4 simpele tips voor een mooiere Instagram feed

Wil je meer volgers op Instagram? Dan is een aantrekkelijke feed onmisbaar. Ontdek hier 4 simpele tips voor een perfecte Instagram feed.

Wanneer je meer volgers op Instagram wilt, is het belangrijk dat je een goede eerste indruk maakt. Dat kan door het schrijven van een fantastische bio, maar wat nóg belangrijker is, is een prachtige feed. Gebruik daarom deze 4 tips om de perfecte Instagram feed te creëren en ervoor te zorgen dat iedereen die op je account komt meteen op die volgknop klikt.

Lees ook: 30 simpele trucjes voor meer Instagram volgers

1. BEPAAL WAT JE WILT UITSTRALEN
De eerste stap naar een mooie feed is bepalen wat je wilt uitstralen. Waar wil je om bekend staan en hoe wil je overkomen? Wil je dat mensen vrolijk worden van je feed of wil je ze inspireren? Wil je een drukke feed of een rustige? Ga je voor felle kleuren of juist voor alleen zwart-wit?

Als je het lastig vind om een richting of strategie te bepalen, kan het helpen om een paar kernwoorden te bedenken, zoals duurzaam, minimalistisch, luxe, vrouwelijk of persoonlijk. @grownalchemist heeft bijvoorbeeld gekozen voor een minimalistische en kunstzinnige aanpak, terwijl Elle van @wonderfelle juist voor chic en vrouwelijk is gegaan. Beiden hebben door deze focus een prachtige, duidelijke feed.

5 tips voor een mooie Instagram feed

5 tips voor een mooie Instagram feed

2. DEEL ALLEEN JE BESTE FOTO’S
Wanneer je een mooie feed wilt, heb je mooie foto’s nodig – zo simpel is het. Je hoeft echt geen fotograaf in te huren of alle beelden met een DSLR te schieten, maar zorg er in ieder geval voor dat je foto’s scherp, recht en goed belicht zijn.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je je foto’s bewerkt, zodat ze nóg mooier worden en meer opvallen in de feed. Er zijn verschillende programma’s en apps waarmee je dit kunt doen, maar als je echt een mooie feed wilt, raad ik aan om voor Lightroom te gaan en presets te gebruiken. Dit zijn geavanceerde filters die je kunt gebruiken in de desktop of (gratis!) mobiele versie van Lightroom en waarmee je je foto’s met één klik een prachtige, professionele bewerking kunt geven.

Lees ook: 9 tips voor de perfecte Instagram foto

3. WEES CONSISTENT
Wanneer je eenmaal een strategie hebt gekozen, is het belangrijk dat je consistent bent. Als je altijd pastelkleurige foto’s plaatst, wordt je feed er niet mooier op als er ineens een paar felgekleurde afbeeldingen tussen zitten. En als je altijd rustige foto’s plaatst, zoals Matilde van @quietpoem, past het niet om er drukke beelden tussen te zetten.

5 tips voor een mooie Instagram feed

Probeer ook consistent te zijn in je bewerkingen en de filters die je gebruikt. Als je wilt dat je feed een geheel vormt, is het belangrijk dat alles bij elkaar past en dat je foto’s dezelfde uitstraling hebben. Claire van @claartjerose bewerkt haar foto’s altijd op dezelfde manier en gebruikt steeds dezelfde filter, wat haar feed echt een eenheid maakt.

TIP: Koop hier mijn Instagram presets!

Lees ook: 5 dingen die je kunt leren van succesvolle Instagram accounts

5 tips voor een mooie Instagram feed

4. ZORG VOOR BALANS
Het is ook belangrijk dat je feed in balans is. Post dus niet drie foto’s van je lunch, gevolgd door vijf selfies, maar wissel af tussen de verschillende soorten foto’s. Kae van @kaesutherland wisselt goed af tussen foto’s van haarzelf, haar eten en andere mooie beelden, waardoor haar feed echt een plaatje is.

5 tips voor een mooie Instagram feed

Als je ervoor hebt gekozen om alleen foto’s van een bepaald onderwerp te plaatsen – zoals taarten of natuur – kun je je feed wat speelser en aantrekkelijker maken door af te wisselen tussen bijvoorbeeld foto’s dichtbij en veraf of rustige en wat drukkere beelden.

Ben jij bezig met hoe je Instagram feed eruit ziet? Zo ja, hoe houd jij het aantrekkelijk?

Opt In Image
GROW YOUR GRAM
Een gratis cursus waarin je leert hoe je snel kunt groeien op Instagram en hoe je echte, betrokken volgers aantrekt!

5 thoughts on “4 simpele tips voor een mooiere Instagram feed

  1. Thanks voor de tips, ik vind het best wel heel lastig om een goede feed te maken. Soms wil ik gewoon foto’s delen die niet in mijn feed passen, maar wel fijn mijn leven, waar mijn blog lifebyjess ook over gaat. Beetje zoeken..

  2. Dankjewel voor je vele tips die je met ons deelt. Op dit moment ben ik echt aan het zoeken hoe ik met Instagram naar buiten wil treden. Ik word soms toch wel overdonderd van al die mooie Instagram account.

    Lieve groetjes Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.