7 slimme trucjes om meer geld te verdienen met Google Adsense

Wil je graag meer geld verdienen met Google Adsense? Lees dan dit artikel voor de beste tips om meer inkomsten uit Adsense te halen.

Wil je graag meer geld verdienen met Google Adsense? Lees dan dit artikel voor de beste tips om meer inkomsten uit Adsense te halen.
Wil je graag meer geld verdienen met Google Adsense? Lees dan dit artikel voor de beste tips om meer inkomsten uit Adsense te halen.

Google Adsense is één van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met je blog. Je zet een aantal advertenties op je website en steeds wanneer mensen op één van die advertenties klikken, verdien jij een klein bedrag. Op die manier kun je dagelijks geld verdienen, zonder dat je er nog maar íets voor hoeft te doen.

Lees ook: 5 redenen waarom jij geen geld verdient met Google Adsense

Ik zal wel meteen eerlijk zijn: veel geld ga je er waarschijnlijk niet mee binnen halen. Per klik verdien je namelijk maar een paar cent en doordat steeds meer mensen adblockers gebruiken, zien veel bezoekers je advertenties niet meer. Tegelijkertijd is het ook weer niet onmogelijk om (veel) geld te verdienen met Adsense. Zeker als je tien- tot honderdduizenden bezoekers hebt, kun je elke dag een aardig bedrag binnenhalen met advertenties. Maar ook als je veel minder bezoekers hebt, kun je best een leuk zakcentje verdienen met Google Adsense – zolang je maar de juiste tips toepast.

1. KIES DE JUISTE PLEK VOOR JE ADVERTENTIES
De beste plek om advertenties op je website te plaatsen, is voor een groot afhankelijk van je lay-out, maar er zijn een aantal plekken waar ads het over het algemeen erg goed doen. Eén van die plekken is tussen de tekst in je artikelen. Drie andere goede plekken zijn in de header, in je sidebar en aan de linkerkant van je website.

2. GEBRUIK DE AANBEVOLEN AFMETINGEN
Je kunt advertenties in verschillende formaten maken, maar Google adviseert om voor advertenties met een afmeting van 300×250 en 728×90 te kiezen. Deze formaten worden namelijk het meest gebruik door adverteerders, waardoor Google betere advertenties op je site kan plaatsen.

Je kunt er ook voor kiezen om responsief advertentieblokken te maken, zodat de afmetingen van je advertenties worden aangepast aan de pagina-indeling. Wanneer Google ze aanpast, kiezen ze namelijk vrijwel altijd voor de aanbevolen afmetingen. Daarnaast worden responsief advertenties ook beter weergegeven op mobiele telefoons.

Handige trucjes om meer geld te verdienen met Adsense

3. GA VOOR HET MAXIMALE
Van Adsense mag je per pagina drie advertenties plaatsen. Als je zoveel mogelijk geld wilt verdienen met je advertenties kan het slim zijn om daar optimaal gebruik van te maken. Tegelijk moet je wel bedenken dat je bezoekers het misschien minder waarderen, dus wanneer je hiervoor kiest, kun je je advertenties beter niet al te groot en opvallend te maken.

4. KIES VOOR TEKST- EN DISPLAYADVERTENTIES
Wanneer je advertentieblokken maakt, kun je kiezen tussen advertenties met alleen afbeeldingen, met alleen tekst of advertenties die beiden afwisselen. Het schijnt dat tekstadvertenties meer opleveren, maar dat er op displayadvertenties meer geklikt wordt. Google raadt daarom aan om voor een combinatie van beiden te kiezen.

Handige trucjes om meer geld te verdienen met Adsense

5. BEKIJK JE ADVERTENTIES OP JE TELEFOON
Steeds meer mensen bezoeken blogs en andere websites via hun telefoon in plaats van via een desktop, dus het is belangrijk dat je advertenties ook mobiel goed worden weergegeven. Bekijk daarom regelmatig je advertenties via je telefoon. Worden ze allemaal getoond? Staan ze op de juiste plek?

Wanneer je de Google Adsense plugin gebruikt om je advertenties te beheren, kun je de optie ‘Geautomatiseerde mobiele advertenties’ aanzetten. Wanneer je dat doet, worden je advertenties weergegeven op plekken die volgens Google ideaal zijn voor mobiele schermen.

6. VERDIEP JE IN ANALYTICS
Wist je dat je je statistieken van Google Analytics kunt gebruiken om je advertenties te verbeteren? Wanneer uit je cijfers blijkt dat er elke maand veel mensen op je homepage belanden, weet je bijvoorbeeld dat dat een goede plek voor advertenties is. Maar als mensen na het lezen van je artikel snel wegklikken, kun je qua advertenties beter de focus op je blogberichten leggen.

Vergeet ook niet af en toe naar je statistieken in Adsense te kijken. Ga daarvoor naar Prestatierapporten > Rapporttype: Advertentieblokken. Je ziet daar precies welke advertenties het meest worden weergegeven en op welke het meest wordt geklikt.

7. HOUD JE IN
Niemand vindt het leuk om op blogs te komen die volgepropt zijn met advertenties en waar je steeds afgeleid wordt door banners en pop-ups. Staar je daarom niet blind op geld verdienen met advertenties, maar zet je bezoekers en de leesbaarheid van je blog altijd op de eerste plek. Als je lezers je site verlaten vanwege alle advertenties, zul je er uiteindelijk alsnog weinig mee verdienen.

Gebruik jij Google Adsense?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

25 thoughts on “7 slimme trucjes om meer geld te verdienen met Google Adsense

 1. Interessante informatie! Ik probeer me al eventjes in te lezen op Adsense, omdat ik dit in de toekomst in wil gaan zetten. Dit artikel is heel duidelijk en geeft een hoop informatie. Fijn!

 2. Wat een goeie tips. Ik twijfel nog steeds erg over advertenties in de artikelen zelf maar ik ga in iedergeval van 2 naar 3 per pagina heb ik besloten.

 3. Ik ga die plugin even bekijken :) die plekken en formaten wist ik inderdaad wel, had er laatst nog een artikeltje over geschreven welke bij mij het beste werken. Leuk artikel!

 4. Handige tips! Ik heb de advertenties al een paar jaar op mijn blog staan. maar vind de inkomsten erg tegenvallen. Misschien dat ik jouw tips kan gebruiken om het te verbeteren.

 5. Hoi Tarinda

  Vraagje. Ik heb alleen een betaalde domeinnaam verder geen abonnement lopen bij WordPress. Hoe kan ik dan gebruik maken van Google adsense? Of is dit alleen mogelijk bij een betaald abonnement? Of moet ik voor webhosting kiezen? Sorry voor de vele vragen maar ik ben hier echt een leek in!

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groetjes Manon

  1. Hi Marion! Voor Adsense heb je niet perse WordPress nodig. Je hebt trouwens ook geen abonnement nodig voor WordPress, het is gewoon een gratis programma (CMS) om je website te maken en onderhouden. Welke CMS gebruik je nu?

 6. Maar hoe pas ik dan een HTML head aan? Bij Google adsense staat: Plak de code in de HTML-code van http://www.healthyfoodiemanon.com, onmiddellijk na de -tag.

  Hoe doe ik zoiets? Ik heb nu al webhosting aangeschaft van Neostrada maar alles ziet er nog steeds hetzelfde uit in WordPress. Je zult me vast een domme geit vinden maar ik ben hier zo niet in thuis..

  1. Nee helaas! Maar ik denk dat het voornamelijk belangrijk is dat je voor jezelf goed nadenkt over wat je precies wilt bereiken met je blog. Wil je groot worden? Verhalen delen? Mensen inspireren? Als je dat duidelijk hebt kun je daar je doelen omheen bedenken.

 7. Heel interessant. Ik ben al wat aan het experimenteren om een zakgeldje te verdienen met mijn blog. Ik wilde me nog verdiepen in adsense. Maar ach jah, de dagen vliegen voorbij!

  Ben blij dat ik deze blogpost tegen kwam op Pinterest 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.