Deze 3 dingen zijn onmisbaar als je geld wilt verdienen met je blog

Steeds meer mensen willen geld verdienen met bloggen. Wil jij ook geld verdienen met je blog? Dit zijn de 3 dingen die je ervoor nodig hebt.

Ik verdien inmiddels dusdanig veel met mijn websites, dat ik er mijn fulltime baan van heb kunnen maken – iets waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Uiteraard is dat niet uit de lucht komen vallen; ik heb er hard voor moeten werken, een hoop geduld moeten hebben en eerst heel wat fouten moeten maken voordat ik doorhad hoe ik het moest aanpakken.

Wanneer jij ook de ambitie hebt om van je blog je werk te maken of wanneer je graag wat extra geld met je website wilt verdienen, raad ik aan om je niet meteen op het geld te focussen. Ga in plaats daarvan eerst aan de slag met deze 3 belangrijke dingen.

Lees ook: De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

1. EEN GOEDE MINDSET: VERGEET HET GELD VERDIENEN
Steeds meer mensen beginnen een blog in de hoop er snel veel geld mee te verdienen. En dat is niet onmogelijk, maar het is geen goede basis voor een succesvol bedrijf. Wanneer je een stabiele stroom aan inkomsten wilt generen, heb je namelijk een stabiele basis nodig. En wanneer je alleen gericht bent op het verdienen van geld en niet op het creëren van goede content en het laten groeien van je bezoekersaantallen, gaat het bloggen hard tegenvallen, want dan zul je nooit je doelen bereiken.

Focus je daarom niet meteen op het geld verdienen, maar zorg er eerst voor dat je een stabiele, waardevolle website neerzet, waar veel bezoekers op af komen. Wanneer het goed loopt en wanneer je bezoekers zien dat je echt waarde toevoegt, kun je aan de slag gaan met het monetizen van je blog.

2. BOUW EEN COMMUNITY
Je zult nooit geld kunnen verdienen met je blog als er geen mensen zijn die geloven in de producten die je aanprijst of aanbiedt. Het is daarom belangrijk dat je zorgt voor een community; trouwe en betrokken volgers die vaak op je blog komen en waarde hechten aan jouw mening.

Vera Camilla heeft bijvoorbeeld een hoop trouwe volgers die veel waarde hechten aan haar mening over bepaalde beautyproducten en iets ook meteen aanschaffen als zij zegt dat het goed is. En ook blogs als Lisa goes Vegan en In Love With Health hebben veel betrokken volgers, wat ervoor zorgt dat hun boeken en producten heel goed verkopen.

Wanneer je geld wilt verdienen met je blog, is het dus slim om eerst een groep trouwe volgers om je heen te verzamelen, die je vertrouwen en geloven in wat jij zegt. Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat alles wat je deelt waardevol is. Want of je nu je eigen producten gaat verkopen, diensten gaat aanbieden of affiliate producten gaat promoten; je lezers moeten het vertrouwen hebben dat wat jij promoot en wat jij aanbiedt echt de moeite waard is.

3. LOS PROBLEMEN OP
Veel mensen lezen blogs omdat ze een oplossing zoeken voor een bepaald probleem. Ze moeten een nieuwe foundation kopen, maar hebben geen idee welke goed is. Ze willen meer volgers op Instagram, maar weten niet hoe ze dat moeten aanpakken. Ze willen een bepaald gerecht maken, maar hebben geen goed recept.

Als jij dus lezers naar je blog wilt trekken en ze vervolgens wilt overhalen om iets van je te kopen, is het belangrijk dat je weet welke oplossingen mensen bij jou hopen te vinden. Komen ze voor gezonde recepten en tips om af te vallen of willen ze weten hoe je foundation het beste kunt aanbrengen en langere wimpers kunt creëren?

Als je weet waarom mensen jouw blog bezoeken, is het belangrijk dat je je website dusdanig inricht dat mensen ook kunnen vinden wat ze zoeken. Want pas als je bezoekers het gevoel hebben dat jij ze daadwerkelijk kan helpen, zullen ze vaker terugkomen en openstaan om iets te kopen. Schrijf daarom probleemoplossende artikelen (“Met deze truc blijft je make-up veel langer zitten”), raad probleemoplossende producten aan (“Met deze dagcrème verdwijnen al je puistjes”) en/of biedt producten aan die problemen oplossen, zoals een receptenboek voor mensen met een glutenallergie. Of een ebook over Pinterest waarmee mensen hun bedrijf explosief kunnen laten groeien. ;)

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

8 thoughts on “Deze 3 dingen zijn onmisbaar als je geld wilt verdienen met je blog

  1. Ik ben nog niet lang bezit met mijn blog, ben eraan begonnen voornamelijk om mijn webshop meer zichtbaarheid te geven maar ik vind het wel erg leuk om te doen ondertussen, ik vind het schrijven en artikelen posten eigenlijk wel tof, is eens iets anders voor mij. Wel moet ik nog wat uitdokteren hoe die hele WordPress werkt, maar dat wijst zichzelf wel uit na verloop van tijd veronderstel ik. Zelf vrees ik dat ik nog héél véél werk heb vooraleer ik een community uitgebouwd zal krijgen maar… zolang we maar plezier hebben tijdens het hele proces nietwaar?

  2. Hoi Tarinda!

    Leuke blog heb jij! :-) Interessant artikel ook. Benieuwd naar jouw mening: moet je volgens jou echt een nicheblog hebben om er ook maar iets aan te kunnen verdienen? Of is dat een cliché dat niet meer geldt?

    Ik heb zelf nogal een algemene blog over héél diverse lifestyle topics, vandaar, en ik zou graag een centje bijverdienen. Maar geen zorgen: ik weet dat de weg bijzonder lang is en ik blog nog steeds voor m’n plezier hoor (anders zou ik het ook niet volhouden). ;-p

    1. Hi Laurens, dankje! Ik denk dat een niche blog het wel makkelijker maakt om geld te verdienen, maar het is geen must. Met bijvoorbeeld affiliate marketing kun je met elk onderwerp, hoe groot of klein ook, geld verdienen. Je moet soms alleen wat creatiever zijn denk ik. Maar het is zeker mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.