8 ideeën voor je volgende Instagram post

Heb je vaak geen idee wat je nu weer op Instagram moet plaatsen? In dit artikel deel ik de 8 leukste ideeën voor je volgende Instagrampost.

Soms reis ik naar de mooiste plekken, eet ik prachtig versierde smoothie bowls of kom ik in cafeetjes die zo uit een magazine geplukt lijken te zijn. Maar vaak ook niet. Vaak werk ik gewoon in m’n kantoortje, met een simpele kop koffie en een oud shirt aan – wat alles behalve Instagrammable is.

Op zulke dagen vind ik het best lastig om iets op Instagram te posten. Want wat moet ik plaatsen als ik niets meemaak of als ik niets moois tegenkom om te fotograferen? Voor dat soort situaties heb ik een lijstje gecreëerd met ideeën. Omdat ik merk dat dit mij veel rust geeft, deel ik graag een aantal van mijn ideeën met jullie. Hier zijn 8 dingen die je op Instagram kunt posten als je geen idee hebt wat je nu weer online moet zetten.

Lees ook: 30 simpele trucjes voor meer Instagram volgers

1. PROMOOT JE PRODUCT OF DIENST
Instagram is het ideale medium om je producten of diensten in de schijnwerpers te zetten. Deel bijvoorbeeld een foto van die prachtige taart die je hebt gebakken, laat wat beelden van die weddingshoot op Ibiza zien of post wat sneakpeeks van je nieuwe kledingcollectie.

TIP: Koop mijn ebook INSTABUSINESS waarin ik je precies vertel hoe je je producten het beste kunt promoten op Instagram!

2. MAAK EEN FLAT LAY
Naast de selfie is de flat lay – een gestylde foto die van bovenaf genomen is – de populairste foto op Instagram. Zoek daarom eens wat producten bij elkaar en probeer dat op een mooie manier van bovenaf te fotograferen. Als je creatieve inzicht je een beetje in de steek laat, kan het helpen om af te kijken bij andere accounts of om wat inspiratie op te doen op Pinterest.

8 ideeën voor je volgende Instagram post

3. DEEL EEN BEHIND THE SCENES FOTO
Mensen vinden het altijd leuk om te zien wat er bij anderen achter de schermen gebeurt. Daarnaast maakt het je ook wat toegankelijker en ‘echter’ als je ook die kant van jezelf laat zien. Dat betekent natuurlijk niet dat je meteen je hele hebben en houden online moet gooien, maar deel bijvoorbeeld eens een foto van een meeting, laat een project zien waar je mee bezig bent of geef eens wat vaker een inkijkje in je persoonlijke leven.

4. RAAD IETS AAN
Ken je een boek dat iedereen móet lezen? Heb je geen acné meer sinds je een bepaald verzorgingsproduct gebruikt? Heb je een nieuw restaurant ontdekt dat echt de lekkerste sushi EVER heeft? Maak daar dan een foto van en deel je ervaring.

8 ideeën voor je volgende Instagram post

5. GEBRUIK EEN CALL TO ACTION
Heb je een vraag voor je volgers of wil je ze op een bepaald artikel, freebie of nieuwtje wijzen? Upload dan een bijpassende foto en zet je vraag of call to action in de caption. Dit soort posts zorgen vaak ook voor meer engagement en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

6. BEGIN EEN SERIE
Je zou ook een serie kunnen beginnen, waarbij je elke week op dezelfde dag een bepaald soort foto plaatst. Er zijn al een aantal bekende series op Instagram waar je aan mee kunt doen, zoals #throwbackthursday en #motivationmonday, maar de creatievelingen onder ons kunnen natuurlijk ook zelf iets verzinnen. Deel bijvoorbeeld elke zondag een foto van je healthy ontbijt, geef elke dinsdag een Instagram tip of laat elke vrijdagavond je party outfit zien.

7. QUOTES
Quotes kunnen heel cheesy zijn, maar ook heel effectief en inspirerend. Denk daarom eens na over wat je wilt uitstralen met je bedrijf of je social media account. Zijn er grappige of inspirerende citaten die daarbij passen? Kun je een quote vinden die jouw boodschap in een paar prikkelende woorden vangt? Wanneer je een aantal goede quotes gevonden hebt, kun je er mooie afbeeldingen van maken via Canva, ze met de hand naschrijven of woorden uit verschillende magazines knippen en die bij elkaar zetten. Maak het persoonlijk en denk vooral out of the box!

8 ideeën voor je volgende Instagram post

8. SHOUT OUT
Zijn er mensen die je inspireren of motiveren? Heb je pas een cursus van iemand gevolgd en heeft dat je leven veranderd? Heeft iemand je het liefste cadeautje ever gestuurd? Neem dan eens de tijd om iemand via Instagram te bedanken of in het zonnetje te zetten. Je kunt nooit genoeg liefde uitdelen!

Hoe kom jij aan ideeën voor Instagram?

Opt In Image
GROW YOUR GRAM
Een gratis cursus waarin je leert hoe je snel kunt groeien op Instagram en hoe je echte, betrokken volgers aantrekt!

10 thoughts on “8 ideeën voor je volgende Instagram post

  1. Wat een handige tips! Ik heb nog nooit een flat lay gemaakt en vandaag ga ik dat maar eens doen met nieuwe producten van essence en Catrice die ik binnenkort ga reviewen. Ik haal zoveel inspiratie uit je blog :-) Ik ben ontzettend blij dat ik je ontdekt heb!

  2. Wat een superleuke tips! Hier kan ik zeker wat mee op een inspiratieloos momentje :) Die tip van series, flatlays en behind the scenes vind ik wel wat :)

  3. Ik heb heel veel aan deze tips. Regelmatig heb ik geen inspiratie en om nu zomaar een foto op social media te zetten… nee… dat ga ik ook niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.