6 tips om jezelf als expert neer te zetten

Wil je meer klanten krijgen of meer opdrachten binnenslepen? Gebruik dan deze handige tips om jezelf als expert neer te zetten.

Wanneer je meer opdrachten wilt binnenslepen of meer producten wilt verkopen, is het belangrijk dat potentiële klanten geloven in datgene wat jij te bieden hebt. Dat ze weten dat als ze bij jou aankloppen, ze sowieso waar voor hun geld krijgen. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo’n expertstatus krijgt en dat mensen op die manier naar jou en je merk gaan kijken?

Uiteraard door goed werk te leveren, maar dat alleen is niet genoeg. Je kunt ergens heel veel kennis over hebben en ontzettend getalenteerd zijn, maar mensen kunnen dat niet ruiken – als je wilt dat anderen dat in je zien, moet je het uitstralen. Houd jezelf daarom niet klein, maar laat aan iedereen zien dat jij zó goed bent dat mensen gek zijn als ze niet bij jou aankloppen. Deze 6 tips zullen je helpen om jezelf als expert neer te zetten en meer klanten aan te trekken.

Lees ook: Zo zet je in 10 stappen een succesvol online bedrijf neer

1. KIES EEN NICHE
Wanneer je als expert gezien wilt worden, is het belangrijk dat je een duidelijke focus hebt en dat anderen je meteen associëren met een bepaalde dienst, product of kennis. Je zult nooit een expert kunnen worden in zestien verschillende vakgebieden, dus probeer dat ook niet. Kies in plaats daarvan een duidelijke niche, die goed aansluit bij je vaardigheden, passies en talenten.

2. ONDERSCHEID JEZELF
Mensen zullen je nooit als expert gaan zien als je precies hetzelfde doet als je concurrenten. Wanneer je wilt opvallen en als “beter” gezien wilt worden, moet je jezelf kunnen onderscheiden. Waarin ben jij anders dan anderen? Wat heb jij meer te bieden of waar heb jij meer kennis over? Welke unieke oplossing heb jij voor een bepaald probleem?

Maak voor jezelf duidelijk wat mensen bij jou kunnen vinden wat ze bij een ander niet kunnen vinden en zorg ervoor dat je die boodschap uitstraalt en communiceert richting je doelgroep. Wees niet bang om af te wijken van wat als normaal gezien wordt; juist door een totaal andere benadering of aanpak te kiezen, kun je jezelf onderscheiden van de rest.

3. BLIJF LEREN
Je bent nooit uitgeleerd en al helemaal niet als je jezelf als expert wilt neerzetten. Zo’n status brengt namelijk ook een hoop verantwoordelijkheden met zich mee; alles wat je deelt, moet waar en up to date zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en blijf jezelf uitdagen en ontwikkelen. En houd het niet alleen bij het lezen van boeken of het volgen van cursussen, maar dóe vooral heel veel. Je kunt beter af en toe falen en nieuwe inzichten opdoen, dan heel veel kennis vergaren maar het nooit toepassen.

4. DEEL JE KENNIS
Je kunt heel veel over een bepaald onderwerp weten, maar dat maakt je niet meteen een expert. Mensen zullen je namelijk pas als expert gaan zien als jij die kennis deelt en als je problemen van je doelgroep oplost. Dit kun je doen door artikelen te schrijven, video’s te maken of podcasts op te nemen, maar bijvoorbeeld ook door een boek te schrijven of presentaties te geven. Zorg wel voor een goede balans tussen kennis die je gratis weggeeft en kennis waar een prijskaartje aan hangt. Iets van jezelf weggeven is goed, jezelf helemaal weggeven niet.

Lees ook: Bloggen voor beginners: 12 tips om betere artikelen te schrijven

5. ZORG VOOR TESTIMONIALS
Wanneer je als expert gezien wilt worden, is het belangrijk dat je uitstraalt dat je goed bent in de dingen die je doet en dat mensen bij jou waar voor hun geld krijgen. Een slimme manier om dit uit te stralen, is door testimonials te verzamelen. Laat enthousiaste klanten bijvoorbeeld vertellen wat hun probleem was en hoe jij dat voor ze hebt opgelost of hoe jouw product hun bedrijf veel winstgevender heeft gemaakt.

6. HEB EEN BEETJE GEDULD
Je bent niet van de een op de andere dag een expert; zo’n status bouw je steentje voor steentje op. Heb daarom een beetje geduld en geef jezelf de tijd om te groeien en een reputatie op te bouwen. Uiteindelijk zullen al die steentjes samen een sterk podium vormen, waarop jij jezelf en je expertise in de spotlights kunt zetten!

Wat doe jij om jezelf als expert neer te zetten?

Wil je meer klanten aantrekken? Wil je je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid vergroten? Wil je meer kunnen vragen voor de diensten die je biedt? Gebruik dan deze tips om jezelf als expert neer te zetten.
Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

3 thoughts on “6 tips om jezelf als expert neer te zetten

  1. Top tips, jij bent voor mij ook echt iemand met meerwaarde. Doordat jij je kennis deelt heb ik al veel kunnen leren en ik denk dat anderen met mij hier niet zo over denken. Dankjewel Tarinda!

  2. Fijne tips! Mijn blog bestaat voornamelijk uit mijn kennis en ervaring op het gebied van de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jeugdigen. Zeld lees ik voornamelijk veel artikelen en onderzoekjes. Mijn studieboeken en vooral mijn werk zijn ook de basis voor het bijhouden van mijn kennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.