Hoe installeer je een WordPress thema?

Wil je een (nieuw) WordPress thema installeren op je website? Ontdek hier stap voor stap hoe je een thema installeert op je WordPress website

Wanneer je met WordPress een website wilt bouwen, heb je voor de lay-out van je website een WordPress thema nodig. In dit artikel leg ik stap voor stap uit wat een thema is, waar je ze kunt vinden en hoe je een thema op je website kunt installeren.

WAT IS EEN WORDPRESS THEMA?
Een WordPress thema is simpel gezegd het uiterlijk van je website. Het is een verzameling van bestanden die bepaalt hoe jouw website eruit ziet en welke mogelijkheden het heeft. Het is daarom belangrijk dat je een WordPress thema kiest dat past bij wat je wilt uitstralen en wilt bereiken met je blog.

Er zijn verschillende soorten WordPress thema’s, zowel gratis als premium. Een premium thema is niet perse beter dan een gratis thema, maar met een premium thema heb je wel meer mogelijkheden. Gratis thema’s kun je via het dashboard van je WordPress website vinden. Wanneer je een premium thema wilt, kun je het beste op Themeforest en Creative Market kijken.

HOE INSTALLEER JE EEN GRATIS THEMA?
Om een gratis thema te installeren, ga je naar je WordPress Dashboard. Ga vervolgens naar Weergave > Thema’s en klik linksboven op “Nieuwe toevoegen”.

Hoe installeer je een WordPress thema?

Vervolgens kun je een thema uitkiezen. Wanneer je een goed thema hebt gevonden, klik je op “Installeren”.

Hoe installeer je een WordPress thema?

Nadat de installatie gereed is, klik je op “Activeren” en voilà, je website heeft een prachtige, nieuwe lay-out.

HOE INSTALLEER JE EEN PREMIUM THEMA?
Wanneer je een professionele website wilt die je naar eigen zin kunt vormgeven, kun je het beste voor een premium thema gaan. Om een premium thema te kunnen installeren, moet je die eerst aanschaffen. Zelf koop ik mijn thema’s altijd bij Themeforest of Creative Market. Beide websites hebben een categorie met thema’s voor bloggers.

Wanneer je via één van deze websites een thema koopt, kun je na de betaling een aantal bestanden downloaden, waaronder een zip bestand. Dat is het bestand waar we mee aan de slag gaan.

Om het thema te installeren, ga je naar Weergave > Thema’s > Nieuwe toevoegen. Vervolgens klik je op “Thema uploaden” en selecteer je het zip bestand.

Hoe installeer je een WordPress thema?

Klik op “Nu installeren”. Je thema wordt nu uitgepakt en geïnstalleerd. Vervolgens kun je het thema activeren en het naar eigen wens customizen. Als je website al live is met een ander thema kun je beter eerst de vormgeving in de preview aanpassen en het thema pas activeren als het helemaal af is. Op die manier hebben je bezoekers er het minste last van.

Heb jij een premium of gratis thema? Waar koop jij altijd je thema’s?

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

2 thoughts on “Hoe installeer je een WordPress thema?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.