5 dingen die je kunt leren van succesvolle Instagram accounts

Wil je meer volgers en meer engagement op Instagram? Gebruik dan de tips en strategieën van grote en succesvolle Instagram accounts.

Met een algoritme dat niemand meer snapt en dat zo ongeveer om de dag verandert, is het lastig om nog succesvol te worden op Instagram. Je kunt natuurlijk je halve dag besteden aan bepaalde trucjes en pods, maar je kunt ook simpelweg kijken naar hoe grote, succesvolle accounts het aanpakken. Hier zijn 5 belangrijke lessen die je kunt leren van grote Instagrammers en die je zullen helpen om meer engagement en meer volgers te krijgen.

Lees ook: 30 simpele trucjes voor meer Instagram volgers

1. WEES CONSISTENT
Wanneer je meer engagement wilt, meer volgers wilt en een band wilt opbouwen met je publiek, móet je consistent zijn. Vrijwel alle grote accounts posten één of twee keer per dag en soms nog vaker. Dit is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar, maar wanneer je succesvol wilt worden op Instagram, is het slim om in ieder geval drie tot vier keer per week een foto te plaatsen.

Wanneer je regelmatig vergeet om een nieuwe foto te posten, kan een app zoals Later, Hootsuite of Planoly je helpen. Hiermee kun je berichten inplannen en krijg je een notificatie op de dag en het tijdstip dat je hebt ingesteld.

Lees ook: 10 slimme trucjes om het Instagram algoritme te verslaan

5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

2. LAAT JEZELF ZIEN
Strooi niet alleen met cheesy quotes op je account en maak het zeker geen reclamezuil voor je bedrijf, maar laat wat van jezelf zien. Mensen volgen accounts niet altijd alleen voor de beelden, maar ook omdat ze een bepaalde connectie met iemand voelen of omdat diegene inspirerend, grappig of een voorbeeld voor ze is. Deel daarom eens het verhaal achter een bepaalde foto, laat wat vaker emoties zien of vertel je volgers hoe je dag was. Wees echt, authentiek en oprecht – je volgers gaan dat zeker waarderen.

5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

3. POST ALLEEN JE MOOISTE FOTO’S
Veel grote Instagrammers zijn fotograaf en dat is natuurlijk niet voor niets; we kijken allemaal graag naar mooie beelden. Wanneer je succesvol wilt worden op Instagram is het belangrijk dat je niet zomaar alles post, maar dat je selectief bent en alleen je beste foto’s deelt.

Daarnaast gebruiken vrijwel alle grote Instagrammers presets; geavanceerde filters die je kunt gebruiken in de desktop of mobiele versie van Lightroom. Deze presets zorgen ervoor dat elke foto een professionele en consistente bewerking krijgt en dit zorgt er weer voor dat alle posts goed bij elkaar passen, waardoor hun feed een mooi geheel is.

Lees ook: 9 tips voor de perfecte Instagram foto

5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

4. KEN JE DOELGROEP
Grote bloggers weten vaak precies wie hun doelgroep is; jonge meiden die van mode houden, reisverslaafden die geïnspireerd willen worden of healthy fitgirls die nieuwe recepten willen ontdekken. En doordat ze een duidelijk beeld hebben van hun volgers, weten ze welk soort content ze moeten plaatsen, welke captions gewaardeerd worden en hoe ze engagement kunnen uitlokken. Bedenk daarom hoe jouw doelgroep – jouw ideale volger – eruit ziet en houdt bij alles wat je doet die doelgroep in gedachten.

Lees ook: 10 redenen waarom je Instagram account niet groeit

5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

5. ZORG VOOR EEN DUIDELIJKE STRATEGIE
Wanneer je succesvol wilt worden op Instagram heb je een duidelijke strategie nodig. Je kunt niet eens in de zoveel tijd een foto posten of random hashtags gebruiken en dan maar hopen dat je er duizenden volgers bij krijgt – zo werkt het simpelweg niet op Instagram. Als je echt wilt groeien, moet je een duidelijk doel hebben en weten hoe je dat doel kunt bereiken.

Om een goede en haalbare strategie te vinden, kun je de volgende vragen beantwoorden:
• Wat is je doel met Instagram?
• Welk soort beelden passen daarbij?
• Wie is je doelgroep en hoe kun je die bereiken?
• Wat is een goede tijd om te posten?
• Wat zijn goede hashtags voor jouw account?

In mijn ebook INSTAFAMOUS help ik je om de perfecte strategie voor jouw account te ontwikkelen. In het ebook bespreek ik alle strategieën die er zijn om je Instagram account te laten groeien en leg tot in detail uit hoe je die strategieën succesvol kunt toepassen. Ook vertel ik je hoe mijn strategie eruit ziet en hoe ik binnen anderhalf jaar 17.000 echte, betrokken volgers heb gekregen. Lees hier meer!

5 dingen die je kunt leren van grote Instagrammers

Welke tips ga jij toepassen? Of doe je dit allemaal al?

Opt In Image
GROW YOUR GRAM
Een gratis cursus waarin je leert hoe je snel kunt groeien op Instagram en hoe je echte, betrokken volgers aantrekt!

4 thoughts on “5 dingen die je kunt leren van succesvolle Instagram accounts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.