7 tips om meer geld te verdienen met je blog

Wil je geld verdienen met bloggen? Gebruik dan deze 7 tips om meer uitkomen uit je blog te halen en je bloginkomsten te verdubbelen.

Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer geld je zult verdienen met je blog. Zo simpel is het. Of toch niet? Hangen de inkomsten die je uit je blog kunt halen echt alleen maar af van hoeveel bezoekers je hebt of zouden er nog andere factoren zijn die een grote rol spelen?

Lees ook: De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

Natuurlijk is het makkelijker om geld te verdienen met 10.000 bezoekers per maand dan met 1000 bezoekers. Nu ik gemiddeld 15.000 tot 20.000 bezoekers per maand naar mijn website trek, verdien ik veel meer dan toen dat er nog maar 3000 waren. Tegelijkertijd geloof ik ook dat het niet alléén maar afhangt van je bezoekersaantallen en pageviews; het heeft ook te maken met hoe betrokken je doelgroep is.

Want wat heb je aan 10.000 maandelijkse bezoekers als maar 1% op je affiliate links klikt of je ebooks aanschaft? Dan kun je beter 1000 trouwe bezoekers hebben, waarvan 15% gelooft in wat jij zegt en in de producten die jij aanprijst.

Focus je dus niet alleen op het laten groeien van je blog, maar zoek contact met je volgers en doe er alles aan om hen in jou en je producten te laten geloven. Heb je geen idee hoe je dat precies moet aanpakken? Hier zijn 7 tips om voor meer engagement op je blog te zorgen, zodat je er uiteindelijk ook meer geld mee kunt verdienen.

1. BEPERK JE TOT TWEE OF DRIE SOCIAL MEDIA KANALEN
Wanneer je probeert om op elk social media kanaal succesvol te worden, zul je uiteindelijk nergens echt succesvol worden. Wanneer je steeds je tijd en aandacht moet verdelen tussen Instagram, Facebook, Snapchat, Youtube, Pinterest en Twitter is het namelijk lastig om waardevol te blijven en een relatie op te bouwen met je volgers. Kies daarom twee of maximaal drie kanalen uit waar je mee aan de slag gaat en probeer op die kanalen echt in contact te komen met je volgers.

Toen ik net begon met Digitale Dromers was ik actief op Facebook, Pinterest, Instagram én Twitter, maar dat werkte gewoon echt niet. Ik heb toen besloten om me voor Digitale Dromers alleen nog op Pinterest en een beetje op Facebook te focussen en dat heeft me uiteindelijk veel meer bezoekers en succes opgeleverd.

Lees ook: 6 dingen die je echt niet meer moet doen op social media

2. POST NIET OM HET POSTEN
Er is helemaal niets mis met elke dag een nieuwe blogpost online zetten, zolang het maar niet ten koste gaat van je kwaliteit. Je zult waarschijnlijk meer verkeer naar je website trekken als je meer artikelen plaatst, maar als je bezoekers niks aan de inhoud hebben, zullen ze niet snel terug komen en al helemaal niet op je affiliate link klikken of iets van je kopen. Als je geld wilt verdienen met bloggen, moet je goede, leuke of informatieve content plaatsen, waar je lezers ook echt wat aan hebben.

3. BLIJF JEZELF ONTWIKKELEN
Ik geloof er heilig in dat je nooit uitgeleerd bent en dat je je altijd moet blijven ontwikkelen. Wanneer jouw bezoekersaantallen of social media volgers al een tijdje stabiel blijven, is het tijd om actie te ondernemen en manieren te zoeken om daar verandering in te brengen. Verdiep je bijvoorbeeld in SEO, lees artikelen over Instagram, begin met Pinterest, zoek naar nieuwe mogelijkheden om geld te verdienen etc. Hoe meer je weet, hoe beter je blog zal worden en hoe meer kans je hebt om er geld mee te verdienen.

Lees ook: 4 redenen waarom je geen geld verdient met je blog

4. DEEL JE KENNIS
Je hoeft echt geen grote blogger te zijn, jaren gestudeerd te hebben of ergens een expert in te zijn voordat je geld kunt vragen voor je kennis. Als jij ergens meer over weet dan de meesten mensen, kun je er al geld mee verdienen. Ik weet dat ik niet de grootste Pinterest expert ben, maar ik weet ook dat ik wél meer weet dan 99% van de mensen. En dus heb ik er een ebook over geschreven, waar ik inmiddels al heel veel mensen blij mee heb kunnen maken én waar ik al een hoop mee verdiend heb.

We hebben allemaal bepaalde talenten, kennis en vaardigheden die anderen niet hebben, dus bedenk waarin jij kunt uitblinken en probeer daar vervolgens een verdienmodel van te maken. Dat kan door het schrijven van een ebook of het geven van een cursus, maar je kunt ook denken aan het organiseren van een evenement of het aanbieden van coaching sessies.

5. STOP MET DIE 200 AFFILIATE PROGRAMMA’S
Soms zie ik websites die volstaan met affiliate links – vaak ook nog eens naar de meest uiteenlopende winkels. Als jouw website daar één van is en veel van je artikelen verkooppraatjes zijn waarin je steeds weer een ander product aanprijst, heb ik een eye-opener voor je: niemand gelooft je nog. Mensen zien al heel snel dat je het puur voor het geld doet, waardoor het je uiteindelijk weinig zal opleveren. Kies daarom maximaal drie tot vijf programma’s of producten waar je echt weg van bent en schrijf daar een aantal waardevolle en uitgebreide artikelen over.

6. GEBRUIK NIET TE VEEL ADVERTENTIES
Het plaatsen van advertenties op je website is een makkelijke manier om wat extra geld te verdienen met je blog. Maar niet als je je hele blog ermee volgooit, want dan schrik je je lezers alleen maar af. En dat zal je niet alleen bezoekers kosten; het zal ook je inkomsten verminderen.

7. BLIJF DICHT BIJ JEZELF
Denk goed na over wat je met je blog wilt bereiken en waar je op wilt focussen en ga vervolgens alleen samenwerkingen aan die daarbij passen. Er zijn zo veel bloggers die elke opdracht gretig aanpakken en elk product dat langskomt willen promoten, maar dat doet echt afbreuk aan je geloofwaardigheid. Het enige wat je daarmee bereikt, is dat je bezoekers en volgers je niet meer zullen geloven als je wéér wat nieuws aanprijst. Ga daarom alleen samenwerkingen aan die bij jou en je blog passen en promoot alleen producten waar je ook daadwerkelijk achter staat.

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

24 thoughts on “7 tips om meer geld te verdienen met je blog

 1. Wat een handige tips! Lees sowieso heel vaak je artikelen maar heb nog nooit een comment achtergelaten oeps. Keep up the good work.

  Liefs,
  Jamie

 2. Wat een goede tips! Ik denk dat het vooral belangrijk is om dichtbij jezelf te blijven en alleen samenwerkingen aan te gaan waar jij achter staat en dingen te schrijven die dichtbij je hart liggen. Dat vind ik in ieder geval zelf altijd prettig als ik andere blogs lees.

 3. Hele fijne tips dit! Wij zijn ook iets minder gaan posten, omdat wij het belangrijk vonden dat de posts die we plaatsen kwalitatief goed blijven en ook interessant blijven.

 4. Fijne praktische tips weer! Ik heb persoonlijk een hekel aan alleen maar advertenties en blogs en artikelen vol met verkoop. Ik haak zeer snel af en kom niet meer terug. Zonde gewoon je ding doen, geloven en wat je doet, oprecht zijn en dan komt het vanzelf goed.

 5. Ik heb persoonlijk een hekel aan alleen maar advertenties en blogs en artikelen vol met verkoop. Ik haak zeer snel af en kom niet meer terug. Zonde gewoon je ding doen, geloven in wat je doet, oprecht zijn en dan komt het vanzelf.

 6. Superhandige tips! Zelf ben ik nog maar een klein blogger, maar ik merk wel nu ik 2 ‘sponsoracties’ achter elkaar deed, dat ik meer bezoekers had. Daarentegen scoorden mijn personal blogs over buitenladstage veel beter, ik heb ook het idee dat mensen dit echt lezen en niet alleen bekijken. Het geeft een kijk in mijn persoonlijke leven, wie ik écht ben en wat ik meemaak, dat is the key to succes, geloof ik!

  1. Dankje! En ik denk dat het inderdaad heel belangrijk is om iets van jezelf te laten zien in je blog en mensen een kijkje in je leven te geven. Dat is vaak leuker lezen dan een onpersoonlijk stukje tekst. Dus goed bezig! :)

 7. Handige lijst Tarinda! Sommige reisbloggers hebben ook inkomsten via nevenactiviteiten zoals het geven van workshops, het publiceren van e-books, het spreken op evenementen etc. En als je een band met jouw publiek hebt opgebouwd zorgen advertorials en campagnes natuurlijk ook voor wat extra money. ;) Maar ik denk dat mensen vaak niet inzien dat een blog bijhouden ook veel tijd én geld kost. Alleen al mijn hosting en domeinnaam kosten jaarlijks 100 euro. Als ik op dit moment bereken wat ik met mijn site verdien in vergelijking met de uren die ik erin stop kan ik beter bij de supermarkt vakken gaan vullen haha ;p

  1. Oooh ja, er zijn nog zoveel mensen die denken dat je alleen af en toe een stukje hoeft te tikken en daar vervolgens grof geld mee verdient. Maar er zijn er natuurlijk maar een paar die er schatje rijk mee worden; de rest moet er vooral veel tijd (en geld) in investeren en hopen dat het genoeg oplevert. Maar goed, zolang je het bloggen leuk vindt, is dat ook niet erg. Maar het is inderdaad wel goed om te beseffen dat het blogwereldje vaak niet zo rooskleurig is als het lijkt.

 8. Thanks for sharing. Wat een fijne artikelen schrijf je! Ik lees wel vaker wat, maar reageer eigenlijk nooit? Maar bij deze; super handige tips en lekker geschreven.

 9. Super goede tips! Ik ben nu actief op veel sociale mediakanalen, maar ik merk dat het zo veel energie kost dat ik het niet kan bijhouden. Ik ga denk ik jouw tips inzetten! Proberen om actief te zijn op een paar. Dankjewel! :)

 10. Ik blog al heel lang (ruim 15 jaar), maar ik heb juist een enorme hekel aan de commerciële instelling van veel bloggers en uit principe doe ik daar zelf dus niet aan. Voor mij geen advertenties, uitwisselprogramma’s en andere dingen die ik alleen maar als storend beschouw. Héél af en toe doe ik wel een samenwerking, maar dat soort artikelen schrijf ik op zo’n manier dat het niet als een soort reclameboodschap overkomt en ik ben ook erg kritisch in waar ik wel of niet mee in zee gaat. Alleen dingen die echt op mijn blog aansluiten komen in aanmerking, de rest niet. Zelfs niet al kan ik er veel geld mee verdienen. Ik ben hierin denk ik anders dan de gemiddelde blogger, misschien omdat ik ook al een stukje oduer ben en anders over bepaalde dingen denk. Ik zie bloggen als hobby en dat hoeft niet per sé omgeturnd te worden tot een lucratief geldkraantje. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.