5 dingen die ik heb gedaan om 20.000 Instagram volgers te krijgen

Binnen een jaar heb ik meer dan 10000 Instagram volgers gekregen. In dit artikel vertel ik je hoe ik zo snel ben gegroeid op Instagram en geef ik tips hoe jij ook zo snel kunt groeien op Instagram en meer volgers kunt krijgen.

Binnen een kleine twee jaar ben ik op Instagram van een paar honderd volgers naar meer dan 20.000 volgers gegaan. En niet zomaar volgers, maar waardevolle en betrokken volgers, die oprecht geïnteresseerd zijn in de content die ik deel.

Deze volgers hebben ervoor gezorgd dat ik regelmatig met grote merken mag samenwerken, dat ik mezelf op de kaart heb kunnen zetten en dat ik mijn producten aan een groot publiek kan tonen, waardoor ik meer inkomsten genereer.

Maar die duizenden volgers zijn me niet komen aanwaaien – daar heb ik een hoop voor moeten doen.

In dit artikel vertel ik je precies welke 5 dingen ik heb gedaan om meer dan 20.000 Instagram volgers te krijgen en geef ik je een aantal tips om ook te groeien op Instagram.

Lees ook: 30 simpele trucjes voor meer Instagram volgers

1. IK KEEK KRITISCH NAAR MIJN HASHTAGS
Door hashtags te gebruiken, worden je posts niet alleen door je volgers gezien, maar ook door honderden tot duizenden andere gebruikers. Hierdoor zijn hashtags verreweg de beste manier om de mensen te bereiken die je nog niet volgen, maar die wel geïnteresseerd zullen zijn in je content. Daarnaast zal het gebruik van hashtags je door die extra zichtbaarheid ook meer engagement opleveren. Uit een onderzoek van Simply Measured blijkt zelfs dat posts met hashtags maar liefst 12,6 procent meer likes en reacties krijgen dan berichten zonder hashtags.

Maar dan moet je natuurlijk wel de júiste hashtags gebruiken.

Ik heb daarom uitgebreid hashtag research gedaan en vervolgens heb ik een lijst gemaakt met zo’n 80 hashtags die:
• Passen bij mijn content en doel, zodat ik de juiste mensen bereik
• Niet te populair zijn, maar die wel actief worden gebruikt
• Goed lijken te werken bij soortgelijke accounts

Omdat ik een zakelijk account heb, kan ik mijn statistieken zien hoe mijn hashtags het doen en door regelmatig van hashtags te wisselen en vervolgens de statistieken te analyseren, ontdekte ik snel wat wel en niet zo goed werkte voor mijn account. Inmiddels heb ik een lijst met 50 tot 60 hashtags die het over het algemeen goed doen en voor elke foto pik ik daar dan de 30 beste hashtags uit.

Lees ook: 8 tips om de beste Instagram hashtags te vinden

Binnen een jaar heb ik meer dan 10000 Instagram volgers gekregen. In dit artikel vertel ik je hoe ik zo snel ben gegroeid op Instagram en geef ik tips hoe jij ook zo snel kunt groeien op Instagram en meer volgers kunt krijgen.

2. IK MAAKTE MIJN FEED MOOIER DOOR PRESETS TE GEBRUIKEN
Mensen volgen je niet zomaar – je moet ze een reden geven om je te volgen. Als je wilt groeien op Instagram, is het dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat mensen meteen bij het zien van je account op die volgknop willen drukken omdat ze meer van jou en je content willen zien. En de beste manier om dat voor elkaar te krijgen, is door fantastische foto’s te delen.

Lees ook: 9 tips voor de perfecte Instagram foto

Ik ben daarom meer tijd gaan steken in het maken en vooral ook bewerken van mijn foto’s. Ik maakte altijd al gebruik van Adobe Lightroom, maar een aantal maanden geleden heb ik zelf een aantal presets gemaakt, die perfect passen bij reis- en lifestyle foto’s. Deze presets zorgen ervoor dat mijn foto’s er sprekender en professioneler uitzien en dat mijn Instagram posts goed bij elkaar passen en daardoor een mooi geheel vormen – hallo perfecte Instagram feed!

Lees hier meer over mijn presets!

Wanneer je wilt groeien op Instagram is het belangrijk dat je veel likes en reacties op je Instagram posts krijgt. Hier zijn 10 tips om je engagement op Instagram te verhogen.

Lees ook: 4 simpele tips voor een mooiere Instagram feed

3. IK WAS CONSISTENT
Over het algemeen geldt dat elke dag posten de meeste volgers en het meeste engagement oplevert, maar omdat ik alleen mijn beste foto’s wil delen en ik daardoor niet genoeg content heb om dagelijks te posten, heb ik ervoor gekozen om drie keer per week te posten. Ik heb me vervolgens altijd aan die planning gehouden, zodat mijn volgers precies wisten wat ze van me konden verwachten en ik regelmatig bij mijn volgers in de feed verscheen, zodat ze me niet zouden vergeten en ik echt een connectie met ze kon maken.

4. IK WERD REGELMATIG GEFEATURED
Doordat ik meer tijd stak in het maken en bewerken van mijn content, zagen mijn foto’s en feed er al snel beter uit, wat ervoor zorgde dat ik regelmatig werd gefeatured, soms door accounts met honderdduizenden volgers. Na een feature op zo’n groot account kreeg ik er altijd meteen een hoop nieuwe volgers bij en sommige features hebben me zelfs honderden nieuwe volgers in een paar dagen opgeleverd.

TIP! Je kunt je kans op een feature vergroten door hashtags van feature accounts te gebruiken en ze te taggen in je foto.

Binnen een jaar heb ik meer dan 10000 Instagram volgers gekregen. In dit artikel vertel ik je hoe ik zo snel ben gegroeid op Instagram en geef ik tips hoe jij ook zo snel kunt groeien op Instagram en meer volgers kunt krijgen.

5. IK WAS ACTIEF EN LIET VEEL OPRECHTE REACTIES ACHTER
Content is king, maar op Instagram is het voornamelijk ook comment is king. Hoe meer je geeft, hoe meer je zult ontvangen en hoe leuker mensen je vinden, hoe vaker ze op je zullen reageren. Ik heb daarom elke dag tijd vrijgemaakt om mijn volgers beter te leren kennen en een band met ze op te bouwen. Wanneer ik niet op reis ben, ben ik elke ochtend en avond 20 tot 30 minuten actief op Instagram om de posts in mijn feed te liken en reacties achter te laten. Ik laat vooral reacties achter bij mensen die ook regelmatig op mij reageren en ik probeer ook altijd te reageren op de reacties die ik op mijn posts krijg. Daarnaast zoek ik regelmatig naar nieuwe, inspirerende accounts om te volgen en daar laat ik ook regelmatig een aantal oprechte reacties achter.

Lees ook: 10 tips om je engagement te verhogen op Instagram

Een paar praktische tips:
• Reageer elke dag op minimaal 5 tot 10 posts in je feed. En dan bedoel ik niet reacties als “Mooie foto” of “Awesome!”, maar waardevolle en gemeende reacties.
• Zoek uit welke mensen vaak op jouw posts reageren en neem je voor om ook zoveel mogelijk een reactie bij hun achter te laten.
• Verkoop je diensten of producten? Besteed dan wat extra aandacht aan mensen die al regelmatig iets bij je kopen. Nieuwe klanten aantrekken is fijn, maar bestaande klanten betrokken houden is minstens zo belangrijk!

Wanneer je meer wilt weten over groeien op Instagram raad ik je mijn ebook INSTAFAMOUS aan. Hierin bespreek ik alle strategieën die er zijn om je Instagram account te laten groeien en leg ik tot in detail uit hoe je die strategieën succesvol kunt toepassen. Ik geef je tips om een duidelijk en aantrekkelijk account neer te zetten, betere captions te schrijven en een fantastische feed te creëren. Daarnaast leer ik je hoe en waar je je doelgroep kunt vinden, hoe het algoritme precies werkt en hoe je meer likes en reacties kunt krijgen. Lees hier meer!

Opt In Image
GROW YOUR GRAM
Een gratis cursus waarin je leert hoe je snel kunt groeien op Instagram en hoe je echte, betrokken volgers aantrekt!

6 thoughts on “5 dingen die ik heb gedaan om 20.000 Instagram volgers te krijgen

  1. Hey! Thanks voor je blogpost. Ik kan zelf nergens de weergaven via hashtags vinden – hoe kom ik daar? Ik heb wel een zakelijk account en zie wek de algemene weergaven staan. Thanks alvast! Ik ben wel benieuwd hoe mijn hashtags het doen, nu! :)

    1. Als je naar één van je foto gaat, zie je links onder de foto “Statistieken weergeven” staan. Je kunt de statistieken die tevoorschijn komen omhoog swipen om je weergaven te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.