ik eigenlijk nooit hashtags, tenzij het met iets heel specifieks te maken heeft – zoals bloggen of bullet journalling – maar op mijn boekenaccount gebruik ik ze bij vrijwel elke post. Ik verdiep me er eigenlijk te weinig in en vind het ook niet altijd even belangrijk, maar ik merk wel dat het positieve resultaten kan opleveren!

    1. Ja ik merk wel echt dat als je wilt groeien, hashtags een hoop kunnen opleveren. Je krijgt meer engagement en zal dus hoger in de feed verschijnen en je speelt jezelf in de kijker. Is er een reden dat je het niet voor je persoonlijke account gebruikt? Of gewoon geen zin om uit te zoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.